Homepage  / Vedete / Vedete străine

Hugh Jackman îi va da viață lui Enzo Ferrari într-un film despre cunoscuta marcă de mașini de curse

Hugh Jackman îi va da viață lui Enzo Ferrari într-un film despre cunoscuta marcă de mașini de curse

de Redactia Tvmania

Filmul „Ferrari”, un proiect pe care regizorul Michael Mann („Obsesia”, „Colateral”, „Inamicii publici”) își dorea de multă vreme să-l realizeze, va fi prezentat chiar azi la Târgul anual de filme de la Cannes, care anul acesta se desfășoară, în premieră, doar în spațiul virtual (între 22 și 26 iunie), informează Deadline.com. 

Regizorul (care a fost producător executiv al recentului „Marea provocare: Le Mans ’66” și va fi și producător al acestui „Ferrari”, aflat deja în pre-producție) este în discuții cu Hugh Jackman („X-Men”, „Logan”, „Omul spectacol”) pentru rolul titular, al lui Enzo Ferrari. Mann a început să lucreze și la rescrierea scenariului, schițat cu ani în urmă de regretatul Troy Kennedy Martin („Jaf în stil italian”). 

Drama situată în lumea curselor de mașini reprezintă unul dintre cele mai atractive proiecte aduse pe piața filmelor de la Cannes de anul acesta, iar Michael Mann (care are patru nominalizări la Oscar) le va prezenta chiar azi noul scenariu potențialilor cumpărători care participă la eveniment. 

Compania STX se va implica în distribuirea filmului în Marea Britanie și Irlanda, iar platforma Amazon și-a anunțat, de asemenea, susținerea pentru distribuirea internațională a peliculei. 

 

Povestea începe în vara anului 1957, crucială pentru afacerile și viața personală a lui Enzo Ferrari. Căsnicia cu soția sa, Laura, a fost zdruncinată de moartea fiului lor, Dino, iar celălalt fiu, Piero, în vârstă de 12 ani, rezultat dintr-o relație amoroasă a lui Ferrari din timpul războiului, se luptă să-și găsească locul în lume. 

 

În acest moment, celebrul antreprenor mizează totul pe o singură cursă: brutalul și perfidul circuit Mille Miglia, desfășurat, așa cum indică și numele său, pe o distanță de o mie de mile de-a lungul Italiei. Filmul urmărește mai multe planuri, alternate de-a lungul periculoasei competiții. Pe de-o parte, Laura Ferrari descoperă multe secrete din trecutul soțului ei, iar pe de alta, piloții antrenați în cursă își testează limitele în cel mai dur mod. 

Michael Mann începuse acum ceva timp să discute despre ideea filmului cu regretatul regizor Sydney Pollack (dispărut în 2008 – n.r.), care i-a spus: „Forța acestei povești stă în răsturnările emoționale prin care trec personajele, puse în situații extreme. În plus, puterea formidabilă și frumusețea letală a curselor de mașini reprezintă un potențial dramatic care m-a atras întotdeauna”. 

Cineastul este preocupat de această poveste de douăzeci de ani, văzând în ea un potențial asemănător cu celebra trilogie „Nașul”, datorită îmbinării dintre culoarea locală și adevărurile universale pe care le conține. Regizorul, care are deja o relație veche cu familia Ferrari, este hotărât să reconstituie colecția de mașini pe care Enzo Ferrari o deținea în epocă și se pare că a trecut deja în revistă împreună cu Hugh Jackman scenele cele mai importante ale filmului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton