Homepage  / Vedete / Vedete străine

Interviu cu patiserul Duff Goldman (TLC): „Ciocolata e un ingredient cu adevărat misterios”

Interviu cu patiserul Duff Goldman (TLC): „Ciocolata e un ingredient cu adevărat misterios”

de Redactia Tvmania

Într-un interviu pus la dispoziție de TLC, maestrul cofetar Duff Goldman dă detalii despre cariera lui profesională, dar și despre culisele emisiunii „Regele cofetarilor în competiție”, difuzată de TLC în fiecare duminică de la 21.00, emisiune în care se înfruntă cu celebrul Buddy Valastro.

 

Intri în cel de-al doilea sezon al reality show-ului în care concurezi cu Buddy Valastro. Ce admiri cel mai mult la Buddy? 

Duff Goldman: Ei bine, este un decorator incredibil de prăjituri și un lider de echipă foarte bun. Apreciez foarte mult modul în care lucrează și își construiește echipa: oameni diferiți cu abilități diferite, pe care le și folosește inteligent. Este foarte bun la a vedea la ce sunt buni oamenii și îi încurajează să profite de asta. 

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru cofetărie și cine te-a influențat în această direcție? Ai un model pe care îl urmezi? 

Am început să dezvolt pasiunea pentru patiserie când eram la facultate. Lucram într-un restaurant unde mă ocupam de coacerea pâinii, atunci m-am îndrăgostit de patiserie. Cea mai mare influență asupra mea a avut-o chiar mama, pentru că ea gătește încontinuu. Întreaga mea familie gătește, așa a devenit mâncarea o parte atât de importantă a vieții mele

Dacă ar fi să alegi un singur ingredient fără de care nu poți exista în bucătărie, care ar fi ingredientul tău secret?

Nu mai este un secret faptul că îmi place ciocolata. O ador. Este un ingredient cu adevărat misterios. Este și cel mai dificil ingredient de integrat în bucătărie, mai ales atunci când îți dorești să iasă ceva grozav. Să combini ciocolata cu alte arome este unul dintre cele mai pretențioase și complicate lucruri, este un ingredient sensibil, care depinde de mulți factori pentru a fi integrat cu succes într-un desert. 

După câștigarea primului sezon, cât de încrezător ești că vei obține al doilea  titlu? 

Sincer, sunt foarte, foarte încrezător. Amândoi ne luăm munca în serios și suntem foarte critici cu noi înșine. Motivul pentru care aceste dueluri dintre noi sunt atât de captivante este că niciunul dintre noi nu cedează în fața competiției. Când lupți împotriva lui Buddy, nu te poți relaxa nici măcar o secundă.

Ce anume crezi că s-ar putea ca publicul să nu realizeze când vine vorba de provocările din acest sezon? 

Nu sunt sigur că oamenii își dau seama cât de solicitante din punct de vedere fizic și emoțional sunt aceste provocări pentru noi toți. Lucrurile pe care le facem sunt cu adevărat dificile. Și de multe ori cred că se pierde câte puțin din această încărcătură în procesul de televizare a momentelor pe care le filmăm.

Legat de rezistența fizică, care provocare a sezonului a durat cel mai mult și cum ai făcut față?

Cel mai mult am filmat pentru finalul care se desfășoară la Disneyland, în lumea Star Wars. Am filmat patru zile, dintre care trei zile pentru pregătirea tortului și o zi pentru livrare și configurare.

Care a fost provocarea ta preferată din acest sezon și de ce?

Nu știu, mi-au plăcut toate. Mi-a plăcut cea cu acvariul, asta pentru că și eu am un acvariu acasă și îmi iubesc peștii. Peștii mă fac fericit, îmi plac scufundările, îmi place să pescuiesc, îmi place să gătesc și să mănânc pește, practic, îmi plac toate lucrurile legate de pește, iar acesta a fost și unul dintre torturile mele preferate. În cadrul unei alte probe, am pregătit și un tort unicorn, de fapt era un cal care se transforma în unicorn. A ieșit destul de bine și a fost și una dintre cele mai amuzante și incredibile prăjituri. O să-l iubiți si voi, sunt sigur, mai ales că vine și cu efecte speciale, plin de sclipici și un curcubeu care iese din el. 

Există vreun animal sau obiect pe care ți-ar fi frică să-l transformi într-un tort?

Oh, da! Aș spune că girafa. Girafele sunt lungi și înalte și cred că ar fi un tort foarte dificil de realizat. Totuși, i-aș da o șansă, sunt sigur că aș reuși.

 

„Regele cofetarilor în competiție” se vede în fiecare duminică de la 21.00, la TLC.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton