Homepage  / Știri / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL. Nea Mărin e cu ochii pe Liviu Vârciu!

INTERVIUL ALTFEL. Nea Mărin e cu ochii pe Liviu Vârciu!

de Redactia Tvmania

Să nu credeți că Nea Mărin (59 de ani, împliniți pe 30 noiembrie) e în particular altfel decât îl vedem la „Poftiţi pe la noi: Poftiţi la muncă!”. E exact la fel! Iar dovada, o aveți mai jos.

Săptămâna asta te-a uimit la tv… „faptul că românii se omoară între ei. Nu e posibil ca pe un primar să îl omoare un cetățean pentru bani. Noi nu mai suntem români adevărați. Uite, trăim de 27 de ani în anarhie, nu în democrație. Cum să îți omori aproapele?”.

Ultima emisiune tv la care ai nimerit zapând şi te-a prins imediat a fost… „pe TVR, nu mai știu numele, despre Festivalul de Jazz Johnny Răducanu” pentru că… „mi-a plăcut cum vorbea un nepot despre familia lor, cum au ajuns mari muzicieni din lăutari. Vorbea și povestea atât de frumos încât am rămas și m-am uitat”.

Cel mai trăsnit personaj tv al momentului ţi se pare…Liviu Vârciu”, pentru că… „e neascultător, face numai prostii când e cu mine la «Poftiți la muncă» și e imprevizibil. Trebuie să stau cu ochii pe el”.

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „nu caut pe Google”.

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „nu îmi amintesc de vreun astfel de film. Dar, pot să vă povestesc exact contrariul, că de curând am fost la cinema cu fiica și cu nepoții mei și am văzut un desen animat 3D, «Trolii» și chiar mi-a plăcut. Ne-am distrat rău de tot, cu ochelarii!”.

Plăcerea ta vinovată la tv este… „deși mă uit rar, îmi place ca din când în când, la câte un film, să mănânc floricele”.

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „faptul că cercetez ceva ce începe să dispară din realitatea noastră de zi cu zi. Dansul popular, jocul tradițional – acest fenomen care ne definește și pe care vreau să îl duc mai departe”.

Cel mai mult îl/o respecţi în tv pe…Mona Segalpentru că… „e superprofesionistă și datorită ei sunt în televiziune. De la ea am avut multe, foarte multe lucruri de învățat și e ca sora mea…”.

Personajul tău preferat din seriale este… „Hercule Poirot, al Agathei Christie” pentru că… „e inteligent, își folosește mintea și e determinat”.

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „telefonul mobil”.

nea-marin-2

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „un costum de haine (obișnuite). Se întâmpa în 1975. În luna august m-am angajat pentru prima dată și în septembrie, cu primii bani, mi-am luat acest costum”.

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „tot de așa ceva, de acest fenomen, de dans, să învăț să duc mai departe tradiția noastră frumoasă. Nici nu vă dați seama câtă frumusețe avem noi în portul și în dansul nostru”.

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Lui Cosmin Seleși că ce să mai… e și prezentator și actor, face de toate… E un talent! :)”.

Când chiuleai/după ore, pierdeai vremea în… „ne duceam și dansam în căminul cultural. Luam cu noi un copil cu țambalul, un țigănuș care tare frumos le zicea, și dansam”.

Profesorul tău preferat a fost… „și este Theodor Vasilescu. Mi-a fost coregraf la ansamblul Cununa Carpaților din București și în continuare lucrăm împreună și încă învăț de la el”.

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie… „ne băteam cu alți copii din alte licee”.

Porecla ta în adolescenţă era… „Nastratin Hogea că eram neastâmpărat”.

Locul tău preferat din Bucureşti este… „Parcul IOR. Acolo mă deconectez, merg cu bicicleta, alerg, mă plimb și mă distrez cu nepoții, acolo e lac și sunt păsările… E preferatul meu!”.

Când ai râs ultima oară şi la ce? „Ultima oară când l-am văzut pe prostul de Liviu (Liviu Vârciu, n.r.) căzând în bărci. Filmam în Deltă pentru «Poftiți la muncă» și a căzut printre găleți și apa din barcă și nu se mai putea ridica. Cum punea un picior, cum aluneca și cădea din nou. Și azi dimineață când mă bărbieream mi-am adus aminte și am început să râd. Sezonul ăsta e senzațional. Am râs cu lacrimi! Trebuie să îl vedeți mai ales pe Romică Țociu, nimeni nu a putut sta serios lângă el”.

Cel mai frumos răsărit/apus de soare l-ai prins în… „Deltă, pe amândouă! Am fost cu toții foarte impresionați, nu vă dați seama ce frumos se vedea”.

Ce te ţine treaz noaptea? „Problemele mele legate de dans, de coregrafii. Ajung în multe locuri din țară și mă tot gândesc la diverse coregrafii și cum să le fac să fie cât mai atractive pentru public”.

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „nu am jucat și nici nu joc. O singură dată am tras un loz în plic și nu am câștigat nimic”.

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut a fost… „eu sunt de fel spontan și îmi place să iau oamenii prin surprindere. De exemplu, eram la Brașov și am intrat într-un restaurant, mă îndreptam spre o masă unde erau mai multe persoane, patru dintre ele cu spatele. Le-am făcut semn celor care mă vedeau venind să nu mă dea de gol și când am ajuns în dreptul lor am strigat la ei «Ce faceți, mă, aici?» de le-au sărit farfuriile din mâini. S-au speriat rău… Și mi-au și zis «Nea Mărin, tu chiar ești ca la televizor!»”.

Eşti cel mai mândru de… „familia mea, e deosebită”.

Viaţa e prea scurtă ca să nu… „o trăiești la maximum”.

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „și va fi despre viața mea. E o autobiografie, am cam 30% deja scris. Povestea e împletită cu dans, cu tradiții cu aceste pasiuni ale mele, mai ales că de o viață cu asta mă ocup. Am început să dansez de la 5 ani și jumătate”.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

Nea Mărin pune vedetele la treabă. Începe noul sezon „Poftiți la muncă”

FOTO. Cosmin Seleși și Andrei Ștefănescu, alături de Nea Mărin în prima ediție ”Poftiți la muncă”

FOTO. Nea Mărin dă startul emisiunii „Poftiți la muncă!”

Nea Mărin pune iar vedetele la treabă în show-ul „Poftiți la muncă!” (Antena 1)

Ce spun vedetele despre cât de grea e munca la „Poftiți pe la noi!”

Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu devin ajutoarele lui Nea Mărin | FOTO

Nea Mărin face turul României alături de soție și nepoți

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton