Homepage  / Știri / Vedete româneşti

Imagini cu Andreea Marin alături de refugiații din Ucraina. „O zi în Vama Siret. Impresionant și cutremurător”

Imagini cu Andreea Marin alături de refugiații din Ucraina. „O zi în Vama Siret. Impresionant și cutremurător”
11

de Roxana Mirea,

Andreea Marin a sărit în ajutorul refugiaților ucraineni. Vedeta a trecut prin momente dureroase în Vama Siret, acolo unde s-a întâlnit cu cei care au fugit din mijlocul războiului declanșat de Rusia. Andreea Marin este alături de UNICEF Romania și s-a angajat în a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Iată câteva imagini cu Andreea Marin alături de refugiați.

Andreea Marin, alături de refugiații din Ucraina

Andreea Marin a mers în Vama Siret pentru a sări în ajutorul refugiaților ucraineni. Vedeta a fost impresionată de scenele dureroase pe care le-a văzut. Andreea Marin a publicat pe Facebook o serie de fotografii, în care apare alături de refugiații din Ucraina.

„O zi în Vama Siret. Și în tabăra pentru refugiați din apropiere. Sau într-un hotel transformat în adăpost pentru ei, privind în ochi și ascultând copii cuprinși de emoție, mame cu lacrimi în ochi, români care ajută fără să aibă în schimb mai mult decât o mulțumire sufletească. O zi în care mama din mine nu a putut fi detașată în limite rezonabile, ca un jurnalist cu 30 de ani de meserie în spate, de subiectul fiecărui interviu. Prea mult de dus. Prea greu. Impresionant și cutremurător, totodată. Fiecare fotografie este o poveste în sine. Pe rând, în zilele ce vin, vi le voi spune pe toate. Emoția puternică spune însă multe, și fără cuvinte.

Am fost acolo, pentru că sunt alături UNICEF Romania în calitate de Ambasador National UNICEF. Echipa plănuiește, în regim de urgență, înființarea primelor centre de tip „Blue Dot” la punctele de trecere a frontierei. Necesitatea acestora a fost probată deja în Europa în anii 2015-2016, când pentru refugiații din Siria și copiii lor s-au dovedit a fi un sprijin extraordinar. „Blue Dot” sunt centre de sprijin special concepute pentru a oferi servicii integrate precum reîntregirea și reconectarea familiilor destrămate pe vreme de conflicte armate, au spații dedicate mamelor și copiilor mici, psihologi au grijă de cei profund afectați emoțional, e locul unde se oferă ajutor privind igiena, sănătatea, nutriția, se oferă consiliere juridică, sprijin pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate și există pături, haine călduroase, truse sanitare, jucării, produse de igienă și alimente pentru copii.

UNICEF strânge în continuare fonduri și pentru a face posibil acest sprijin, dar și pentru ajutor concret direct pentru copiii din Ucraina”, a scris Andreea Marin pe Facebook.

Imagini-cu-Andreea-Marin-alaturi-de-refugiatii-din-Ucraina.-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Andreea Marin, mesaj de 1 martie

Andreea Marin a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 1 martie și a spus că fiecare donație pentru copiii din Ucraina este un cadou pentru ea.

Tot ce trăim, realitatea atât de fragilă a prezentului, ne îndeamnă să prețuim mai mult ca oricând viața, sănătatea, frumusețea, libertatea. 1 martie e, de când ne știm, un vestitor al primăverii și al gesturilor frumoase care leagă oamenii, însă această zi a devenit, azi, încărcată de emoții mult mai profunde. Pentru mine, fiecare donație pentru binele copiilor Ucrainei care îmi arată că mesajul meu a ajuns la inima cuiva, este un dar al acestei zile”, a scris vedeta pe Facebook.

Fotografiile copiilor sosiți din Ucraina în România ultimelor zile, realizate de fotograful UNICEF Romania, sunt emoție pură, deși din dorința de a-i proteja au fost evitate detaliile figurilor lor triste, obosite, speriate, lipsite de speranță. Sunt cuprinși de teamă, după ce au auzit în mod repetat zgomot de arme grele, au inima frântă după ce au fost forțați să-și vadă părinții despărțiți și să părăsească tărâmul copilăriei, lumea lor de până acum, pentru a străbate un drum care nu duce nicăieri pentru ei. Sosesc la hotarele noastre înfrigurați, le e foame, simt atâta nesiguranță și teamă. Mă aflu azi la una dintre granițele noastre alături de echipa UNICEF și tot acest amalgam de sentimente e foarte greu de dus într-un suflet de mamă”, a mai scris Andreea Marin pe rețelel sociale, ieri, 28 februarie.

Sursa Foto: Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton