Homepage  / Vedete / Vedete străine

INTERVIU: Carrie-Anne Moss, despre sezonul 2 din „Humans” (AMC)

INTERVIU: Carrie-Anne Moss, despre sezonul 2 din „Humans” (AMC)

de Redactia Tvmania

Din 23 februarie, AMC România difuzează sezonul 2 al serialului britanico/american „Humans”, premiat cu un BAFTA pentru „creativitate digitală” (în anul 2016). În care mai toate familiile lumii au în casă un android inteligent (Synth), care îi asistă în scop personal. Intriga o constituie momentul în care aceşti androizi capătă conştiinţă de sine şi se revoltă.

În cele 8 episoade noi, se alătură distribuţei actriţa Carrie-Anne Moss (din trilogia „Matrix”, serialele „Jessica Jones” şi „Daredevil””), în rolul Dr. Athena Morrow. Aceasta este expertul american nr. 1 în Inteligența Artificială şi are propriile motive pentru care vrea să creeze androizi de top.

În ianuarie, am discutat telefonic cu actriţa Carrie-Anne Moss, prin intermediul AMC, şi am aflat chiar de la ea cum a fost la filmări, la ce seriale se uită ea şi de ce a acceptat rolul din „Humans”.

Citiţi mai jos interviul integral cu actriţa canadiană de 49 de ani.

Carrie-Anne Moss, despre sezonul 2 din „Humans” (AMC)

TVmania”: Cine este personajul tău, dr. Athena Morrow?

Carrie-Anne Moss: Este om de ştiinţă, este foarte inteligentă, este o expertă în domeniul ei, iar de-a lungul sezonului descoperim exact de ce este atât de pasionată de ceea ce face, motivul este extrem de personal. Are multă integritate, dar uneori integritatea ei se clatină.

 

Ce te-a convins să accepţi rolul?

Am fost abordată pentru rol şi am văzut primul sezon. Şi mi-a plăcut foarte mult, mi s-a părut un serial incredibil, am fost impresionată. Mi s-a părut că poveştile, scriitura, dialogurile, subiectul – toate mi s-au părut incredibil realizate.

 

Ai văzut şi serialul suedez original?

Da, da, l-am văzut. Nu îl văzusem înainte să mi se ofere rolul, dar apoi l-am văzut şi mi s-a părut incredibil, le-am spus tuturor să-l vadă. E un serial foarte, foarte bun.

 

Cum a fost la filmări?

Filmările au avut loc la Londra, am filmat de-a lungul câtorva luni şi am zburat acolo de 3 ori, pentru 3 săptămâni. A fost grozav, îmi place mult să merg în Europa, eu sunt din Canada, deci de fiecare dată când ajung în Europa sunt încântată să fiu acolo. Acum eu stau în State, am stat la New York în tinereţe, acum stau în L.A., unde eşti tot timpul în maşină, dar în Eruopa se merge pe jos, te simţi atât de bine.

 

Ai păstrat ceva de la filmări?

Da, am păstrat ochelarii personajului meu, pentru mi-au făcut ochelarii cu dioptrii şi îi port aproape zilnic (râde). Am avut o pereche pe care trebuia să o folosim, dar lentilele nu trebuie să reflecte lumina, şi i-am păstrat şi îi port mereu pentru că îmi plac foarte mult.

 

Apari pe micul ecran de câţiva ani buni. Ce ţi se pare a fi cel mai bun lucru în această epocă de aur a serialelor tv, în care ne aflăm?

Mi se pare că televiziunea de acum seamănă cu filmele independente cu ani în urmă. Unele dintre cele mai bune producţii contenporane sunt produse pe micul ecran. Ceea ce excelent. Şi cred că multe dintre subiecte sunt riscante, elementul narativ tv se extinde, apar poveşti unice. Cred că trăim o perioadă interesantă, pentru că acum ne putem uita la seriale în atâtea moduri, pe posturi de cablu, pe Netflix, ne dă tuturor şansa de a vedea lucuri care ni se par interesante şi ne oferă o mult mai mare varietate.

 

Dar cel mai rău?

Singura chestie negativă mi se pare faptul că nu am timp să mă uit la toate, pentru că nu am timp. Dr îmi place mult ideea că am o listă de seriale pe care vreau să le văd. Mulţi ani de zile, când aveam copii mici, nu eram interesată de nimic de la tv. Iar acum e invers, ziua nu are destule ore (râde) pentru câte seriale vreau să văd, trebuie să te ţii de asta, pentru că dacă te apuci de un serial, ştii că te ţii te el, te dedici. Dar e distractiv, îmi aduc aminte că atunci când eram mică ţineam mult la serialele care îmi plăceau şi nu am mai simţit asta de mult timp. Iar acum, când îmi place un serial, sunt plină de entuziasm, abia aştept următorul sezon, îmi place să le povestesc oamenilor despre el, descoperi că şi altora le place.

 

Tu la ce seriale te uiţi?

Acum mă uit la „The OA”, am văzut toate sezoanele din „House of Cards”, abia aştept noul sezon. Am 3 copii, deci nu mă pot uita la multe, dar când sunt la muncă şi am mai mult timp pentru mine, m-am uitat la „Orange Is the New Black”.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3528″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”619″ thumbnail_height=”464″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”1″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/var/www/tvmania/wp-content/themes/tvmaniaseventeen/nggallery/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole: Noul serial de la AMC, „Humans”, are premiera pe 23 octombrie

Regizorul James Cameron face un serial documentar pentru AMC

Anul viitor, AMC va difuza serialul „The Terror” şi în România

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton