Homepage  / Seriale / Televiziune

Începe sezonul 2 din „Premisa unui dezastru” (Diva). Ce declară actorii Kris Holden-Ried și Jason O’Mara

Începe sezonul 2 din „Premisa unui dezastru” (Diva). Ce declară actorii Kris Holden-Ried și Jason O'Mara
7

de Ioana Maria,

„Premisa unui dezastru”/ „Departure” revine la DIVA, în premieră în România, duminică, 16 ianuarie, de la ora 21:00 și aduce în atenția publicului un nou eveniment demn de o investigație condusă de Kendra Malley (Archie Panjabi).

Lansat în 2021, sezonul doi al serialului „Premisa unui dezastru” vine cu șase episode în care este investigată deraierea unui tren de mare viteză, de ultimă generație, complet automatizat, pe nume Apollo.

În mod abrupt, ruta Toronto – Chicago se încheie în Michigan, iar genialul investigator, Kendra Malley, este chemată pentru a cerceta împrejurările accidentului din zona rurală alături de colegii ei, curajosul Theo Barker (Mark Rendall) și tânăra analistă Charlotte Jensen (Kelly McCormack).

Departure Season 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Kris Holden-Reid și Jason O’Mara, despre noul sezon „Premisa unui dezastru” 

  1. Ce ați învățat despre personajele voastre în noul sezon?

Jason: Eu îl interpretez pe Max O’Neill, un bărbat misterios și foarte educat, care se află în custodia FBI și evadează după ce supraviețuiește accidentului. Dar, înainte să fie declarant dispărut, se întoarce și îi cere ajutorul lui Kendra. El lucrează cu ea și îi dezvăluie secretele sale, evenimente ce se întrepătrund cu investigația. El exemplifică de ce aparențele sunt înșelătoare. Tot sezonul este presărat cu aparențe înșelătoare. 

Kris: Eu îl joc pe Dom Hayes, pertenerul de investigație al lui Kendra. Ei au colaborat și în primul sezon, când au gait avionul dispărut și au format o legătură complicată pe care o gestionează cu maturitate și seriozitate. Eu am învățat de la Dom că nu primești mereu ce îți dorești, dar dacă lucrezi pentru scopul tău, poți să primești ce îți trebuie.

  1. Kris, ce părere are Dom despre relația dintre Howard și Kendra?

Kris: Dom o susține pe Kendra. Este foarte protector cu ea și este foarte sceptic privind motivele lui Howard. În acest sezon cei doi parteneri sunt pe aceiași pagină și așteaptă ca Howard să își demonstreze bunele intenții.

  1. Jason, cum reușește Max să se încreadă în Kendra?

Jason: Initial există o doză de neîncredere din partea amândurora. Dar, pe măsură ce lucrează împreună și se cunosc mai bine, relația lor evoluează spre bine și descoperă că au multe în comun. Finalul îi găsește ca aliați și se folosesc unul de altul pentru a afla adevărul.  

  1. Ce mesaj ați vrea să înțeleagă publicul când urmărește Premisa unu dezastru?

Kris: Ei bine, acest sezon are și o latură politică pe lângă subiectul investigației. Aduce în discuție partea nemiloasă și inumană a unor oameni care ar face orice pentru a păstra puterea. Ca și povestitoti, noi nu putem spune adevărul pur și simplu, noi folosim metafore și sperăm că publicul va vedea o parte din societatea de azi dezvăluită în acest sezon.

Jason: Cred că este foarte satisfăcător să urmărești cum unii oameni vor înfrunta consecințele propiilor acțiuni și declarații. Și în viață se întâmplă la fel, toți suportă consecințele. 

  1. Premisa unui dezastru este un serial despre accidente. Ați simțit tensiune sau stres pe platourile de filmare?

Kris: Cred că amândoi suntem de acord că regizoul TJ Scott a propus un proiect extrem de ambițios cu un termen de execuție extrem de precis. El este un regizor extrem de energic, plin de energie creativă și pe platou se simte o tensiune fie că trebuie să descoperi un indiciu sau să filmezi o scenă din trei duble. 

Jason: Mie îmi place la nebunie să filmez rapid, să lucrez în ritm alert, iar pentru mine acest mediu de lucru este unul propice, performez foarte bine în tensiune. Spre exemplu, scenele din tren din timpul accidentului, în care toți suntem nevoiți să părem că suntem aruncați prin vagon, imediat ce TJ stiga “stop” izbugneam în râs. În film personajele noastre trec prin multe traume, dar ca actor este plăcut să le interpretezi. Chiar dacă subiectul producției este unul serios, nu înseamnă că nu este extrem de distractiv să o produci.

  1. Aveți multe scene cu Archie Panjabi, cum este experiența de a lucra cu ea? 

Jason: Eu am jucat cu Archie în filmul The Good Wife. Nu ne mai văzusem de mult timp, dar abia așteptam să lucrăm iar împreună. Una dintre primimele scene pe care le-am filmat împreună este localizată undeva în mijlocul acțiunii și a trebuit să interpretăm ca și cum personajele noastre aveau deja o relație și a fost ușor să ne armonizăm și să reușim. A fost ca și cum te vezi cu un vechi prieten. Este foarte plăcut să lucrezi cu ea, ne simțim toți inspirați.

Kris: Și eu simt la fel. Eu am lucrat cu ea pentru primul sezon și am simțit la fel. Rar am văzut oameni atât de muncitori.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton