Homepage  / Știri

INTERVIU EXCLUSIV: Alan Cumming, totul despre plecarea din „Soţia perfectă”

INTERVIU EXCLUSIV: Alan Cumming, totul despre plecarea din „Soţia perfectă”

de Redactia Tvmania

A şaptea serie din „Soţia perfectă” este difuzată la noi de Diva (în fiecare duminică, de la ora 21.00) şi, graţie postului, „TVmania” a stat de vorbă telefonic şi în exclusivitate cu Alan Cumming (50 de ani), actorul scoţian care îl interpretează atât de bine pe Eli Gold, strategul de campanie al lui Peter Florrick (Chris Noth).

În noile episoade, Peter îl dă afară şi îl înlocuieşte cu Ruth Eastman (Margo Martindale), aşa că Eli devine sfătuitorul Aliciei Florrick (Julianna Margulies). Şi nici nu uită, nici nu iartă ce i s-a făcut! Aflaţi mai multe chiar de la Alan Cumming în interviul care urmează, în care ne-a dezvăluit că acest sezon va fi ultimul pentru el, indiferent de soarta serialului.

 GWF-epi705-1391bi

„TVmania”: Îl joci pe Eli de 7 ani încoace. De ce ai acceptat rolul?

Alan Cumming: Iniţial n-am vrut să-l joc, nu înţelegeam prea bine povestea şi mă gândeam că nu mi se potriveşte. Am refuzat rolul, dar managerul meu mi-a spus „Ar trebui să-l accepţi”.

 

Ce episod filmaţi acum şi cât de distractiv e să-l joci pe Eli Gold în sezonul 7?

Acum ne apucăm de episodul 12. A fost foarte distractiv, îmi place mult că Eli are mult mai multe de făcut anul acesta, asta e interesant. Urmează să se afle ceva foarte important, care schimbă totul pentru toată lumea, ceva extrem de suculent. Voiam să plec înainte de sezonul ăsta, pentru că mă temeam că fac mereu aceleaşi lucruri, dar am fost nevoit să rămân (văzând ce mi-au pregătit scenariştii).

 

Cum te descurci cu provocarea de a juca acelaşi personaj de atâţia ani?

Iniţial m-am gândit că e greu să joci un personaj a cărui poveste nu ştii cum se termină, a fost ceva nou pentru mine. Dar am ajuns să-mi placă asta pentru că scenariile sunt atât de bune. Trebuie să fii pe fază, să nu te blochezi în rutina rolului, pentru că oricând poate apărea ceva în poveste care să o schimbe complet: de exemplu, (în acest sezon) sunt concediat. Cred că trebuie să schimbi puţin lucrurile… Am vorbit cu scenariştii înainte, când mă gândeam să plec, şi mi-au dat lucruri mult mai interesante de făcut în acest sezon…

GWF-epi706-D0285bi

Cum e relaţia dintre Eli, Peter şi Alicia în sezonul 7?

Destul de disfuncţională şi nesănătoasă (râde). Eli e aruncat într-o relaţie complet nouă cu Peter şi cred că doin cauza asta relaţia lui Eli cu Alicia pare mult mai ciudată. Curând se va întâmpla ceva care schimbă şi asta. Totul e într-o continuă evoluţie. Asta îmi place mult la acest sezon, se folosesc unii de alţii, totul e mai întunecat.

 

Cum ţi se pare ţie Eli Gold? E sabotor, făţarnic, câteodată joacă murdar…

Ţin foarte mult la el, pentru că suntem de atâta timp împreună. Îmi place să-l joc pentru că e complet faţă de mine şi asta e distractiv, să fii în capul cuiva care ţi-e atât de străin, atât de extraterestru. Dar sezonul ăsta scăpă de sub control, ar trebui să mediteze, să facă yoga sau ceva… Are inima bună. E necruţător, dar a învăţat să supravieţuiască şi nu e o persoană rea.

 

Cui crezi că îi este loial cu adevărat Eli?

Păi, loialităţile i se schimbă… Cred că o consideră pe Alicia, nu pe Peter, starul nr. 1 al familiei. La începutul sezonului, vezi că nu te poţi baza pe nimeni în lumea politică. Eli înţelege puţin mai bine asta, e devastat de faptul că Peter l-a trădat şi cred că pune la cale o răzunare lungă, Peter ar face bine să-şi păzească spatele!

 

Poate cineva să aibă încredere în Eli?

Ruth (Margo Martindale – n.r.) are de gând să încerce, dar se trădează reciproc atât de des încât…

 

Cum fac scenariştii referire la evenimentele curente, în acest sezon?

Mereu se reflectă în serial ceea ce se întâmplă la ştiri, cazurile noastre mai ales sunt mereu contemporane. În acest sezon, Peter candidează la preşedinţie în timp ce în America, în realitate, se desfăşoară campania electorală prezidenţială. Îmi place că avem scenarişti şi consilieri care ştiu meserie… când citesc un scenariu despre o ştire, mereu cred că e adevărată, pentur că oamenii ăştia ştiu mereu ce şi cum.

 

Va fi Peter Donald Trump-ul acestui sezon?

Nu. În primul rând, Peter e democrat. În al doilea rând, are un păr mai aranjat.

 

Ai învăţat vreun truc despre politică sau manipulare după atâtea episoade?

Cred că înţeleg mai bine cum să mă distanţez de o situaţie, să o urmăresc şi abia apoi să acţionez, cred că aşa funcţionează Eli. Am învăţat să reacţionez la ceva, în loc să atac violent. Cred că am devenit un mediator mai bun. El e genul de om care priveşte imaginea de ansamblu. Dar în afară de asta nu cred că Eli are prea multe trăsături pe care mi le-aş dori. De asta îmi place să-l joc, e atât de diferit de mine, dar nu are multe trăsături pozitive pe care mi le-aş dori (râde).

GWF-epi706-D-0313bi

Eli îşi găseşte egalul pe plan profesional în acest sezon: Ruth Eastman (Margo Martindale). Care e dinamica dintre voi?

O iubesc pe Margo! E foarte amuzantă. E foarte distractiv să te duelezi aşa cu cineva, des. Râdem mult. Eli e regele lumii în Chicago, dar ea e mai influentă la nivel naţional, deci îl depăşeşte puţin. Şi-a cam întâlnit egala şi îmi place foarte mult cum ne duelăm constant.

 

Ai parte şi de un egal pe plan personal în seria a şaptea: Courtney Boalt (Vanessa Williams). Amestecă Eli afacerile cu plăcerea?

Mi se pare ciudat să joc rolul cuiva care are o viaţă aproape lipsită de intimitate. Dar anul acesta se schimbă tot, Eli se mai înmoaie anul acesta. (Courtney) e atât de bogată, e un mare mogul şi el nu se prea ridică la înălţimea ei. Aşa că e interesant să mă aflu în această situaţie, să nu deţin controlul complet. Ea e mai puternică decât el.

 

Cu cine te-ai distrat mai tare: cu Vanessa Williams sau cu fetele de la Spice Girls (alături de care ai jucat în „Spice World” – 1997)?

Nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de Spice Girls, cred că Vanessa ar înţelege…

 

Se mai păstrează în acest sezon echilibrul dintre distracţie şi seriozitate când vine vorba despre Eli?

Îmi place mult felul în care oamenii îl percep pe Eli, care de obicei e amuzant în contexte destul de serioase. Oamenii îl simpatizează, dar în acelaşi timp nu-l suportă. Eli e o parte componentă a comediei serialului, dar în sezonul acesta are şansa să fie mai mult decât atât.

 

Ce urmează pentru tine după sezonul 7?

În acest moment nu ştim sigur ce se va întâmpla, nu ştim dacă e ultimul sezon. Am hotărât să rămân şi în sezonul 7 şi mă bucur că am făcut-o. Dar plănuiesc să plec la finalul lui. A fost grozav, m-am simţit foarte bine aici, mă bucur mult că sezonul acesta e atât de interesant, dar cred că probabil va fi ultimul sezon pentru Eli.

 

Şi ce vrei să faci în continuare?

(râde) Am nişte filme şi alte proiecte… M-am simţit bine acasă timp de 9 luni, filmând serialul la New York (unde locuieşte – n.r.), am avut o structură. Aştept cu interes să schimb asta, să călătoresc prin lume şi să fac proiecte diferite. Am câteva lucruri în agendă.

 

Cu ce amintiri vei rămâne din serial?

La început toată lumea spunea „Poftim? De ce joacă Alan Cumming rolul ăsta?”. Acum am mai crescut puţin, oamenii mă iau în serios când mă văd: un britanic la costum.

Credit foto: DIVA

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton