Homepage  / Știri / Televiziune

Încă o serie de ficțiune la National Geographic: postul anunță premiera „Statul”

Încă o serie de ficțiune la National Geographic: postul anunță premiera „Statul”

de Redactia Tvmania

După „Geniul: Einstein”, iată că National Geographic anunță difuzarea unui alt serial de ficțiune, „Statul”, cu patru episoade, o incursiune în universul sumbru ISIS din Siria. Producția, creată de renumitul scenarist și regizor Peter Kosminsky („Wolf Hall”), va avea premiera în România pe 10 septembrie, de la ora 21.00, pe National Geographic.

 

O poveste fictivă percutantă, „Statul” urmărește experiențele a patru tineri britanici, bărbați și femei, care au lăsat în urmă viețile lor din Occident pentru a se alătura ISIS în orașul Rakka, Siria.

 Sam Otto („Collateral”), care îl înterpretează pe Jalal, pornește pe urmele fratelui său mai mare atunci când decide să călătorească în Siria și să lupte pentru ISIS. El îl convinge și pe Ryan McKen („Bancroft”), în rolul prietenului său cel mai bun, Ziyaad, să-l însoțească.

 Ony Uhiara („Lege și ordine UK”) este Shakira, o mamă singură, care ajunge în Siria cu fiul său de nouă ani, Isaac, decisă să-și pună cunoștințele de tânăr doctor în slujba Statului Islamic; iar Shavani Seth („Homeland”) este adolescent Ushna, care și-a părăsit familia pentru a îndeplini ceea ce ea consideră a fi datoria ei religioasă, după ce a fost radicalizată pe internet. Pe măsură ce descoperă mai mult despre realitățile vieții în Rakka și sunt martorii atrocităților săvârșite de regim și ai sângeroaselor atacuri aeriene, cei patru eroi trec prin deziluzii și drame personale.

 Bazată pe cercetări extinse și mărturii ale experiențelor personale, seria „Statul” reprezintă o dramă profund autentică, prin care putem explora una dintre cele mai importante teme ale timpurilor noastre.

 

Iată sinopsisul pe episoade:

 

Episodul 1:

Patru recruți ISIS, tineri bărbați și femei din Marea Britanie, sunt entuziasmați să înceapă noile lor vieți în Siria. Jalal și Ziyaad se bucură de tovărășia altor bărbați în timpul antrenamentelor și pregătirilor pentru luptă, în vreme ce Shakira și Ushna sunt învățate regulile stricte pe care trebuie să le urmeze femeile. Cu toții fac jurăminte de credință față de ISIS, convinși că au luat decizia corectă de a veni aici, dar curând se vor confrunta cu realitățile crunte ale vieții sub controlul ISIS, realități ce nu se potrivesc cu așteptările lor.

 

Episodul 2

Recruții sunt obligați să reflecteze asupra noilor lor vieți. Jalal și Ziyaad au parte de o experiență de luptă sângeroasă, Shakira vede cu ochii ei efectele terifiante ale unei bombe baril, iar Ushna este șocată de tratamentul brutal aplicat femeilor. Shakira trebuie să convingă un comandant periculos să treacă peste regulile ISIS și s-o lase să lucreze într-un spital, iar Jalal are o conversație care-l face să pună la îndoială întregul fundament al călătoriei sale în Siria.

 

Episodul 3

Căsătoria cu un luptător străin se dovedește o provocare pentru Ushna, dar ea este hotărâtă s-o facă să funcționeze. Și Shakira trebuie să se căsătorească pentru a continua să muncească, dar refuză o propunere din partea lui Abu Akram, iar consecințele sunt brutale. Jalal este îngrozit să vadă tratamentul aplicat femeilor Yazidi, vândute ca sclave sexuale, și cumpără o mamă și o fiică, Ibitsam și Narin, pentru a le salva. El și Ziyaad sunt trimiși din nou pe câmpul de luptă, unde un comandant cere sacrificiul suprem.

 

Episodul 4

Jalal primește un nou rol și este martor la pedepse barbare și execuții simulate care să hrănească mașina de propagandă ISIS. Lațul se strânge în jurul său, așa că decide să-și riște propria siguranță pentru a le ajuta pe Ibitsam și Narin să fugă. În vreme ce Ushna devine tot mai devotată, Shakira este îngrijorată că Isaac este pregătit pentru luptă și începe să se gândească la ceva de neconceput: dacă există vreo modalitate de evadare din Stat.

 

„Statul” este produs de Archery Pictures pentru Channel 4 și National Geographic Channel.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton