Homepage  / Vedete străine

Cine e Hugh Grant? Actorul britanic, erou al comediilor romantice, a recunoscut că nu e un romantic. Cum le-a descris el pe actrițele cu care a jucat

Cine e Hugh Grant? Actorul britanic, erou al comediilor romantice, a recunoscut că nu e un romantic. Cum le-a descris el pe actrițele cu care a jucat

de Vasilica Rogozanu,

Unul dintre cei mai iubiți actori britanici, care a făcut carieră în comedii romantice celebre, Hugh Grant părea a fi, până mai ieri, întruchiparea gentlemanului perfect și bărbatul visurilor pentru milioane de femei. Hugh de pe marile ecrane nu este la fel ca cel din realitate, a recunoscut actorul!

Anul acesta, la Gala Oscar, actorul Hugh Grant a acceptat să stea de vorbă pe covorul roșu cu modelul/prezentatoarea tv Ashley Graham. Genul acesta de interviuri, cu celebrități răspunzând la întrebări banale, sunt inofensive, dar anul acesta starul britanic a reușit să primească eticheta de „nepoliticos” după ce a dat răspunsuri monosilabice și a ridicat sugestiv din sprâncene la finalul discuției. 

O discuție ratată din start

„Ce porți în seara aceasta?”, a întrebat ea. „Doar un costum”. „Cine l-a făcut? Doar nu l-ai făcut tu!?”, a continuat ea. „Nu-mi amintesc, croitorul meu”. „Cum a fost să joci în „La cuțite: Misterul din Grecia”? Cât de amuzant e să filmezi așa ceva?”, a schimbat ea registrul. „De abia apar în el. Cred că vreo trei secunde”. Încă 2-3 seturi de replici de acest fel și interviul a fost încheiat brusc.

Ulterior, privitorii au considerat grosolan comportamentul lui Hugh. A răspuns în doi peri și a pus-o pe Graham într-o situație delicată. De ce să accepți să participi la interviu pe covorul roșu, când știi ce tipuri de întrebări se pun și nu vrei faci parte din așa ceva?

O parte din fanii actorului i-au sărit în apărare: întrebările erau stupide, iar moderatoarea, nepregătită (el a făcut referire la „Vanity Fair”/„Bâlciul deșertăciunilor”, romanul lui William Makepeace Thackeray, ea a crezut că e vorba de petrecerea post Oscar dată de revista „Vanity Fair”). Britanicii au subliniat că Grant nu a fost deloc mojic, ci că acesta este „umor sec, sarcastic, englezesc”. 

Indiferent de ce parte a baricadei s-a aflat în dispută, toată lumea a conchis: Hugh Grant nu este cine crede toată lumea că este. Un romantic incurabil, cu un umor adorabil.

Morocănosul Hugh Grant

Actorul de 62 de ani – cunoscut pentru pozițiile lui serioase în problema Brexit sau pentru procesul cu tabloidele care i-ar fi interceptat telefonul – a recunoscut acum ceva vreme că nu este gentilomul timid din filmele care l-au făcut celebru. „Sunt foarte enervat când oamenii cred că sunt drăguț sau timid sau un domn englez politicos”, a spus el într-un interviu din 2016 pentru Entertainment Weekly. „Sunt o persoană neplăcută și oamenii ar trebui să știe asta”.

El a mai povestit ulterior că regizorul și scenaristul Richard Curtis, care l-a distribuit în filmele „Pur și simplu dragoste”, „Notting Hill”, „Patru nunți o o înmormântare” sau „Jurnalul lui Bridget Jones”, râdea mereu când afla că Grant era văzut drept „un englez simpatic și deschis”, știind că „eram fix contrariul”, a spus el în 2020.

Iubit sau detestat de colegele de platou?

Hugh Grant a mai povestit, de-a lungul anilor, că nici actrițele cu care a jucat nu se omorau după el. În 2004, Grant o descria pe Julia Roberts, iubita lui din „Notting Hill”, într-un interviu la Oprah Winfrey: „Pur și simplu, fizic, are o gură foarte mare. Când o sărutam, eram conștient de un ecou slab”. Apoi, 11 ani mai târziu a recunoscut că el și Julia nu sunt prieteni, „probabil pentru că am făcut prea multe glume pe seama mărimii gurii ei. Probabil că mă urăște.”

Notting Hill 1998

În 2009, pus să descrie în câteva cuvinte actrițele pe care le-a avut partenere, Hugh Grant a spus pentru revista Elle: „Julianne Moore („Nouă luni”, n.r.): actriță genială. Mă detestă. Rachel Weisz (Totul despre băieți”): Deșteaptă. Frumoasă. Mă disprețuiește. Drew Barrymore („Muzica și versurile”): Am făcut-o să plângă. Mă urăște.”

Drew Barrymore îl adoră

Despre aceasta din urmă, Grant a glumit chiar zilele trecute: „Nu cred că se supără pe mine, dar Drew Barrymore are o voce înfiorătoare. Am auzit câini care latră mai frumos decât cântă ea”, a spus el despre colega din „Muzica și versurile”.

Music and Lyrics 2007

Drew Barrymore nu numai că nu s-a supărat, dar a sărit în apărarea fostului ei coleg, după tevatura de la Oscar. „Jur, dacă îl cunoști pe Hugh, ăsta e felul lui de a-ți arăta că te place. Nu, acesta (de pe covorul roșu, n.r.) este Hugh Grant. Crezi că ai în față un star fermecător de film, dar ceea ce primești cu adevărat este un Hugh morocănos, însă apoi te îndrăgostești de acest Hugh morocănos”, a spus ea.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton