Homepage  / Vedete / Vedete străine

Întâlnire de urgență convocată de Regina Elisabeta a II-a după ce Ducii de Sussex au decis să renunțe la statutul regal

Întâlnire de urgență convocată de Regina Elisabeta a II-a după ce Ducii de Sussex au decis să renunțe la statutul regal

de Redactia Tvmania

Situații tulburi apar în interiorul Casei Regale a Marii Britanii. Cea mai surprinsă și dezamăgită persoană a deciziei Ducilor de Sussex a fost Regina Elisabeta a II-a, care a decis de urgență să convoace o întâlnire de grad înalt în cadrul succesorilor la tron. 

 Potrivit BBC, Regina Elisabeta a II-a a luat legătura cu Prințul Charles și Prințul William. Chris Ship, reporter regal la ITV News, a declarat că toată lumea trebuie să lucreze „într-un ritm cât mai alert” cu Ducii de Sussex și administrațiile pentru a găsi „soluții realiste” în câteva zile.

„Regina a convocat o întâlnire pentru toate cele patru gospodării regale și le-a dat sarcina de a veni cu un plan de viitor „viabil” pentru Ducele și Ducesa de Sussex în termen de „câteva zile”, a declarat corespondentul regal Rebecca English pe Twitter.

Această decizie vine la mai puțin de 24 de ore de când Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat public faptul că se vor îndepărta de familia regală. 

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie. Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri „seniori” ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina. Datorită sprijinului vostru, mai ales din ultimii ani, ne simțim pregătiți să facem această schimbare. Plănuim să existe un echilibru între timpul petrecut în Regatul Unit și în America de Nord, continuăm să onorăm datoria pe care o avem față de Regină, Comunitatea Națiunilor și patronajele noastre.”

De asemenea, cuplul regal a mai declarat că va exista un echilibru între timpul pe care îl vor petrece în Regatul Unit și în America de Nord, pentru a-l crește pe fiul lor, Archie Harrison, în vârstă de opt luni, cu respect și „apreciere” față de tradiția regală. „Suntem nerăbdători să vă împărtășim toate detaliile acestui nou pas, pe măsură ce vom continua colaboarea cu Majestatea Sa Regina, Prințul de Wales și Ducele de Cambridge și toate entitățile relevante. Până atunci, vă rugăm să acceptați mulțumirile noastre pentru sprijinul pe care l-ați arătat,” au mai declarat Ducii de Sussex.

 Potrivit celor de la BBC, niciun membru al familiei regale, atât Regina Elisabeta a II-a, cât și Prințul William, nu a fost informat înainte de a publicarea anunțului. De asemenea, se pare că Regina este dezamăgită de hotărârea celor doi, iar restul membrilor seniori se simt răniți de acțiunile Ducilor de Sussex.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton