Homepage  / Știri

În culisele serialului animat „Garda Felină”

În culisele serialului animat „Garda Felină”

de Redactia Tvmania

În luna noiembrie, la invitaţia Disney, am ajuns la Los Angeles, la sediul Disney, unde se lucra de zor la noul serial animat „Garda Felină”/„The Lion Guard” (care începe la Disney Junior pe 18 aprilie). La faţa locului, am cunoscut echipa de bază (producătorul executiv, compozitorii, consultanţii, animatorii) şi am văzut cum se desenează totul. Serialul continuă povestea din filmul Disney „Regele leu” (1994), iar producătorul executiv Ford Riley ne-a povestit cât de grea a fost munca la proiectul orientat spre copiii de 2-7 ani şi cum a acceptat Rob Lowe să-şi împrumute vocea în poveste.

1

„TVmania”: De unde vine pasiunea ta pentru desene animate?

Ford Riley: Când eram mic, am scris un scenariu despre nişte figurine, erau nişte desene simple, eram foarte mic, aveam 7-8 ani. Era vorba despre un băiat şi câinele lui, care aveau tot felul de aventuri. Mi-au plăcut desenele animate din copilărie.

 

Care este desenul tău animat preferat?

„Garda Felină”? (râde) Când eram mic îmi plăceau anime-urile, „Speed Racer” (lansat în 1967 în Japonia – n.r.) şi „Space Battleship Yamato” (din 1974 – n.r.), genul de poveşti de amploare, la care vedeai episod după episod şi abia aşteptai să vezi ce se mai întâmplă. Şi asta vreau să fac şi eu acum, cu „Garda Felină”, pe cât posibil. Serialul e inspirat de „Regele leu”, o poveste atât de grandioasă încât vrem să avem în el aventuri pe măsură, poveşti pe măsură. În primul sezon există un arc narativ de ansamblu. Nu trebuie să vezi toate episoadele consecutiv pentru a-l înţelege.

 

Ford Riley

Ford Riley

Cât de greu a fost să baţi palma cu actorii celebri din distribuţie?

Nu a fost greu deloc. Abia aşteptau să facă parte din proiect, „Regele leu” deţine un loc important în cultura populară. Când l-am întrebat pe Rob (Lowe – n.r.) dacă ar fi interesat să fie vocea noului Simba, a spus imediat „Da”, plin de entuziasm. La fel şi Gabrielle Union, care a spus că e un vis împlinit să o joace pe Nahla, pentru că iubeşte „Regele leu”. Şi să ajungi de la a iubi povestea din exterior, la a fi implicat în proces… Ernie Sabella, vocea lui Pumbaa, e atât de entuziasmat încât mi-a spus „Trebuie să mă bagi în mai multe episoade!”. E uimitor cât de iubit e „Regele leu”!

 

Care a fost cea mai mare provocare legată de „Garda Felină”?

Cred că cea mai mare provocare urmează după ce va avea premiera: cum vor reacţiona oamenii? Howy (Parkins, regizorul serialului – n.r.) mi-a spus, când am discutat prima dată despre acest proiect, „Atâţia oameni din lumea asta iubesc «Regele leu» încât nu putem s-o dăm în bară!”. Trebuie să încercăm să spunem o poveste din aceeaşi lume cu cea originală, altfel oamenii n-o să ne ierte niciodată. Asta e cea mai mare povară: toată lumea iubeşte atât de mult „Regele leu” încât, dacă Disney vrea să extindă lumea acestei poveşti, trebuie să o facă în aşa fel încât să fie cea mai bună poveste posibilă.

 Garda felină: Întoarcerea

De ce ar trebui să se uite cei mici la serial?

Cred că povestea are un mesaj minunat în centru: avem un leu care nu va fi rege, dar care primeşte responsibilitatea de a apăra ţinuturile familiei şi care e ajutat în acest sens de prietenul lui cel mai bun, care e foarte diferit de el. Cred că celor mici le va plăcea partea aspiraţională a poveştii, partea legată de prietenie şi mesajul despre diversitate şi conservaţionism – copiilor le plac animalele, deci tuturor le va plăcea ideea de a le ajuta, de a le proteja.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton