Homepage  / Televiziune

Încă un format cu state vechi a revenit la TV. „Copiii spun…” cu Virgil Ianțu, în grila TVR 1

Încă un format cu state vechi a revenit la TV. „Copiii spun...” cu Virgil Ianțu, în grila TVR 1
4

de Redactia Tvmania

După ce multă vreme a fost difuzată doar online, pe YouTube, emisiunea „Copiii spun...” cu Virgil Ianțu a revenit pe micul ecran la TVR 1, din 1 aprilie.

În urmă cu 20 de ani, “Copiii spun lucruri trăsnite”, prezentată de Virgil Ianțu, era una dintre cele mai urmărite emisiuni TV din România. Difuzată la Prima TV, producția a avut și un alt prezentator, pe actorul Florian Ghimpu, însă a ieșit destul de repede din grila postului. Între timp, Virgil Ianțu a reluat formatul și l-a lansat împreună cu Romanian Artists Agency pe YouTube, sub denumirea “Copiii spun… cu Virgil Ianțu”, iar în această primăvară, din 1 aprilie mai precis, show-ul a revenit pe micul ecran.

„Copiii spun” este difuzat de la ora 16.30, în fiecare sâmbătă, la TVR 1.

Cu o mină sobră, cu aerul că discută de la egal cu interlocutorii săi, Virgil Ianţu ştie să exploateze gingăşia şi naturaleţea preşcolarilor care se aşază pe scaunul invitatului emisiunii „Copiii spun”. Ce rezultă este un dialog spumos, uneori prea serios, deseori foarte amuzant, însă întotdeauna autentic. Cunoscut internauţilor de mai bine de doi ani, programul se difuzează, din 1 aprilie, nu doar pe YouTube, ci şi pe micul ecran. Cu ediţii în premieră „Copiii spun”, Virgil Ianţu ne aşteptă, alături de micii săi invitaţi, în fiecare sâmbătă, de la 16.30, la TVR 1.

Din culisele emisiunii în care copiii sunt personajul principal, iar sinceritatea lor face sarea şi piperul fiecărei întâlniri, ne dă câteva informaţii chiar Virgil Ianţu, gazda şi autorul proiectului.

Castingul este unul dintre cele mai importante elemente la această producţie. Selecţia o face o echipă cu care colaborez de peste 20 de ani. Sunt oameni care iubesc copiii, îi înţeleg, ştiu să asculte şi să îi aleagă pe cei care se sunt potriviţi pentru această emisiune. Ştiu că mulţi vor să îşi vadă copilul pe acel scaun, dar, dacă cel mic nu îşi doreşte şi el sau nu se simte confortabil, insistenţa de a-l expune nu îi face copilului niciun serviciu, ba, dimpotrivă”, explică vedeta.

Pentru cei care îşi doresc ca micuţii lor să participe la „Copiii spun”, dar nu ştiu dacă li s-ar potrivi ipostaza de intervievaţi în emisiune, Virgil Ianţu oferă câteva lămuriri despre profilul candidaţilor: „Un copil trebuie să aibă deschiderea şi relaxarea de a fi el însuşi şi în condiţii de filmare sau în prezenţa altora, dornic să îşi împărtăşească poveştile, dar sinceritatea este elementul cheie. Din acest motiv, vârsta potrivită este între 3-7 ani, când copilul este sincer, fără măşti ce apar uşor, uşor, atunci când copilul îşi conştientizează rolul în societate”.

copiii-spun-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Totodată, Virgil Ianțu mai prezintă la TVR 1 și emisiunea „Câștigă România!”, care se difuzează de luni până joi de la ora 21.00.

În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec“. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia marelui premiu „Câştigă România“, în valoare de 50.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton