Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

INTERVIU ALTFEL. Sanda Nicola: „Viaţa e prea scurtă ca să nu renunți la un job în care ești profund nefericit”

INTERVIU ALTFEL. Sanda Nicola: „Viaţa e prea scurtă ca să nu renunți la un job în care ești profund nefericit”

de Redactia Tvmania

Sanda Nicola (Digi 24)

 

2018 a marcat pentru Sanda Nicola (40 de ani) reîntoarcerea pe micile ecrane, după ce a devenit mama unei fetițe, dar și lansarea primei sale cărți, un volum autobiografic „Carte de identitate”. Prezentatoarea ne-a dezvăluit că se pregătește să devină învățătoare și ne-a povestit despre năstrușniciile fiicei sale, Agnes.

 

 

Săptămâna asta te-a uimit la TV… Vestea că CNA a sancționat Realitatea TV cu suspendarea emisiei timp de 10 minute pentru modul în care jurnaliștii de acolo au acoperit protestul din 10 august 2018. Asta în timp ce nimeni nu răspunde pentru dezinformarea grosolană propagată de alte posturi referitoare la starea de sănătate a femeii jandarm agresată de protestatari. Nu a avut fractură de coloană, nu a fost nici în comă, dar s-a întreținut timp de 24 de ore pe niște posturi TV o mare minciună menită să-i demonizeze pe cei care manifestau în Piața Victoriei”.

 

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zapând şi te-a prins imediat a fost… „Documentarul difuzat de TVR despre Emil Palade”, pentru că „orice producție semnată de Irina Păcurariu e un prilej de noi acumulări și de verificare a propriilor reflexe de reporter. Mă uit cu admirație, absorb și mă întreb ce aș fi făcut diferit”.

 

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare… „În continuare Radu Banciu, pentru că enervează pe toată lumea, fără excepție, dar nimeni nu-l ignoră, ba chiar mulți îl citează”.

 

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „Grădinițe și creșe”.

 

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este„Chiar nu-mi amintesc când am fost ultima oară la cinematograf. Sigur a fost înainte să nasc”.

 

Plăcerea ta vinovată la TV este… „Mă mai uit din când în când la «Keeping Up with the Kardashians» pe E!”.

 

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „Faptul că în fiecare zi știi mai multe lucruri decât în ziua precedentă. E o evoluție permanentă”.

 

Cel mai mult o respecți în TV pe… „Teo Trandafir, pentru că ar putea realiza oricând, orice tip de program, cu la fel de multă credibilitate. Teo e vedetă de divertisment, dar umorul și spontaneitatea ei stau pe o cultură foarte solidă care i-ar permite oricând să exceleze și în publicistica, talk-show politic, social, emisiuni de cultură. Teo ar fi putut să facă paradă cu studiile ei și cărțile citite, să aparțină unei elite, dar a ales să se ofere publicului larg. Sunt atât de mulți români care nu au prea des prilej să se destindă, n-au mijloace să se distreze și să mai uite de probleme, dar au zilnic întâlnire cu Teo și își iau de la ea porția de veselie. E mare lucru să poți să oferi asta, atât de mult timp”.

 

Personajul tău preferat din seriale este… „Thomas Shelby din «Peaky Blinders», pentru că nu m-am lămurit dacă e un rol mai degrabă negativ decât pozitiv.”

 

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „Telefonul”.

 

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „Bocanci”.

 

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… Aș preda. De altfel, mă și pregătesc în sensul ăsta, fac un modul psihopedagogic postuniversitar, care să-mi permită să intru în învățământ la un moment dat”.

 

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Lui De Niro, în fiecare an”.

 

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o este… „Nu știi cât de ciudat ești până nu faci un copil care te imită perfect”.

 

Când chiuleai/după ore, pierdeai vremea în… „Cetatea Devei”.

 

În şcoală, mergeai des la olimpiada de… „Limba română și engleză”.

 

Profesorul tău preferat… „A fost doamna Cornelia Golda, din timpul școlii generale, pentru că mi-a plăcut atât de mult de ea încât am învățat foarte bine limba engleză”.

 

 

Porecla ta în adolescenţă era… „Frate-meu îmi spunea Geolgău, copiii de la bloc mă strigau «Săndoi», m-au urmărit numele de fotbaliști.”

 

 

Locul tău preferat din Bucureşti este….„Gara de Nord, pentru că acolo refac conexiunea cu mine cea de acum 21 de ani. Cu trenul am venit de la Deva la București, cu atâtea temeri și vise asupra mea”. 

 

Când ai râs ultima oară şi la ce? „Agnes, fetița mea, încearcă să înțeleagă unde dispar din televizor atunci când intră un reportaj, sau publicitatea. Soțul meu a filmat-o cum mă caută în spatele televizorului, după perdele, se uită pe geam, mă strigă, e foarte amuzantă”.

 

Cel mai frumos răsărit de soare l-ai prins în… „București, la intrarea prin Militari. De altfel l-am și descris în «Carte de identitate», în primul capitol «Provinciala». Eram blocată în coloană intr-o dimineața și de unde mă aflam, pe pod, în capătul autostrăzii, părea că soarele răsare chiar din asfalt, pe Bulevardul Iuliu Maniu”.

 

 

Ce te ţine trează noaptea? „Intru în direct la ora 00.00”.

 

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „Porni o afacere a mea, probabil în turism”.

 

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut a fost… „Nu pot să numesc acum ceva anume. De felul meu sunt foarte spontană, provocarea pentru oameni ca mine nu e să facă brusc, ceva ieșit din comun, ci să deprindă disciplina, rigoarea unui program fix. Acum toate activitățile mele gravitează în jurul familiei și e necesar să fiu bine organizată ca sa pot sa fac tot ce mi-am propus fără ca Agnes să fie afectată de absența mea.

 

Eşti cel mai mândră de… „Evit starea de mândrie, nu cred că aduce nimic bun. Sunt bucuroasă și recunoscătoare pentru familia pe care în sfârșit o am”.

 

Viaţa e prea scurtă ca să nu… „Renunți la un job în care ești profund nefericit”.

 

Cel mai neașteptat și surprinzător lucru pe care l-ai făcut este… „Am publicat o carte cu multe pasaje autobiografice care nu mă înfățișează în cea mai bună lumină posibilă. Dimpotrivă”.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton