Homepage  / Seriale / Seriale americane

Interviu exclusiv cu Tom Hiddleston („Managerul nopţii”)

Interviu exclusiv cu Tom Hiddleston („Managerul nopţii”)

de Redactia Tvmania

Din 22 februarie, serile de luni sunt dedicate – la AMC – câte unui episod din miniseria „Managerul nopţii”, cel mai nou proiect TV al lui Tom Hiddleston („Răzbunătorii) şi Hugh Laurie („Dr. House”).

Prin intermediul postului AMC, am vorbit telefonic cu Tom Hiddleston şi am aflat cum a fost la filmări, ce a păstrat la finele celor 75 de zile de lucru intens şi care a fost dinamica dintre el şi colegul Laurie.       

                            

„TVmania”: Ai citit cartea lui John le Carré?

Tom Hiddleston: Da. Cartea mi-a devenit un fel de Biblie. Ca actor, e ceva unic să ai materialul original literar, iar felul în care scrie Le Carré îţi permite să intri în mintea şi sufletul lui Pine, aşa că am tot citit cartea, îmi aduc aminte foarte clar pasaje întregi din ea.

 

Care a fost cea mai mare provocare la filmările „Managerului nopţii”?

Bună întrebare. Cred că cea mai mare provocare pentru mine, personal, a fost să ţin evidenţa tuturor feţelor lui Jonathan Pine. Am filmat miniseria ca pe un film de 6 ore. Într-o zi puteam filma o scenă din episodul 6 dimineaţa şi una din episodul 2 după-amiaza. Iar Jonathan Pine are atât de multe feţe, îşi pune măşti diferite în faţa fiecărui om încât a fost o mare provocare să încerc să ţin evidenţa locului în care se afla în poveste, să joc veridic acele măşti de fiecare dată.

 

Dar cea mai bună parte a filmărilor?

Cea mai bună parte e că e un personaj extraordinar într-o poveste incitantă. Jonathan Pine mi se pare atât de romantic şi curajos, sacrifică atât de multe pentru binele general… Iar cea mai încântătoare parte a fost colaborarea cu echipa. Actorii spun asta mereu, dar eu chiar vorbesc serios.

 

Personajul tău pare un fel de 006 în primele episoade, un James Bond uşor stângaci. Evoluează pe traseu sau rămâne tot un fel de 006?

(râde) Cred că John le Carré ştie atât de multe lucruri autentice despre MI6 şi spioni încât eroii lui sunt plini de defecte, sunt bântuiţi de ambivalenţă morală, de conştiinţa ipocriziei de a trebuie să faci rău pentru binele general. Cred că 007 nu are conştiinţa asta. Cred că are permis pentru crimă şi face asta fără scrupule – ceea ce face parte din setul lui unic de atribute. Cred că lui Pine i se dezvoltă încrederea în sine de-a lungul poveştii, cu cât de afundă mai mult, cu cât face lucruri mai complexe, cu atât ajunge în situaţii mai periculoase. Şi cu cât e mai aproape de a fi prins, cu atât îşi foloseşte mai mult experienţa de soldat. Îţi dai seama că are un set unic de atribute, e antrenat într-ale tacticilor şi strategiilor militare. Deci eu sper că trece de nivelul lui 006, trece de 007 şi ajunge într-un teritoriu 00 care îi aparţine numai lui.

 

Crezi că 6 episoade au fost destule, ai fi vrut mai multe pentru a spune povestea asta?

Interesantă întrebare. Cred că 6 ore comprimă bine povestea lui Le Carré. Faţă de 2 ore, 6 îţi permit mai multă largheţe, subtilitate si sofisticare în construirea relaţiilor interpersonale. Cred că toţi cei care am lucrat la proiect suntem interesaţi de ce li se întâmplă lui Pine şi Roper la final, dar cred că pentru moment 6 ore sunt perfecte.

 

Cum a fost la filmări?

Am filmat în Elveţia, Londra, Maroc şi Mallorca, timp de 75 de zile, de pe 18 martie până pe 4 iulie 2015. Eu am avut destul de mult de lucru, pentru că practic apar în fiecare secvenţă. Ne-am petrecut ultima parte a filmărilor la Marrakesh, din care nu am văzut mare lucru pentru că lucram foarte mult. Dar vila lui Richard Roper era în Mallorca, am fost acolo în iunie şi afară a fost soare şi cer senin non-stop, a fost un loc în care m-am simţit foarte bine. Şi m-am şi distrat. Am avut câteva weekend-uri livere în Mallorca, care au fost încântătoare.

 

Cum te-ai înţeles cu Hugh Laurie, având în vedere că şi-a dorit să joace rolul tău cu mulţi ani în urmă? V-aţi „împuns” pe platouri?

(râde) Nu a fost deloc aşa… Asta e o glumă de-ale noastre. E om însurat, cu 3 copii, cred că trebuie să ai o anumită vârstă pentru a-l juca pe Pine. Şi mai cred că el e cel mai relevant Roper. Sincer, faptul că l-am avut alături în acest rol a fost cel mai mare dar. Iubeşte atât de mult povestea, e atât de entuziasmat şi pasionat de carte încât am simţit un sprijin suplimentar din partea lui. Am avut cel mai bun partener posibil.

 

Ai păstrat ceva de la filmări?

(râde) Am făcut câteva fotografii. Am o jachetă de piele pe care Jonathan Pine o poartă în episodul 2. Foarte frumoasă. Şi unul dintre costumele lui, care au fost făcute la comandă pe măsura mea.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton