Homepage  / Seriale / Televiziune

Interviu Martin Freeman, dr. Watson din „Sherlock” (AXN): „Mă bucur foarte tare că am scăpat de mustață”

Interviu Martin Freeman, dr. Watson din „Sherlock” (AXN): „Mă bucur foarte tare că am scăpat de mustață”

de Redactia Tvmania

Cel mai recent sezon din serialul britanic „Sherlock” începe luni, 27 martie, la AXN, de la ora 21.00, iar postul ne-a pus la dispoziție un interviu realizat cu Martin Freeman, interpretul doctorului John Watson, prietenul și partenerul detectivului Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch).

Watson se întoarce fără mustață, cum te face asta să simți?

Cred că se potrivea pentru episodul special de Crăciun (n.r. Mireasa monstruoasă, difuzat de AXN în 2016, între cele două sezoane – 3 și 4) pentru că era în spiritul anilor 1800-1900. E un look classic, dar nu mă dau în vânt după mustața falsă. Îți simți fața crispată, iar chipul unui actor trebuie să fie liber să se exprime. Nu e prea amuzant când ți-e tot timpul teamă că mustața asta mare și pleoștită o să îți cadă! Mă bucur foarte tare că am scăpat de ea.

John pare foarte simpatic cu noua frizură, a fost ideea ta?

Da, cred că oamenii își mai schimbă frizura în realitate. În acest serial, încercăm mereu să ținem o balanță între ce s-a scris și felul în care adaptăm la realitățile zilei. John a avut o frizură diferită doar în episodul de Crăciun și în al doilea episod din primul sezon, așa că au fost foarte puține variabile în tot serialul. Ben (n.r. Benedict Cumberbatch, care îl interpretează pe Sherlock Holmes) nu e așa de norocos, din cauza aspectului emblematic pe care trebuie să și-l mențină, dar pentru John există mai multă flexibilitate.

Familia Watsons se pregătește de un nou membru, cum se simt cei doi Watson?

John și Mary sunt foarte entuziasmați – vor avea o nouă viață împreună. Sunt căsătoriți și își vor întemeia o familie. Se află într-un moment bun al vieții lor, sunt un cuplu îndrăgostit și sunt încântați de asta.

John Watson (MARTIN FREEMAN) and Mary Watson (AMANDA ABBINGTON)

Rolul de părinte din serial îți amintește de propria experiență ca tată?

Cred că îți amintești de anumite lucruri pe care le uiți ca părinte.. uiți cum e să fii responsabil de un bebeluș. O parte dintre aceste amintiri se află în ceață, la distanță. Mi-am amintit de lucrurile pe care le făceam zilnic și care păreau că vor dura o eternitate. A fost demult, aproape că uitasem. Așa că în fața mesei de înfășat, cu scutecele în mână, cu hrănirea bebelușului… a fost ca o reîntoarcere la zilele de acum mulți ani. Așa că da, a fost o amintire plăcută.

Cum evoluează relația dintre John și Mary?

Mizele cresc pentru că începi să îi cunoști pe măsură ce se dezvoltă și relația. Dar Mary încă pare o completare potrivită, o apariție proaspătă în serial, chiar dacă a trecut ceva vreme deja de când este alături de noi. Trebuie să îmbogățim și relația dintre cei doi, chiar dacă relația principală a serialului este cea de camaraderie între John și Sherlock. John și Mary sunt foarte fericiți împreună și au trecut prin niște lucruri care ar supune la test orice cuplu. Dar au trecut cu bine peste și asta i-a făcut mai puternici.

Viața de familie a lui John interferează cu viața palpitantă alături de Sherlock?

John este foarte fericit în relația lui romantică, foarte bucuros în postura de tată și soț, dar i-ar lipsi aventura dacă nu ar avea parte de ea. Cu siguranță există motive în subconștient pentru care s-a îndrăgostit de o tipă care ucide la ordinea zilei și nu de o bibliotecară. Îmi place la nebunie să stau pe-acasă, cu familia, dar mi-ar lipsi tare mult jocul actoricesc dacă aș lipsi de la filmări mai mult de o lună. Cred că aș deveni țâfnos, nesuferit. La fel și John, cu rezolvarea cazurilor alături de Sherlock.

Crezi că John s-a împăcat cu ideea trecutului ascuns al lui Mary?

John pe care îl vedem din postura telespectatorilor a renunțat să se mai gândească la asta, dar cine știe. Nici eu nu știu pe de-a întregul ce frământări se mai ascund în el, pentru că atunci când afli ceva despre un om pe care îl iubești te ia prin surprindere și durează până digerezi noile informații. Dar cred că este mai important că o iubește profund și vrea să facă relația să meargă.

Cred că a iertat-o cu adevărat  că nu a fost sinceră de la început, mai ales pentru că este conștient că și ea suferă de același lucru ca și el: nevoia pregnantă de palpitație. Mary nu este genul de mamă casnică, nu este făcută pentru asta.

John Watson (MARTIN FREEMAN)

Ce schimbări vom vedea între John și Sherlock?

Faptul că John este cu Mary și stabilit confortabil în viața lui de familie, faptul că nu mai locuiește pe Baker Street schimbă ușor relația cu Sherlock. Totuși nu la modul că John duce acum doar o viață de familie și tot ce face este să hrănească bebeluși și să schimbe scutece, să îl lase pe Sherlock să lupte cu infractorii de unul singur.

Serialul trebuie să rămână pe aceeași linie, așa că e un fel de compromis la mijloc. Evident, când te căsătorești și faci un copil asta devine principala preocupare în viața reală, dar pentru acest serial, prietenia dintre John și Sherlock rămâne piesa centrală, așa că în continuare, și în acest sezon, va fi vorba despre John și Sherlock. Dar realitatea este că John face un pas în față, ca și în cărțile lui Conan Doyle – evoluează și își creează propria viață, ușor paralelă cu cea alături de Sherlock.

Cum ar fi fost diferită viața lui John dacă nu l-ar fi întâlnit pe Sherlock?

John ar fi ajuns destul de singuratic când s-ar fi întors din Afghanistan, în încercarea sa de a deveni doctor. După cum știm, lui John îi place aventura. Războiul i se pare un iad și a reușit să îi supraviețuiască. Așa cum multor soldați li se pare, la întoarcere parcă lipsește ceva…

Se spune că e mai bine să nu lucrezi cu copii sau animale. În acest serial lucrezi și cu copii și cu animale, cum a fost experiența?

Aș tinde să fiu de acord – cu copiii a fost destul de simplu, de fapt. Cu câinele, nu prea. Îmi plac câinii, animalele, iubesc copiii, dar zicala nu este totuși degeaba… De fiecare dată când voi citi un scenariu cu mulți copii și animale, cred că îmi voi aminti că zicala există dintr-un motiv. Atunci când funcționează, este foarte amuzant, dar nu este tot timpul ușor să o faci să meargă.

Descrie-l pe John în 3 cuvinte.

Puternic, loial și amuzant.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton