Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Interviu exclusiv. Diana Bart: „Îmi doresc să revin pe sticlă cât de curând”

Interviu exclusiv. Diana Bart: „Îmi doresc să revin pe sticlă cât de curând”

de Redactia Tvmania

Pe 17 iulie, Diana Bart (39 de ani pe 20 august) a adus pe lume cea de-a doua sa fetiță, Amina. Vedeta de la Prima mai are o fată de 3 ani, Maira. Despre naștere, emoții și despre cum i s-a schimbat din nou viața, TV Mania a vorbit chiar cu Diana Bart.

 

TVMania: Prima naștere a fost destul de dificilă. Cum a fost a doua oară?

Diana Bart: Da, prima naștere n-a fost o experiență tocmai plăcută și ușoară, pentru că eu îmi doream să nasc natural, nici măcar nu luasem în vreun calcul cezariana. La care, din nefericire, am ajuns, de urgență, după 13 ore de travaliu. Acum știam cam la ce să mă aștept, așa că a fost mai ușor un pic. Dar emoțiile și nerăbdarea cunoașterii noului bebeluș al familiei au fost la fel de mari. Cartea „Vindecă-ți nașterea, vindecă-ți viața” (autor: Sharon King, n.r.) m-a ajutat tare mult să-mi programez mental o naștere ușoară. Iar doctorul în care am mare încredere, a contat enorm în poveste.

Te-ai temut pentru tine și pentru fetița ta din cauza pandemiei?

Nu m-am temut, pentru că știam că iau toate măsurile ca să nu ne îmbolnăvim. Mi-au și făcut de la maternitate testul Covid cu 2 zile înainte să nasc, să aibă o timp să vină rezultatul și astfel să nu stau despărțită de copil. Măsurile sunt cam aceleași pe care le iau de obicei, și fără o pandemie, reguli normale de igienă și protejare față de ceilalți. Nu stau foarte aproape de nimeni, spălatul obligatoriu pe mâini, dezinfectatul telefonului, cheilor, volanului, tot timpul.

Maira a fost numele ales de Mihai Dumitrescu. Cine a ales numele Amina?

De data asta, era cazul să vin și eu cu o propunere :). Dar a fost ușor acceptată, pentru că este un nume care ne place și care s-a regăsit pe listele amândurora. Numele Amina are origini ebraice și semnifică „cea de încredere, cea care este protejată, cea credincioasă”.

Cum a reacționat Maira când și-a văzut surioara?

Când am ajuns de la maternitate cu Amina, i-am dat-o lui Mihai în brațe, special ca să o pot îmbrățișa pe Maira și să nu se simtă nicio clipă plasată pe locul al doilea. În plus, am venit cu un cadou din partea celei mici pentru ea, fapt care a bucurat-o. M-a îmbrățișat, apoi a fugit direct la Amina, pe care atât a mângâiat-o și luat-o în brate… A fost un moment minunat!

Are grijă de Amina sau e geloasă?

Am discutat din primele luni de sarcină despre sosirea unei surioare în familie, am și citit povești de acest fel, am luat-o cu noi la ecografii, iar acum e implicată în toate acțiunile, alături de bebelușă. E greu, că trebuie puse pe același loc ambele, dar văd că asta a dat roade. Am observat momentele de gelozie doar atunci când Maira nu era și ea în centrul atenției, dar s-a redresat rapid situația și Amina e clar cea mai bună prietenă și un suflețel pe care-l iubim și de care avem grijă împreună.

Cum e Amina? Îți dă de furcă sau e cuminte?

E tare cumințică și relaxată, și așa a fost și în maternitate, foarte rar îi auzim glăsciorul, doar când e foamea mare. Oboseala este însă inevitabilă, fiind nevoită s-o trezesc la 3-4 ore noaptea, pentru alăptat, mai ales că e vara, iar riscul de deshidratare la un nou născut este foarte mare.

La al doilea copil ești o mamă mai calmă și mai sigură pe ea?

Daaa, clar! Oricum, cât trăim învățăm și devenim mai înțelepți cu fiecare experiență. Și la Maira am fost destul de pregătită, dar acum e totul mult mai ușor.

Ți s-a schimbat cumva comportamentul față de prima oară?

Da, căci acum privesc toată situația din două unghiuri total diferite, și al Aminei, și al Mairei, dar acțiunea cumva este aceeași, la fel și direcția în care le cresc și educ.

Probabil că ai un program destul de încărcat acum. Cine te ajută?

Da, este destul de solicitant și obositor. Le am pe mama și pe soacra mea, care au făcut cu schimbul câte o săptămână, de când am venit din spital, mai ales că prima lună e cea mai grea. Dar ușor-ușor, se mai așează și lucrurile și ne descurcăm singuri, mai ales că Maira e tare înțeleaptă și mă ajută astfel mult.

Cât ți-ai propus să stai acasă?

Îmi doresc să revin pe sticlă cât de curând. Așteptăm grila de toamnă ca să vedem exact ce proiecte mi se pregătesc. Oricum, ca și în cazul Mairei, pe care am luat-o cu mine peste tot, la fel îmi doresc să fac și în continuare, atât cât îmi permite timpul și proiectul, fără să-mi periclitez, nici viața de familie, dar nici cariera.

Ți-e dor de televiziune? Când o să te revedem pe post?

Da, mi-e tare dor! În curând! 

Ai mai multe proiecte personale. Vor intra și ele în pauză sau nu?

N-au intrat deloc în pauză, decât primele zile după naștere, în rest, mă ocup și de ele. Am și proiectul culinar „B’art of cooking”, pe care vreau să-l dezvolt tot mai mult, mai ales ca eu oricum gătesc zilnic pentru familie, și e o mare bucurie să împărtășesc și cu comunitatea mea de urmăritori.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton