Homepage  / Timp liber / Seriale americane

Începe East European Comic Con! Iar la Romexpo, ne așteaptă un dragon din „Urzeala tronurilor”

Începe East European Comic Con! Iar la Romexpo, ne așteaptă un dragon din „Urzeala tronurilor”

de Redactia Tvmania

De astăzi, vineri 24 mai, până duminică, 26 mai, se desfășoară în complexul expozițional Romexpo (în pavilioanele Central și B1), cea de-a șaptea ediție East European Comic Con, eveniment dedicat tuturor pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, gaming din estul Europei.

Ne așteaptă la East European Comic Con 6 actori internaționali, zeci de expozanți cu cea mai diversificată ofertă de produse inspirate din pop culture, cele mai tari jocuri video și cele mai performante echipamente IT, Tronul de Fier adus pentru ultima oară la eveniment de pe platoul celui mai popular serial al momentului, „Game of Thrones”, un dragon într-o formă și mărime fidele celui din serie, o zonă de street food cu mâncăruri pentru toate gusturile, competiții de gaming și cosplay.

 

Mai multe despre ce se va întâmpla anul acesta la East European Comic Con, ne-a dezvăluit Andra Vasile, PR Manager East European Comic Con & Transylvania Comic Con.

 

TVmania: S-a terminat „Game of Thrones”. Care a fost personajul tău favorit?

Andra Vasile: Personajul care mi-a plăcut cel mai mult este Tyrion Lannister, care s-a aflat într-o continuă evoluție datorită experiențelor mai mult sau mai puțin plăcute. Îl prefer pe Tyrion și pentru că a reușit să își depășească statutul, citind, învățând, fiind bun la suflet și loial și cred că este un model de urmat pentru mulți. A avut parte de o călătorie foarte intensă și interesantă, motiv pentru care va rămâne, chiar și după episodul final, preferatul meu.

TVmania: Aduceți la București doi actori care-au interpretat două personaje foarte importante și interesante în „Game of Thrones”. Cât de greu a fost să-i convingi să vină?

Andra Vasile: A fost mai greu anul trecut din cauza filmărilor, când toți actorii implicați în ultimul sezon au avut agendele pline și nu au putut onora invitațiile noastre. Ne bucurăm că acum îi vom avea alături pe Carice van Houten, care a interpretat un personaj pivotal în „Game of Thrones”, abia la final poate am realizat cât de important a fost rolul său în desfășurarea de forțe. Melisandre a învățat din propriile greșeli și a devenit, ușor-ușor, o favorită a publicului. Va fi interesant să îl cunoaștem și pe Vladimir Furdik, villan-ul prin excelență al serialului, care ne-a ținut cu sufletul la gură încă de la prima sa apariție. În afară de cei doi actori, îl vom avea alături și pe Staz Nair (Qhono) care a participat și anul trecut, însă de data asta va îndeplini și rolul de moderator al panel-urilor. Imaginați-vă un Q&A al lui Melisandre sau Night King, moderat de căpetenia Dothraki, o să fie un deliciu!

TVmania: De ce sunteți cel mai mulțumiți în ediția de anul acesta a East European Comic Con?

Andra Vasile: În primul rând, mulțumirea din fiecare an vine din bucuria pe care o vedem pe fețele oamenilor când se întâlnesc cu actorii preferați, când interacționează cu ei, când descoperă ceva la care nu se așteptau și le place la nebunie. Faptul că, după trei zile de Comic Con, pleacă de acolo cu o amintire plăcută și că revin cu entuziasm în fiecare an reprezintă cea mai mare satisfacție de care putem avea parte. Ne bucurăm foarte tare că putem aduce în fața publicului actori precum Paul Wesley și Carice van Houten, care sunt foarte greu de convins indiferent dacă ești dispus să plătești suma cerută de agenții acestora. Anul acesta, vom stabili din nou un record al suprafeței utilizate, iar pentru prima dată vom folosi și Pavilionul Central de la Romexpo, unde vom avea scena principală. Ne dorim să evoluăm în fiecare an, să aducem mereu elemente noi, să ne luăm prin surprindere publicul. Până acum am reușit asta, sperăm să ne păstrăm bunele obiceiuri.

TVmania: Ce seriale românești vor fi la East European Comic Con?

Andra Vasile: Serialul „Umbre” va fi prezent ca aproape în fiecare an de East European Comic Con. Am putea spune că este a doua sa casă. Momentan, nu avem alte producții românești, sperăm ca în anii următori să crească numărul acestora.

TVmania: Ați încercat să aduceți și producțiile noi de la Pro TV („Vlad”) sau Antena 1 („Fructul oprit” sau „Liberi ca pasărea cerului”)?

Andra Vasile: Pe lângă colaborarea cu HBO și serialele românești, lucrăm la un nou parteneriat cu o platformă de streaming pentru 2020. Din păcate, până acum, nici publicul nostru nu ne-a cerut prezența serialelor originale Pro TV sau Antena 1. Însă nici din partea celor două posturi de televiziune nu au venit propuneri. Deși suntem deschiși, cel mai probabil nu va exista o astfel de prezență, atâta timp cât nici publicul nostru nu o va cere, dar nici cele două posturi nu își doresc promovarea serialelor la Comic Con.

TVmania: Anul acesta, debutează Transylvania Comic Con. Ce va fi diferit față de East European Comic Con?

Andra Vasile: Spre exemplu, vom vedea actori care vor veni în premieră în Romania (Rick Cosnett din „Vampire Diaries” este primul nume anunțat, dar urmează și altele cu „greutate”) în cadrul acestuia, iar „geografia” sa va fi diferită, una adaptată la spațiul de care dispunem. Sala Polivalenta dispune de un spațiu care poate găzdui până la 8.000 de persoane doar la scena principală. Astfel, programul va fi de așa natură încât să țină publicul cât mai mult timp, într-un număr cât mai mare, captivat de ce se întâmplă pe scenă. Zona în care actorii vor fi poziționați să ofere poze și autogafe va fi probabil accesibilă numai celor care au un astfel de bilet. Asta înseamnă că interacțiunea va fi mult mai intimă pentru cei care optează pentru un astfel de bilet în plus. Pentru că peste 85% din parteneri ne-au confirmat prezența la Cluj-Napoca cu un stand, din rațiuni de spațiu, suntem nevoiți să le oferim o suprafață de expunere mai mică decât la București. Asta pentru a oferi o varietate publicului din Transilvania. Evenimentul va fi sold-out pentru că locația are o suprafață limitată. În aproximativ 48 ore s-au dat toate biletele scoase la vânzare, cam 30% din numărul de bilete. Și asta fără să anunțăm vedeta acestei ediții, iar vânzarea a fost una pe un sistem „ascuns”, accesibil doar celor care au dat „attend” pe facebook la eveniment și celor care ne urmăresc pe instagram. Din acest motiv, ne gândim la cum și ce putem să oferim publicului care nu va avea acces în interiorul locației. De anul trecut, am venit cu un concept de zonă liberă (Street Food Heroes), unde și cei fără bilet se pot bucura de atmosfera evenimentului. Asta vom încerca și la Cluj-Napoca pentru publicul care nu va reuși să cumpere un bilet la eveniment. Momentan, nu putem dezvălui mai multe, însă după finalizarea ediției cu nr. 7 a East European Comic Con, vom face anunțuri din ce în ce mai interesante.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton