Modifica setarile cookie
Homepage  / Știri / Televiziune

INTERVIU. Paula Herlo: „Voi lupta să schimb în bine viețile oamenilor”

de Redactia Tvmania

A pornit campanii care au dus la schimbarea legislației din România și este mamica a doi copii micuți! Paula Herlo (40 de ani), proaspăt întoarsă la „România, te iubesc!”, ne-a vorbit despre felul în care reușește să împace armonios cariera cu viața de familie.

 

TVS: Ai revenit după doi ani de pauză, cum a fost întoarcerea la muncă?

În prima zi de muncă am avut sentimentul ciudat că n-am lipsit deloc. Biroul meu era neatins și m-a surprins faptul că o vază mică pe care o lăsasem acolo era la locul ei. Agendele îmi erau în sertar, iar colegii în locurile în care îi lăsasem. Practic, era același set-up. M-am apucat să documentez subiectele încă din prima zi și totul a curs foarte firesc. Mi-am reintrat rapid în ritm, iar acum mă simt de parcă n-aș fi lipsit nici o zi.

 

TVS: În timpul acestei pauze ce ai mai făcut?

În toată această perioadă am fost mamă full time. Când fiul era la grădiniță, iar Ania dormea, lucram la diverse proiecte legate de voluntariat. Am mai participat la conferințe sau evenimente unde am fost invitată să fiu speaker.

 

TVS: Cum este acum viața cu doi copii? Cum ți-au schimbat viața?

Viața cu doi copii e ca o permanentă aventură. Mă țin vie, antrenată, atentă, fascinată de ei și de ceea ce oferă. E dragoste și uimire. E fericire. Multă!

 

TVS:  Declarai la un moment dat că nu ai fost întotdeauna preocupată de nevoile celorlalţi. Când s-a schimbat acest lucru?

În momentul în care am ajuns la un echilibru. Când m-am așezat în fața mea și m-am văzut în perfectă armonie cu mine și viața mea. Atunci am simțit nevoia să dăruiesc din preaplinul pe care îl primisem eu. Și nu mă refer la bani, pentru că sunt om cu limite financiare, ci la experiențele pe care le-am trăit, la toate bucuriile pe care viața mi le-a oferit.

 

TVS:  Cum te-ai decis să te dedici aproape în totalitate cazurilor sociale?

Nu m-am dedicat în totalitate cazurilor sociale, dar e clar că rezonez cu poveștile copiilor și persoanelor aflate în nevoie. Am fost dintotdeauna empatică, dar mai târziu am constatat că fac o meserie care îmi dă șansa să schimb viețile acestor oameni. Și câtă vreme voi fi jurnalist, voi lupta să schimb în bine viețile oamenilor.

 

TVS:  Ce te inspiră când te gândești să lucrezi la o campanie? Cum le alegi?

Dacă te uiți la toate campaniile la care am lucrat, o să vezi că e vorba de justiție socială. Că m-am aplecat asupra unor zone unde am simțit că statul nedreptățește niște oameni, deși e obligat să-i protejeze. Pornind de la asta și de la poveștile celor pe care i-am întâlnit s-au născut aceste campanii.

 

TVS: În prezent ai campanii în derulare?  Ne poți dezvălui ceva?

Acum lucrez la reportaje pentru „România, te iubesc!” și în funcție de rezultatele documentarelor pe care le fac, unele se pot transforma în campanii. Nu știu în acest moment, dacă va exista sau nu o campanie.

 

TVS:  Care au fost lucrurile cu care ai rămas în urma frumoaselor campanii pe care le-ai făcut?

Am rămas cu toate lecțiile de viață pe care oamenii mi le-au dat. Fiecare copil, părinte, bunic mi-au spus o poveste din care eu am învățat: să dăruiesc, să lupt, să sper, să iubesc.

 

TVS: Ce te-a revoltat și ce te revoltă cel mai mult în societatea noastră?

Faptul că oamenii cu putere aleg să o folosească de multe ori ca să distrugă, în loc să contruiască.

 

TVS: La un timp după, te-ai uitat în urmă să vezi dacă ceva s-a schimbat?

Mă uit tot timpul în urmă. Așa se face că azi văd un Registru al Donatorilor de Măduvă funcțional care salvează de la moarte zeci de bolnavi înființat în urma campaniei „Avem viața în sânge”. Mai văd o lege a adopțiilor schimbată, spitale renovate, copiii salvați și ajutați. E un tablou care îmi dă energie. Multă.

 

TVS: Cum te susține familia ta  în ceea ce faci? Și în special în campaniile la care lucrezi?

Mă suportă, iar ăsta e cel mai mare suport 🙂 Când muncesc pentru aceste campanii sunt foarte tensionată și încarcată de toate poveștile pe care le ascult și trăiesc. Nu e ușor pentru cei din jur să mă aibă în preajmă, dar pe soțul meu l-am simțit tot timpul aproape și privind cu admirație. Iar sentimentul ăsta mi se pare neprețuit. 

 

TVS: Acum ai o familie cu 2 copii. Ți s-a întâmplat ca acest lucru să te facă să vezi altfel anumite probleme din societate?

Normal. Acum văd totul trecând prin filtrul legat de viitorul lor. Iar revolta e și mai mare.

 

TVS: Emisiunea „România, te iubesc!”, a schimbat în vreun fel cariera ta?

Da. Mi-a dat șansa să fac meseria de jurnalist la nivel de care să fiu foarte mândră.

 

TVS: Ai și un blog.  Ce împărtășești acolo?

Am pus de toate: povești, rețete, interviuri, informații. Îmi pare rău că nu am timp să scriu mai des.

 

TVS: Am văzut că ai o secție despre voluntariat. Crezi că acest lucru ar putea ajuta mai mult societatea? Cum crezi că ar putea adulții influența copiii să facă voluntariat?

Cred în puterea oamenilor. Cred în forta lor de a schimba societatea acolo unde statul dă greș. Iar pentru copii, voluntariatul poate fi și o scoală în care să-și dezvolte inteligența socială și emoțională. Sunt sigură

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te