Homepage  / Cinema / Vedete străine

Imaginile din noul film „Wonka”, cu Timothée Chalamet, au fost una dintre surprizele de la CinemaCon

Imaginile din noul film „Wonka”, cu Timothée Chalamet, au fost una dintre surprizele de la CinemaCon

de Andreea Hentea,

La recentul eveniment CinemaCon, studiourile Warner Bros. au prezentat primele imagini din filmul „Wonka”, pentru a cărui premieră va trebui să așteptăm până la Crăciunul anului 2023, scrie deadline.com. 

Noua poveste ni-l va înfățișa pe tânărul Willy Wonka (Timothée Chalamet), celebrul erou creat de Roald Dahl, înainte de evenimentele din binecunoscutul film „Charlie și fabrica de ciocolată” (2005), regizat de Tim Burton și nominalizat la Oscarul pentru costume în 2006. Noul film ne va arăta cum i-a întâlnit Willy pe Oompa-Loompas, într-una dintre primele sale aventuri. 

Pentru noul interpret al lui Willy Wonka au candidat numeroși actori celebri, printre care Ryan Gosling, Donald Glover și Ezra Miller, pentru ca în final să rămână în cursă Timothée Chalamet și Tom Holland.

Enigmaticul Willy Wonka a fost interpretat de Gene Wilder în filmul muzical „Willy Wonka și fabrica de ciocolată” / „Willy Wonka and the Chocolate Factory” (1971) și de Johnny Depp în „Charlie și Fabrica de Ciocolată” / „Charlie and the Chocolate Factory” (2005).

Dacă ambii actori au subliniat latura bizară și ușor sinistră a personajului, Timothée Chalamet îi conferă o personalitate diferită, care a făcut deja impresie în secvențele văzute la CinemaCon. 

Primele momente făcute publice au dezvăluit un Timothée Chalamet cuceritor în haina de catifea a lui Willy Wonka. El împarte trufe de ciocolată pe străzile Londrei, iar în jurul său personajele dansează pe mesele din cafenele, rotesc umbrele și cântă despre faptul că gustul cel mai bun din lume este al ciocolatei împărtășite cu ceilalți. În imagini au apărut batoane cântătoare, fântâni de ciocolată și girafe fanteziste, care aleargă prin clădiri. 

O echipă care cântă și ne încântă

Filmul promite să fie la fel de spectaculos precum cele din seria „Animale fantastice”, dar este construit într-un ton mai amuzant. Actori celebri, precum Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins și Jim Carter, cântă și dansează de-a lungul mai multor numere muzicale care îl au ca solist pe un Timothée Chalamet „serios și fermecător, care împarte bucurie pe străzile orașului, în timp ce încearcă să-și construiască un imperiu al ciocolatei”.

Filmul este regizat de Paul King („Paddington”, „Paddington 2”, „Forța spațială”), care a colaborat din nou cu scenaristul Simon Farnaby – după „Paddington 2” – și este produs de David Heyman, care a lucrat și la filmele francizei „Harry Potter”. Fabuloasele costume multicolore sunt realizate de creativa Lindy Hemming, premiată cu un Oscar pentru filmul „Topsy-Turvy” (1999) și nominalizată la alte trei. Piesele de pe coloana sonoră a filmului sunt compuse de Neil Hannon, din trupa The Divine Comedy.

Singura notă amăruie a imaginilor prezentate la CinemaCon a fost faptul că publicul va trebui să aștepte până anul viitor, în preajma Crăciunului, pentru a-i vedea în acțiune pe Willy Wonka și pe toți prietenii lui. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton