Homepage  / Știri / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL. Mihai Rădulescu: „Chiar n-aş vrea să-mi schimb meseria”

INTERVIUL ALTFEL. Mihai Rădulescu: „Chiar n-aş vrea să-mi schimb meseria”

de Redactia Tvmania

Prezentatorul „Orei de ştiri” este „o fire nocturnă”, se documentează temeinic şi înainte de a merge la cinema, iar părinţii i-au aflat toate secretele din copilărie.

Mihai Radulescu1

Săptămâna asta te-a uimit la TV… „Nu mă mai uimeşte aproape nimic la tv. M-am întrebat doar, observând câteva minute <> de pe un post de ştiri, toate cu titluri apocaliptice şi în mod evident fără acoperire în realitate, până unde poate ajunge <> în televiziune.”

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost… „o transmisiune. Un meci de fotbal în care juca Barcelona, despre care nu ştiam că se desfăşoară atunci”, pentru că… „nu te poţi dezlipi de ecran când joacă Barca… Cât priveşte emisiunile, mi-a reţinut atenţia zilele trecute <> cu Andi Moisescu : alertă, cu umor, documentare amănunţită.”

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare… „Bobonete. Mihai Bobonete!”

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „<<şiiţi şi suniţi>>; documentare pentru o discuţie despre criza din Orientul Mijlociu, în programul <> de la TVR 2.”

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „ Nu mi se întâmplă aşa ceva, credeţi-mă! Mă documentez serios înainte – site-uri de profil, recenzii, amici de încredere – aşa că merg la sigur.”

Plăcerea ta vinovată la TV este… „să citesc titlurile şi să schimb în câteva secunde postul, atunci când dau de manelişti sau can-can-uri gen Borcea şi Pelinel. Mă distrează gândindu-mă cât de uşor pot eu să evadez dintr-un loc în care multă lume rămâne prizonieră.”

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „efectul imediat. Nu trebuie să aştepţi zile, luni sau chiar ani pentru a vedea rezultatul muncii. La un <>, este instantaneu!”

Cel mai mult îl/o respecţi în TV pe… „ Cel mai mult îi respect pe tinerii reporteri tv la care se vede implicarea, determinarea, se vede că sunt gata de orice sacrificiu din dragoste de meserie.”

Personajul tău preferat din seriale este… „ Nu-mi plac serialele. Din acelaşi motiv de mai sus: rezultatul (deznodământul) nu este imediat. Dar, cum în orice există şi excepţii… <>! Îmi place sarcasmul lui şi umorul negru.”

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „La telefon, clar! Nu neapărat smartphone – fără net probabil că aş putea rezista… puţin.”

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „ Nu mai reţin ce mi-am cumpărat, ştiu doar că am făcut cinste familiei şi prietenilor.”

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „ Chiar n-aş vrea să-mi schimb meseria, aşa că nu m-am gândit la un plan B.”

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o este… „Un banc. Care e diferenţa dintre un cocalar şi un dragon? Dragonul nu-şi va tatua niciodată pe braţ un cocalar!”

Când chiuleai/după ore, pierdeai vremea în… „Pe terenul de fotbal sau de baschet.”

În şcoală, mergeai des la olimpiada de… „matematică. Dar n-aş putea spune că <>.”

Profesorul tău preferat a fost… „Am avut doi profesori preferaţi: Joel Roşianu, de tehnologie, şi Anca Stan, de matematică. Au reuşit să stabilească relaţii speciale cu elevii şi sunt oameni complecşi, cu o arie de interes şi de preocupări mult mai largă decât cea în care excelau.”

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie ai… „Au cam ştiut tot… Ce-i drept, nu totdeauna atunci când s-a întâmplat sau direct de la sursă.”

Porecla ta în adolescenţă era… „ N-aveam poreclă. Doar <>: Mihăiţă şi Mişu.”

Locul tău preferat din Bucureşti este… „Zona Obor – Iancului – Vatra Luminoasă – Stadionul Naţional, fost 23 August. Perimetrul copilăriei…”

Când ai râs ultima oară şi la ce? „De Revelion. Am avut o companie extraordinară, amici puşi pe poante şi bancuri în serie. ”

Cel mai frumos răsărit/apus de soare l-ai prins în… „Cel mai recent răsărit de soare superb l-am prins în Cancun, Mexic.”

Ce te ţine treaz(ă) noaptea? „ Dar ce nu mă ţine? Cărţile, computerul, meciuri la tv, filme de pe net… Sunt o fire nocturnă, mă culc târziu în general.”

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „ Le-aş oferi vacanţe cât mai frumoase soţiei şi fetelor noastre şi … dacă ar mai rămâne… i-aş investi în câteva apartamente.”

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut a fost… „Să cumpăr un cadou fără să mă fi gândit anterior la asta. Doar pentru că mi-a făcut cu ochiul!”

Eşti cel mai mândră/mândru de… „În primul rând de soţia mea. Apoi, la foarte mică, infimă distanţă, de cele două fete ale noastre.”

Viaţa e prea scurtă ca să nu… „o trăieşti la foc mare! Să te implicit, să faci orice cu pasiune, să-ţi asumi riscuri. Câştigi, mai şi pierzi, jucător – şi nu spectator – să fii!”

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „<<13 ani la Cotroceni>>. Ca reporter acreditat la Preşedinţie atâta timp, am <> trei şefi de stat: Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Păcat că n-am ţinut un jurnal, aş fi avut ce scrie…”

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton