Homepage  / Articole

„Homeland” a alungat plictiseala la gala Premiilor Emmy

„Homeland” a alungat plictiseala la gala Premiilor Emmy

de Redactia Tvmania

Cea de-a 64-a ediţie a Premiilor de televiziune Emmy a adus destule surprize („Mad Men – Nebunii de pe Madison Avenue” nu a câştigat nici un trofeu!), laureaţi previzibili („O familie modernă”).

Difuzată în direct şi la noi, de la ora 3.00, de postul HBO, gala Premiilor Emmy a fost prezentată de Jimmy Kimmel şi i-a încoronat câştigători pe Claire Danes, Demian Lewis şi excelentul lor serial dramatic, „Homeland”.

La categoria „comedie”, „O familie modernă” şi ai ei Eric Stonestreet şi Julie Bowen au fost premiaţi (cei din urmă pentru rolurile secundare), laolaltă cu regizorul Steve Levitan, în timp ce Jon Cryer („Doi bărbaţi şi jumătate”) şi Julia Louis-Dreyfus („Vicepreşedinta”) au fost surprizele la categoria „actori principali într-o comedie”.

Dreyfus a devenit, astfel, a doua actriţă din istorie care câştigă trofee Emmy pentru actriţă principală ori secundară în trei seriale diferite („Seinfeld”, „Aceeaşi Christine, alte aventuri” şi „Vicepreşedinta”).

Gazda Jimmy Kimmel nu a şocat ca Ricky Gervais la Globurile de Aur, alegând să spună glume despre politică („Deranjează pe cineva că serialul preferat al preşedintelui Obama este «Homeland»? Nu cred că preşedintele ar trebui să se uite la «Homeland», la fel cum Charlie Sheen nu ar trebui să se uite la «Breaking Bad»”).

La sfârşitul galei, actorul Michael J. Fox, care a prezentat ultimul trofeu, a fost aplaudat în picioare de persoanele din sală, pentru cariera lui care continuă cu succes la 21 de ani după ce a fost diagnosticat cu Parkinson.

„Mad Men”, făcut de ruşine

„Mad Men” a bătut un record negativ: serialul avea cele mai multe nominalizări (17), dar nu a câştigat nici măcar un trofeu, după ce în ultimii patru ani era favoritul galei TV. Este cel mai mare număr de nominalizări fără nici un câştig din istoria premiilor Emmy. Semnele erau evidente de anul trecut, scrie deadline.com, când producţia despre anii ’60 a plecat acasă cu doar două premii din 19 nominalizări.

Nici fanii serialului „Breaking Bad” nu prea au motive de bucurie: protagonistul Bryan Cranston, despre care mulţi spuneau că va fi marele câştigător la categoria „actor dramatic”, a pierdut trofeul în faţa nou-venitului Demian Lewis, iar „Breaking Bad” a câştigat doar la categoria „actor secundar dramatic” (Aaron Paul, care mai câştigase şi în 2010).

Filmată în România, miniseria „Hatfields & McCoys” a plecat acasă cu trofeele pentru „actor principal şi secundar într-o miniserie” (Kevin Costner, respectiv Tom Berenger), după ce câştigase deja trei trofee tehnice (machiaj, editare, sunet – ultimul pentru românul Dragoş Stanomir).
Mai jos, aveţi lista principalilor laureaţi la Premiile Emmy 2012.

CEL MAI BUN SERIAL DE COMEDIE
„O familie modernă”

ACTOR PRINCIPAL ÎN SERIAL DE COMEDIE
Jon Cryer, „Doi bărbaţi şi jumătate”

ACTRIŢĂ PRINCIPALĂ ÎN SERIAL DE COMEDIE
Julia Louis-Dreyfus, „Vicepreşedinta”

ACTOR SECUNDAR ÎN SERIAL DE COMEDIE
Eric Stonestreet, „O familie modernă”

ACTRIŢĂ SECUNDARĂ ÎN SERIAL DE COMEDIE
Julie Bowen, „O familie modernă”

CEL MAI BUN SERIAL DRAMATIC
„Homeland”

ACTRIŢĂ PRINCIPALĂ ÎN SERIAL DRAMATIC
Claire Danes, „Homeland”

ACTOR PRINCIPAL ÎN SERIAL DRAMATIC
Damian Lewis, „Homeland””

ACTRIŢĂ SECUNDARĂ ÎN SERIAL DRAMATIC
Maggie Smith, „Downton Abbey”

ACTOR SECUNDAR ÎN SERIAL DRAMATIC
Aaron Paul, „Breaking Bad”

MINISERIE/FILM TV
„Jocul se schimbă”

ACTRIŢĂ PRINCIPALĂ ÎN MINISERIE/FILM TV
Julianne Moore, „Jocul se schimbă”

ACTOR PRINCIPAL ÎN MINISERIE/FILM TV
Kevin Costner, „Hatfields & McCoys”

ACTRIŢĂ SECUNDARĂ ÎN MINISERIE/FILM TV
Jessica Lange, „American Horror Story”

ACTOR SECUNDAR ÎN MINISERIE/FILM TV
Tom Berenger, „Hatfields & McCoys”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton