Homepage  / Filme Online / Netflix

În iulie, Netflix lansează provocatoarea trilogie „Fear Street/Străzile Groazei”. Trailer

În iulie, Netflix lansează provocatoarea trilogie „Fear Street/Străzile Groazei”. Trailer

de Redactia Tvmania

Trilogia horror „Fear Street”, pe care o vom putea urmări foarte curând pe Netflix, își propune nu doar să sondeze temerile comune tuturor oamenilor din lume, ci și să omagieze cele mai apreciate filme ale genului, devenite azi clasice. 

 

Trilogia „Fear Street” exploatează teme universale ale literaturii horror, precum teama de necunoscut, întunericul, nesiguranța, bizareria, reunind anxietățile comune tuturor categoriilor de privitori. Acum în vârstă de 77 de ani, Robert Lawrence Stine, autorul seriei omonime de mare succes ecranizate aici, este unul dintre cei mai celebri scriitori de romane thriller și horror de azi. El a scris nenumărate serii literare celebre, printre care „Nighmare Room” și seria de nuvele horror pentru copii „Goosebumps”, din care numeroase titluri au fost traduse și la noi. 

 

 

Scriitorul american a povestit că în scrierile sale s-a inspirat deseori din filme clasice, SF și horror, printre care „Pinocchio”, „Invasion of the Body Snatchers” sau „Fantoma de la Operă”, pe care nu o dată le-a interpretat parodic în romanele și nuvelele sale. 

Referindu-se la seria „Fear Street”, autorul a spus că „Lucrul care leagă «Fear Street» de oamenii din întreaga lume este faptul că toți avem aceleași temeri. Nu contează în ce țară te afli, toată lumea se teme de întuneric sau se teme că cineva pândește în dulap sau se teme să se afle într-un loc nou ciudat în care nu a mai fost până atunci”.

 

Ce filme horror au marcat ultimele decenii?

 

La rândul ei, Leigh Janiak, regizoarea trilogiei Netflix „Fear Street”, a declarat că a realizat această serie cu gândul la peliculele horror care au marcat-o de-a lungul timpului, de la „Scream”, marca cea mai evidentă a genului în anii ’90, la serii clasice precum „Halloween” sau „A Nightmare on Elm Street”, semnate de regizori precum John Carpenter sau Wes Craven. Pentru ultima parte a trilogiei, cineasta a apelat chiar la un alt gen de film, la tulburătoarea dramă istorică a lui Terrence Malick „Lumea nouă” (2005), cu Colin Farrell, Christopher Plummer, Christian Bale și John Savage. 

 

„În calitate de cineast implicat în producția „Fear Street”, dar și ca iubitor de filme, am fost foarte încântată să aduc un omagiu marilor epoci ale filmelor de groază. Pentru „Fear Street partea 1: 1994”, „Scream” s-a aflat mai presus de toate – este vârful filmelor horror din anii ’90 și, cred, unul dintre cele mai strălucite filme realizate vreodată, punct. Apoi, pentru „Fear Street partea 2: 1978” a trebuit să mă uit la apogeul filmelor tip slasher -„Vineri 13”, „Halloween”, „A Nightmare on Elm Street”. Pentru „Fear Street partea 3: 1666”, am găsit cea mai bună inspirație în frumoasa lume putredă din „Lumea nouă”, al lui Terence Malick”. 

 

Shadyside, un nume sinonim cu teroarea

Începutul trilogiei „Fear Street” este plasat în 1994, când un grup de adolescenți descoperă că ar putea exista o legătură între evenimentele terifiante care le-au bântuit orașul de-a lungul mai multor generații, înțelegând rapid și că ei ar putea fi următoarele ținte. Bazată pe seria horror de mare succes scrisă de R.L. Stine, trilogia urmărește coșmarul care a marcat istoria terifiantă a orașului Shadyside.

 

„Străzile Groazei partea 1: 1994” – se lansează pe Netflix pe 2 iulie 

Câțiva adolescenți descoperă din greșeală răul responsabil pentru o serie de crime brutale care le-au afectat orașul de-a lungul a 300 de ani. Bine ați venit în Shadyside!

Cu: Kiana Madeira, Olivia Scott Welch, Benjamin Flores Jr., Julia Rehwald, Fred Hechinger, Ashley Zukerman, Maya Hawke, Darrell Britt-Gibson, Jordana Spiro, Jordyn DiNatale, Jeremy Ford

 

„Străzile Groazei partea 2: 1978” – se lansează pe Netflix pe 9 iulie 

Shadyside, 1978. Școala s-a terminat, vacanța de vara a venit și activitățile de la Camp Nightwing sunt pe cale să înceapă. Dar când un alt locuitor din Shadyside este posedat de dorința de a ucide, statul la soare se transformă într-o luptă înspăimântătoare pentru supraviețuire.

Cu: Sadie Sink, Emily Rudd, Ryan Simpkins, McCabe Slye, Ted Sutherland, Jordana Spiro, Gillian Jacobs, Kiana Madeira, Benjamin Flores Jr., Ashley Zukerman, Olivia Scott Welch, Chiara Aurelia, Jordyn DiNatale

 

„Străzile Groazei partea 3: 1666” – se lansează pe Netflix pe 16 iulie 

Originile blestemului lui Sarah Fier sunt dezvăluite în cele din urmă, pe măsură ce istoria se întoarce într-o noapte care le va schimba pentru totdeauna viețile locuitorilor din Shadyside.

Cu: Kiana Madeira, Ashley Zukerman, Gillian Jacobs, Olivia Scott Welch, Benjamin Flores Jr., Darrell Britt-Gibson, Sadie Sink, Emily Rudd, McCabe Slye, Julia Rehwald, Fred Hechinger, Jordana Spiro, Jordyn DiNatale, Elizabeth Scopel, Randy Havens

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton