Homepage  / Articole

„Hugo” versus „Artistul”: Cine e mai tare la Oscar?

„Hugo” versus „Artistul”: Cine e mai tare la Oscar?

de Redactia Tvmania

Odată cu nominalizările la Oscar, e clar că favoriţii „Hugo” (11 nominalizări) şi „Artistul” (10 nominalizări) se vor lupta aprig pentru cel mai important trofeu al serii. Favorit la titlul de „cel mai bun film” rămâne filmul franţuzesc, alb-negru şi mut, dar există destule voci care spun că nu poate câştiga.

În favoarea lui „Hugo” stau numărul mare de nominalizări, faptul că e un film cu buget mare, făcut de un regizor reputat, care foloseşte tehnologia 3D pentru a spune o poveste despre respectul pentru cinematografia veche, de la începuturile ei.

În defavoarea lui, trebuie menţionat că e puţin probabil ca o producţie ai cărei actori nu au fost nominalizaţi separat să câştige titlul de „cel mai bun film” (deşi există precedente, de exemplu: „Stăpânul inelelor: Întoarcerea Regelui” şi „Vagabondul milionar”).

Punctele plus ale „Artistului” sunt: trofeele câştigate deja la Globurile de Aur, Producers Guild of America, DGA, BAFTA şi SAG şi faptul că e un tribut emoţionant adus Epocii de Aur a Hollywoodului. Dar, în minus, trebuie spus că publicul nu a mers să îl vadă, aura de capodoperă cu care a fost înconjurat de critici nu e chiar aşa solidă şi la a doua vizionare te plictiseşti îngrozitor, există filme mult mai bune în cursă.

Oricum, rămâne în picioare şi a treia posibilitate. Cum ambele filme sunt tributuri aduse vârstei de aur a cinematografiei, voturile ar putea fi împărţite şi ne-am putea trezi cu o surpriză: să câştige alt film!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton