Homepage  / Interviul altfel

INTERVIU ALTFEL. Dan Bittman: „Mi-aș fi dorit să scriu Harry Potter”

INTERVIU ALTFEL. Dan Bittman: „Mi-aș fi dorit să scriu Harry Potter”

de Redactia Tvmania

Prezentatorul emisiunii „Aici eu sunt vedeta!” (Antena 1), Dan Bittman (54 de ani), este fan al serialului „Urzeala tronurilor”, i-ar oferi un Oscar actorului Victor Rebengiuc, iar porecla din adolecență „Pușu” i-a fost pusă de mama artistului ca prescurtare a cuvântului „păpușu”.

 

Săptămâna asta te-a uimit la TV… „Guvernul României”.

 

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost… „Aici eu sunt vedeta”, pentru că „era prima ediție și voiam să văd și eu ce fac și unde greșesc”.

 

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare… „sincer, nu mi se mai pare nimeni trăsnit”.

 

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „Tom Petty”.

 

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „din păcate, nu am mai fost de mult, cred că de un an de zile, într-o sală de cinematograf”.

 

Plăcerea ta vinovată la TV este… „Game of Thrones”.

 

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „ineditul, imprevizibilul”.

 

Cel mai mult îl/o respecţi în TV pe… „nu respect pe nimeni în mod deosebit, sunt un arogant (râde)”.

 

Personajul tău preferat din seriale este… „Regele nopții, din “Game of Thrones”, pentru că e personajul în jurul căruia se creează povestea”.

 

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „telefonul”.

 

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „primul salariu care a fost în Germania Federală, în 1980, mi-am cumpărat schiuri, o vestă de schi, pantaloni caroiați și pantofi. Am muncit o lună de zile într-o blănărie, în care am cărat de toate. Am câștigat atunci peste o mie de mărci. Ai mei ar fi vrut să fug din țară, să rămân acolo, dar eu nu și nu, cu România mea. Știu foarte bine și limba germană, am absolvit Liceul german”.

 

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „pescuit”.

 

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Lui Victor Rebengiuc, pentru că e unul dintre ultimii titani în viață”.

 

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o este… „am auzit multe, dar nu pot fi publicate (râde)”.

 

Când chiuleai, pierdeai vremea…. „în parcul Ioanid, cu un prieten. Și fumam ce găseam, Litoral, Snagov, Carpați, Virginia ori țigări chinezești Golden Deer”.

 

În şcoală, mergeai des la olimpiada de… „(râde) atletism (râde). Glumesc, nu eram olimpic”.

 

Profesorul tău preferat a fost… „tovarășul Bogen, în germană înseamnă arc, care era profesorul de istorie, și Nicolae Saftu, profesorul de română, ambii din timpul liceului, pentru că erau printre puținii care știau să ne capteze atenția. Nu încercau să se impună cu forța, dimpotrivă, încercau să ne facă să iubim materia pe care ei o predau. Erau foarte prietenoși. Îmi amintesc că am și mers în câteva tabere împreună”.

 

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie… „un prieten mi-a dat să trag dintr-o țigară, la colț de stradă. Bineînțeles că nu mi-a plăcut. Aveam șase ani”.

 

Porecla ta în adolescenţă era… „Pușu. Nelu Dumitrescu (n.n. toboșarul de la Iris) îmi spune și acum Pușu. Mama mi-a zis Pușu de la Păpușu (râde)”.

 

Locul tău preferat din Bucureşti este… „un restaurant cu specific italienesc, pentru că este sufrageria noastră, unde ne întâlnim toți Holografii și unde, împreună cu patronul, Șerban, am devenit o familie”.

 

Când ai râs ultima oară şi la ce? „În general, fac haz de necaz, mai ales acum, când mă uit în reluare la emisiune să văd ce am fost și ce am ajuns (râde). Serios acum, râd în orice situație. De la o vârstă, râzi și fără motiv (râde)”.

 

Cel mai frumos răsărit de soare l-ai prins în… „Grecia, în Thasos”.

 

Ce te ţine treaz noaptea? „Mai nou, dorm dus. Odată, mă țineau treaz gândurile, acum nu mai e cazul”.

 

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „am și jucat, și am și câștigat, dar sume mici. Dacă ar fi să câștig o sumă mare, aș consuma-o pe lucruri bune și nesănătoase”.

 

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut a fost… „alături de colegii mei de la Holograf, la concertul unplugged din 16 octombrie, când am urcat pe scenă cu ajutorul unei trape și arătam ca statuia Mosfilm”.

 

Eşti cel mai mândru de… „fiii mei”.

 

Viaţa e prea scurtă… „ca să nu faci ce vrei”.

 

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „Harry Potter”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton