Homepage  / Cinema

Intră în culisele peliculei „Descendenţii”!

Intră în culisele peliculei „Descendenţii”!

de Redactia Tvmania

Scriitoarea Kaui Hart Hemmings, autoarea cărţii „Descendenţii” (pe care s-a bazat filmul omonim cu George Clooney) are un rol minor în filmul la a cărui realizare a contribuit masiv. Aflaţi mai multe, în cele ce urmează.

„Descendenţii”, unul dintre principalii concurenţi puternici la un Oscar pentru „cel mai bun film” la gala din 26 februarie, este bazat pe romanul de debut al scriitoarei hawaiiene Kaui Hart Hemmings.

Publicat în 2007 în aplauzele criticilor, romanul „Descendenţii” a atras rapid interesul studiourilor de film. Deşi doar 2% din cărţile ale căror drepturi de ecranizare sunt cumpărate de Hollywood ajung să fie şi ecranizate, romanul acesteia a reuşit să o facă.

Regizorul Alexander Payne („In vino veritas”, 2004) a cumpărat drepturile, fără intenţia clară de a şi regiza pelicula care are acum cinci nominalizări la Oscar. S-a hotărât să o facă după un an, când i-a trimis un email în care o invita să stea de vorbă cu el, la vizita lui în Hawaii. Cei doi (şi set designerul Jane Ann Stewart) s-au cunoscut la o petrecere aniversară pentru mătuşa lui Kaui, unde aceasta i-a invitat pentru a le arăta care e atmosfera de familie în Hawaii.

Payne şi scriitoarea au devenit prieteni buni, iar Kaui l-a ajutat pe regizor să găsească cele mai bune locuri de filmare pe insule, după ce acesta s-a mutat pentru opt luni în apropiere de Honolulu.

„A abordat proiectul ca pe un documentar”, a explicat Hemmings pentru juliaflynnsiler.com: a vizitat marii proprietari de terenuri din Hawaii, a scris scenariul inspirându-se din locurile văzute, oamenii cunoscuţi şi acceptând bucuros sugestiile scriitoarei, care l-a ajutat şi la alegerea actorilor şi realizarea costumelor acestora.

Autoarea apare în film!

În plus, coloana sonoră este realizată de muzicieni locali, ca Gabby Pahinui, Keola Beamer,  Ozzie Kotani şi Daniel Ho. Unul dintre cântece este scris de „regina Hawaii-ului” Lili’uokalani, personajul central al următoarei cărţi a scriitoarei – „Lost Kingdom”.

Apogeul l-a constituit rolişorul pe care Kaui l-a avut în film: ea este secretara lui Matt King (George Clooney), care spune o replică scurtă de tot („Matt, au ajuns verii tăi”).

„Eram singură cu George în camera asta. Ce fac eu aici cu George Clooney, mă tot întrebam, nu trebuie să fiu aici, dar mulţumesc!”, a explicat aceasta pentru site-ul amintit. Apoi, alături de soţul şi mama ei, Hemmings apare printre figuranţii de la petrecerea din film, iar fiica ei de şase ani e unul dintre copiii care apar pe plajă, cu altă ocazie, în producţie. „A fost foarte mândră de cei 100 de dolari pe care i-a câştigat”, a explicat scriitoarea.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton