Homepage  / Cinema / Disney Plus

Al doilea trailer al noului „Indiana Jones” a fost prezentat la Super Bowl

Al doilea trailer al noului „Indiana Jones” a fost prezentat la Super Bowl

de Andreea Hentea,

Numeroșii spectatori ai celebrului Super Bowl au putut vedea, duminică, imagini inedite din „Indiana Jones and the Dial of Destiny” (2023), în care Harrison Ford reintră, încă o dată, în rolul celui mai faimos arheolog din cinema, scrie variety.com.

Noua aventură a legendarului Indiana Jones (jucat pentru a cincea oară de Harrison Ford) va rula în cinematografele din România din 30 iunie, cu titlul „Indiana Jones și cadranul destinului”. Imaginile abia dezvăluite în cadrul Super Bowl îl arată pe Harrison Ford din nou în postura șarmantului aventurier, trecând prin noi încercări irezistibile și răfuindu-se cu vechii să inamici.

Trailerul făcut public de studiourile Disney a arătat mai multe secvențe în flashback din tinerețea lui Indy (și a lui Harrison Ford, implicit), dar și noi momente din relația lui Indiana Jones cu fiica lui, Helena, jucată de Phoebe Waller-Bridge (vedeta din „Fleabag”).

„Indiana Jones și cadranul destinului” are acțiunea plasată în 1969, în timpul acerbei competiții pentru cucerirea spațiului cosmic dintre SUA și U.R.S.S. Indy și Helena se confruntă cu un grup de naziști nelegiuiți, de-a lungul acestei ultime aventuri. Personajele negative pe care le înfruntă Indy în film sunt Jürgen Voller (Mads Mikkelsen) și periculosul Klaber (Boyd Holbrook, cunoscut din „Sandman”).

Alături de ei, povestea ne prilejuiește întâlnirea cu Antonio Banderas, Shaunette Renée Wilson și Toby Jones, dar și cu unul dintre veteranii francizei: John Rhys-Davies, care reia rolul lui Sallah, prietenul lui Indy încă de la primul film, „Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute” (1981).

Indiana Jones, nepotolit până la capăt

Deși Indy recunoaște, în film, că zilele sale de nesăbuință au trecut, noile imagini cu el pocnind din nelipsitul său bici într-o cameră plină de răufăcători înarmați, călărind pe străzi, printre mașini sau stând cocoțat pe un tren în mișcare sau de un avion în flăcări sugerează cu totul altceva, celebrul arheolog revenind în forță pe ecran.

Realizat la cincisprezece ani după al patrulea film din serie,„Indiana Jones și regatul craniului de cristal” (2008), acest „Indiana Jones și cadranul destinului” va fi, într-adevăr, ultima apariție a lui Harrison Ford în rolul lui Indiana Jones. „Întotdeauna mi-am dorit să o fac – să filmez restul poveștii pentru a vedea cum ia sfârșit cariera lui Indiana Jones”, i-a declarat Harrison Ford unui jurnalist de la Variety, luna trecută, la premiera noului său serial, „Shrinking”, care va fi difuzat de platforma Apple TV+.

Filmul va fi și ultima întâlnire cu Indiana Jones a ilustrului compozitor John Williams (91 de ani), care a semnat muzica tuturor celor cinci filme. Acesta anunțase, acum ceva vreme, că filmul va fi, și pentru el, ultimul capitol al poveștii, deși în cadrul unui dialog public cu Variety, la jumătatea lunii ianuarie, nu a mai făcut o asemenea declarație. „Voi mai rămâne pe aici o vreme, fiindcă nu mă pot retrage din muzică. O zi fără muzică este o greșeală”, a spus atunci marele compozitor.

Regizorul James Mangold („Logan”, „Ford vs. Ferrari”), a scris și scenariul filmului „Indiana Jones și cadranul destinului”. El a preluat ideea de la celebrii George Lucas și Steven Spielberg, creatorii „Indiana Jones”, care s-au aflat în spatele celorlalte patru filme ale francizei, iar acum au rămas implicați în proiect ca producători executivi. Filmul „Indiana Jones și cadranul destinului” / „Indiana Jones and the Dial of Destiny” va avea premiera internațională pe 30 iunie.

Cele patru filme ale francizei „Indiana Jones” – „Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute” (1981), „Indiana Jones și templul blestemat” (1984), „Indiana Jones și Ultima cruciadă” (1989) și „Indiana Jones și regatul craniului de cristal” (2008) – au încasat aproape 2 miliarde de dolari la nivel mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton