Homepage  / Cinema / Prime Video

Aglomerație pe Croazetă: începe Festivalul de Film de la Cannes! Ediția din acest an aruncă în joc filme irezistibile

Aglomerație pe Croazetă: începe Festivalul de Film de la Cannes! Ediția din acest an aruncă în joc filme irezistibile

de Ioana Maria,

Festivalul de la Cannes revine în toată strălucirea, după un an de absență și o amânare cauzate de pandemie. A 74-a ediție a sa are povești spectaculoase și o mulțime de vedete. Desfășurat anul acesta între 6 și 17 iulie, din cauza pandemiei, festivalul se va deschide cu filmul „Annette” (2021), cu Marion Cotillard și Adam Driver, prima producție în limba engleză a iconoclastului regizor francez Leos Carax.

Acesta revine la Cannes după nouă ani, după ce, în 2012, s-a aflat în competiția pentru Palme d’Or cu filmul „Motoare sfinte”. Filmul va avea premiera în cadrul secțiunii Competiție a festivalului și se va lansa, tot pe 6 iulie, în cinematografele din Franța. „Annette” este un film muzical cu acțiunea plasată în Los Angelesul contemporan, care urmărește povestea lui Henry (Adam Driver), un actor de stand-up comedy, și a lui Ann (Marion Cotillard), o cântăreață renumită. 

Cei doi formează un cuplu perfect – sunt celebri, bogați, fericiți și strălucitori. Nașterea celui de-al treilea copil al lor, Annette, o fetiță misterioasă, cu un destin ieșit din comun, le va schimba însă total viețile. În afară de îndrăgiții Marion Cotillard și Adam Driver, în film mai joacă Simon Helberg, Natalie Mendoza, Kiko Mizuhara și Rebecca Dyson-Smith.

Coloana sonoră a filmului este compusă de celebrii Ronald David Mael și Russell Mael, membrii trupei Sparks. Filmul va fi difuzat de platforma Amazon în Statele Unite, iar Kinology se va ocupa de vânzările în celelalte țări ale lumii.

„Fiecare film regizat de Leos Carax este un eveniment, deci și acesta ne va împlini așteptările. «Annette» este darul la care au tânjit iubitorii de cinema, muzică și cultură în ultimul an”, a declarat Pierre Lescure, președintele Festivalului de la Cannes.

Nu se știe încă în ce proporție va putea participa publicul la festival anul acesta, date fiind restricțiile impuse încă de pandemie. 

 

Paul Verhoeven nu se dezminte cu „Benedetta” 

Veteranul Paul Verhoeven, autorul supercelebrului „Instinct primar” / „Basic Instinct” (1992), demonstrează că nici la 83 de ani nu și-a pierdut gustul pentru subiectele provocatoare. Benedetta Carlini (Virginie Efira), eroina poveștii sale (ecranizare a unui roman de Judith C. Brown), e o călugăriță din Italia secolului al XVII-lea care suferă de viziuni erotice tulburătoare. În urma lor, singura persoană care îi este alături se va apropia de ea într-un mod neașteptat. În distribuție se mai regăsesc nume ca Charlotte Rampling, Hervé Pierre, Lambert Wilson, Daphne Patakia și Clotilde Courau. 

 

Radu Muntean aduce la Cannes „Întregalde”

Cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean („Hârtia va fi albastră”), selecționat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, „Întregalde” este povestea a trei prieteni care trec printr-o întâmplare stranie. Din distribuție: Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan, Toma Cuzin.

 

Palme d’Or pentru Jodie Foster

Premiul Palme d’Or onorific îi va fi acordat lui Jodie Foster, pentru „parcursul său artistic strălucit, pentru personalitatea sa unică, modestă, dar puternică și pentru implicarea în cauzele majore ale epocii noastre”. „Sunt măgulită că festivalul s-a gândit la mine și onorată să-mi împărtășesc experiența cu o nouă generație de cineaști”, a declarat reputata actriță.

Jodie Foster

Jodie Foster

 

„The French Dispatch” adună o mulțime de staruri

Sclipitorul și non-conformistul regizor Wes Anderson („Familia Tenenbaum”) aduce în competiție mult-așteptatul său film „The French Dispatch” (2021), a cărui distribuție este o veritabilă colecție de vedete. Povestea a fost caracterizată drept o scrisoare de dragoste către jurnaliști, cu acțiunea plasată în avanpostul unui ziar american dintr-un oraș francez fictiv din secolul al XX-lea, „The French Dispatch Magazine”. Din distribuție: Owen Wilson, Elisabeth Moss, Timothée Chalamet, Frances McDormand, Tilda Swinton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, Bill Murray, Edward Norton, Léa Seydoux, Adrien Brody, Benicio Del Toro și Christoph Waltz.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton