Homepage  / Cinema / Vedete străine

„Indiana Jones 5” are dată de lansare. Cum arată prima imagine

„Indiana Jones 5” are dată de lansare. Cum arată prima imagine

de Andreea Hentea,

După o așteptare care s-a prelungit incredibil, avem vești despre „Indiana Jones 5”. Vedeta sa, Harrison Ford, a anunțat joi, în cadrul panelului Lucasfilm de la evenimentul aniversar dedicat francizei „Războiul Stelelor”, că „Indiana Jones 5” va ajunge în cinematografe pe 30 iunie 2023, scrie deadline.com.

Harrison Ford (care împlinește 80 de ani pe 13 iulie) revine în rolul principal din ultima parte a francizei intrate deja în istoria filmului. El le-a transmis fanilor că filmul este aproape gata și că va fi ilustrat din nou cu muzica inconfundabilă a lui John Williams.

Marele compozitor John Williams s-a alăturat, de altfel, evenimentului dedicat francizei „Războiul Stelelor”, dirijând orchestra invitată acolo. Aceasta a interpretat live celebra temă din „Indiana Jones”, înainte ca Harrison Ford să fie prezentat.

O altă temă reprezentativă, cea din „Obi-Wan Kenobi”, a fost, de asemenea, interpretată live de orchestră.

Primele două episoade din serialul „Obi-Wan Kenobi”, cu Ewan McGregor și Hayden Christensen în rolurile principale, se vor lansa astăzi pe platforma Disney+ (la care vom avea acces și în România începând din 14 iunie).

Ce ne promite noul film Indiana Jones

„Indiana Jones 5”, care nu are, deocamdată, un titlu oficial, este regizat de James Mangold. Acesta a preluat celebra aventură de la Steven Spielberg, regizorul primelor patru filme din serie.

James Mangold a scris și scenariul, împreună cu frații Jez Butterworth și John-Henry Butterworth. În cadrul prezentării nu au fost dezvăluite detalii ale intrigii, dar Harrison Ford, James Mangold și producătorii executivi Kathleen Kennedy și Frank Marshall au dezvăluit o primă imagine din film.

Data de lansare a filmului „Indiana Jones 5” fusese stabilită inițial pentru 10 iulie 2020, iar ulterior fusese mutată pe 29 iulie 2022.

Întârzierile cauzate de pandemie, dar și finalizarea de către Steven Spielberg (care este producător executiv al noii povești cu Indiana Jones) a lucrului la „Poveste din cartierul de vest” (2021) au făcut ca premiera să fie împinsă în vara anului viitor, mai precis pe 30 iunie 2023.

Cine va fi lângă Indy

Alături de Harrison Ford, în film îi vom vedea pe Antonio Banderas („Durere și glorie”, „Hitman’s Bodyguard 2: Nevasta asasinului”), Mads Mikkelsen („Încă un rând”), Phoebe Waller-Bridge („Fleabag”), Boyd Holbrook („Logan”), Shaunette Renée Wilson („Pantera neagră”), Toby Jones („Un spion care știa prea multe”, „Martorul acuzării”) și pe Thomas Kretschmann („Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”).

Kathleen Kennedy, Frank Marshall și Simon Emanuel sunt producători, alături de Steven Spielberg.

Cele patru filme ale francizei „Indiana Jones” – „Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute” (1981), „Indiana Jones și templul blestemat” (1984), „Indiana Jones și Ultima cruciadă” (1989) și „Indiana Jones și regatul craniului de cristal” (2008) – au încasat aproape 2 miliarde de dolari la nivel mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton