Homepage  / Nu rata!

Importanța educației sexuale în școli – duminică, la “România, te iubesc!”

Importanța educației sexuale în școli – duminică, la “România, te iubesc!”

de Redactia Tvmania

În această duminică, “România, te iubesc!” urmărește îndeaproape sistemul românesc de educație și pune accent pe o problemă cu grave repercusiuni: educația sexuală. În România, tot mai multe fete devin mame la vârste fragede. Respinse de societate, incapabile să-și termine școala, ele devin în cel mai bun caz persoane asistate social.

shutterstock_274067828

Anca Nastasi, corespondent special Știrile PRO TV, abordează acest subiect tabu și le arată telespectatorilor care sunt soluțiile pentru a evita adevărate drame la vârste mult prea mici, cum abordează sistemul de educație implementarea educației sexuale în școli, dar și care sunt reacțiile părinților la această materie.

Anca Nastasi

„«România te iubesc!» vă propune duminică un subiect pe cât de delicat pe atât de vital: educația sexuală sau mai degrabă lipsa ei. Tot mai multe fete care nasc în adolescență, zeci de mii de bebeluși rămân abandonați în maternități, peste un million de români suferă de boli cu transmitere sexuală. Prin tradiția moștenită din bunici, educația sexuală este una a rușinii, tot ce ține de viața intimă a omului e rușinos. Așadar, nu se vorbește: nici despre cum se fac copii, nici despre cum te aperi de abuzatori sau de boală, nici despre emoția iubirii. Școala ar putea face această educație, dar dezinteresul pentru sănătatea sexuală și emoțională a copiilor noștri e mai puternic decât voința celor care se zbat ca această materie să devină obligatorie. Obișnuiți din educația primită de acasă, cei mai mulți dintre noi identifică sexul drept scârbavnic, iar educația sexuală e adeseori confundată cu educația pentru sex”, a declarat Anca.

Duminica aceasta, de la ora 18.00, la “România, te iubesc!”, Anca Nastasi, va căuta răspunsuri și soluții la întrebări precum: Cât de grea e această povară și cât de ușor poate fi evitată?, Cât de sănătoase sunt ignoranța și falsa pudoare și cât de mult suferă copiii din cauză că nici părinții, nici profesorii nu sunt în stare să le vorbească deschis?.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton