Homepage  / Netflix

„Infiesto”, cel mai vizionat thriller de pe Netflix. De ce are succes pelicula spaniolă și cine sunt protagoniștii

„Infiesto”, cel mai vizionat thriller de pe Netflix. De ce are succes pelicula spaniolă și cine sunt protagoniștii

de Anda Dincă,

Cea mai vizionată peliculă spaniolă de la Netflix este în prezent thriller-ul “Infiesto”. Producția lansată pe 3 februarie ne introduce într-o atmosferă sumbră, în care mai mulți adolescenți din zona Asturiei sunt răpiți, devenind victimele unor ritualuri satanice. Iată de ce are succes producția spaniolă și cine sunt actorii principali.

Una dintre fetele răpite reușește să scape, iar poliția începe să investigheze cazul îngreunat de carantina impusă de pandemia cu Coronavirus. Doi inspectori de poliție, Samuel (Isak Férriz) și Castro (Iria del Río), încearcă să uite de problemele pe care le au în familie, de pandemia care schimbă cursul lucrurilor și se dedică trup și suflet să-l prindă pe răpitor.

Pe măsură ce pun cap la cap indiciile, cei doi află că în spatele răpirilor nu se află doar o persoană. Samuel și Castro își riscă viețile încercând să îi prindă pe răufăcători, iar cursa lor devine una contra-cronometru atunci când o nouă tânără dispare. 

Patxi Amezcua, regizorul și scenaristul filmului, a mărturisit ca s-a inspirat pentru “Infiesto” de la serialul HBO “True Detective”, cu Matthew McConaughey și Woody Harrelson în rolurile principale.

Amezcua a filmat scenele în tonuri ruginii crescând astfel misterul și suspansul care îi însoțește pe cei doi protagoniști la fiecare pas. Interpretarea actoricească, dar și finalul neașteptat sunt alte două atuuri ale filmului. 

Cât priveste titlul, “Infiesto”, Patxi a povestit cum l-a ales celor de la auralcrave.com: “Am aflat că există un oraș cu acest nume din zona Asturias pentru că am cunoscut o persoană care era de acolo, iar atunci mi-am zis: ce bine sună.

Acest nume este puternic și are trimiteri la Iad („Infierno”). Pentru o poveste ca aceasta a funcționat bine. În acel moment am vrut să fac ceva în Asturias, în niște locații miniere din jurul Mieres del Camino, cunosc bine zona, soția mea este de acolo, este un loc pe care l-am vizitat de mai multe ori.

Și chiar dacă nu am filmat în Infiesto, ci de-lungul râului Caudal (Gijón, Langreo, Aller), am ales să păstrez titlul. Am încercat să construiesc intriga în așa fel încât numele “Infiesto” să aibă un loc în poveste”. 

Cine sunt protagoniștii din Infiesto

Născut în Andorra în urmă cu 43 de ani, Isak Ferriz (cel care îi dă viață lui Samuel) a jucat în numeroase filme, piese de teatru și chiar a regizat două scurt-metraje. A apărut în serialele de succes “Cavalerii nopții”, “Oamenii lui Paco”, “Física o Química” și “Ciega a citas”. Anul acesta va putea fi văzut în două mini-serii: una creată de BBC, “The Diplomat”, care va avea premiera pe 28 februarie, și una realizată de Netflix, “El cuerpo en llamas”, în care mai apare și Úrsula Corberó (“La casa del papel”). 

“Am devorat scenariul filmului “Infiesto” în jumătate de oră, e un thriller sobru, simplu, nu e deloc exagerat. Samuel este un personaj cu un trecut plin de excese, care încearcă să facă lucrurile bine pentru a-și recupera familia. Cazul în care intră îl face să treacă barierele pe care și le-a impus”, a declarat Isak într-un interviu pentru areajugones.sport.es.

Iria del Río (inspectorul Castro) are 36 de ani și este originară din Barcelona. Pe micile noastre ecrane ea a fost văzută în “Velvet” și “Jocurile timpului”, iar la Netflix în “Centralistele” (“Las chicas del cable”) și “Élite”.

Cel mai recent proiect tv al ei este serialul dramatic “Fuerza de paz”, care s-a terminat în Spania pe 4 ianuarie. Despre personajul ei din “Infiesto” Iria a declarat, citată de vein.es: “Castro este o polițistă tenace, observatoare, sensibilă și neobosită. Cred că este o femeie căreia îi este frică, dar care învață să-și înfrunte frica.

Ea se confruntă cu multe situații extreme, neplăcute. De asemenea, trebuie să învețe să respecte superiorii chiar dacă, în unele ocazii, practica partenerului său mai experimentat pare lipsită de etică sau e greșită. Nu am interpretat niciodată un ofițer de poliție, sunt o iubitoare de thrillere polițiste, a fost o provocare pe care mi-o doream de foarte mult timp”.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton