Homepage  / Ultimul număr

În decembrie, află secretele dinozaurilor la Discovery World!

În decembrie, află secretele dinozaurilor la Discovery World!

de Redactia Tvmania

Monştrii sacri ai Preistoriei

Decembrie este „Luna Preistoriei” la Discovery World, ocazie cu care postul aduce patru programe în premieră: „Apocalipsa animalelor”, „Ultimele zile ale dinozaurilor”, „Adevărul despre dinozauri” şi „Ucigaşii preistorici”.

.

Oamenii se tot „împiedică” de fosilele de dinozauri de câteva milenii încoace, dar a durat ceva timp până când am reuşit să înţelegem adevărata natură a creaturilor preistorice.

Chinezii credeau că le aparţineau dragonilor şi le foloseau în medicina tradiţională, practică ce continuă şi până în ziua de azi. Cât priveşte Europa, pentru o bună bucată de vreme s-a considerat că rămăşiţele dinozaurilor datau de la Marele Potop.

Termenul de „dinozaur” apare abia în prima jumătate a secolului al XIX-lea, datorită biologului englez Richard Owen, iar entuziasmul pentru creaturile preistorice a luat avânt în Anglia victoriană.

Primii vânători de fosile din SUA foloseau dinamită pentru a scoate oasele la suprafaţă, metoda care i-ar fi făcut pe paleontologii moderni să se ia cu mâinile de cap. Atracţia publicului pentru dinozauri s-a concretizat în seriile de filme Godzilla şi Jurasik Park, aceasta din urmă contribuind la gradul de popularitate la care a ajuns prădătorul preistoric T-rex.

.

Citeşte textul integral în revistă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton