Homepage  / Seriale

„Imma Tataranni”, un super serial polițist, începe la TVR 2

„Imma Tataranni”, un super serial polițist, începe la TVR 2

de Anda Dincă,

Postul TVR 2 ne-o aduce în curând în case pe Imma Tataranni, eroina serialului cu același nume. Imma (interpretată ireproșabil de Vanessa Scalera) este un procuror adjunct cu o memorie de invidiat, obișnuită să rezolve cazurile prin metode neortodoxe. În regiunea Basilicata, din sudul Italiei, Imma deslușește cu inteligență și iscusință misterele unor crime.

Serialul (al cărui titlu original este “Imma Tataranni sostituto procuratore”) prezintă și relațiile Immei cu familia și colegii de serviciu și încântă telespectatorii cu peisaje de vis din frumosul oraș Matera, dar și din împrejurimile sale. 

Hotărâtă și pe alocuri ironică, Imma nu lasă niciodată de la ea, nici la locul de muncă și nici în familie (unde are de-a face cu un soț cu caracter opus de al ei, Pietro, și cu o fiică adolescentă rebelă, Valentina). După ce a trebuit să muncească din greu pentru a ajunge la poziția pe care o ocupă, Imma crede cu tenacitate în valorile justiției și, prin urmare, este incoruptibilă. În investigațiile ei prin Basilicata i se alătură ofițerul timid și eficient Ippazio Calogiuri (Alessio Lapice), cu care are o relație foarte strânsă.

Producția “Imma Tataranni” a fost difuzată în țara de origine între 2019-2022 și are două sezoane (primul cu 6 episoade, al doilea cu 8). Serialul a fost regizat de Francesco Amato (cel care a realizat pelicula “18 regali”) și are la bază cărțile scrise de Mariolina Venezia: “Come piante tra i sassi (Imma Tataranni e la storia sepolta)”, “Maltempo (Imma Tataranni e gli inciampi del presente)” și “Rione Serra Venerdì (Imma Tataranni e le trappole del passato)”. 

Chiar înainte de sfârșitul celui de-al doilea sezon producătorii au anunțat că va exista si un al treilea sezon, ale cărui filmări au început în primele luni ale anului 2023 în studiourile de la Roma pentru interioare și vor continua apoi la Matera în primăvară.

Imma Tataranni începe pe 4 martie la TVR 2, de la ora 22.00

Cine e Vanessa Scalera, cea care îi dă viață Immei Tataranni

Vanessa Scalera (45 de ani) are multe roluri la activ în seriale și filme, dar mai ales în teatru. Cel din serialul de la TVR 2 i-a adus și distincția de “Cea mai bună actriță” la premiile “Faiano” în 2020.

Nu doar interpretarea sa din Imma Tataranni a fost elogiată, ci și cea din pelicula “L’arminuta” din 2021, care i-a adus câteva premii și nominalizări la festivaluri. Născută la Mesagne și crescută la Latiano, în provincia Brindisi, Vanessa s-a mutat la Roma unde a absolvit școala de teatru La Scaletta, condusă de Antonio Pierfederici. Vanessa a debutat în actorie în 1996 cu o piesă de teatru. 

“Imma are o personalitate puternică, ceea ce o face fascinantă. Îmi face plăcere să o interpretez, mă pot juca cu tonurile ei ușor exagerate, pentru că ea are o relație conflictuală practic cu toată lumea. Imma se luptă mereu cu problemele ei sentimentale din familie, care îi amuză atât pe spectatori, cât și pe mine”, a declarat Vanessa, citată de sorrisi.com. În viață reală Vanessa nu este căsătorită, dar are o relație de mai mulți ani cu actorul și regizorul de teatru Filippo Gili.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton