Homepage  / Știri / Televiziune

Interviu Tudor Furdui: „Microbist de România” este un reality show 100% românesc

Interviu Tudor Furdui: „Microbist de România” este un reality show 100% românesc
9

de Redactia Tvmania

Tudor Furdui, gazda reality-show-ului „Microbist de România”, ce a început pe 28 aprilie la TVR 1, a stat aproape trei săptămâni în Maldive, pentru filmări. Mai departe, jurnalistul ne-a spus cum a fost la filmări, cu cine s-a consultat înainte de show și ce se știe despre sezonul 2.

 

TVmania: A cui a fost ideea acestui show? Este format original sau importat?

Tudor Furdui: Este un reality show 100% românesc, original, gândit de producătorul Emil Budău. El este „creierul” acestui format și cel care a mai produs în trecut show-uri sportive, ca „Marțienii din Ploiești”, „Patron la Steaua” sau „Fotbalist de România”.

 

Formațiile românești joacă așa cum joacă și au performanțele pe care le au. Nu v-a mirat că mai au suporteri înfocați? 

Performanțele sportive nu mai sunt, din păcate, ca înainte, dar pasiunile și orgoliile suporterilor au rămas intacte. Show-ul nostru e primul program dedicat 100% suporterilor, acești oameni pe care nu-i baga nimeni în seamă, în afară de jandarmi. 😊 Deși ei sunt esența fenomenului, jackpotul îl trag jucătorii, care își permit mașini puternice, prietene botoxate și concedii în Maldive, de unde postează pe Instagram. „Microbist de România” oferă unui număr de 10 suporteri înfocați șansa de a petrece o vacanță de vis, chiar în Maldive.

 

De ce a fost aleasă insula Maldive pentru filmări? 

Maldive este locul de pe planetă cel mai apropiat de conceptul de Paradis. Nisipul este de un alb imaculat, ceea ce face ca apa să capete o culoare unică în lume. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că, deși era o întrecere între suporteri, obsedați de orgoliu și onoare, nu câștigătorul a fost important, ci drumul acestuia până la trofeu. Până la urmă, toți cei 10 suporteri sunt câștigători, s-au ales cu o vacanță de vis, pe care o vor povesti nepoților.

 

Cât au durat filmările? Cum anume v-ați pregătit pentru show? 

Filmările au durat aproape 3 săptămâni. M-am uitat în trecut la „Exatlon”, pentru că era prezentat de prietenul meu Cosmin Cernat, de la care „am furat” meserie. De altfel, vă mărturisesc că am stat de vorbă cu el înainte să plec și chiar mi-a dat sfaturi bune. Din momentul în care am aflat că voi prezenta acest show, am mai urmărit câteva episoade ale unor programe de acest tip, dar emisinea noastră e diferită. E mult mai dinamică, e „cut-cut” cum spunem în TV, și, în plus, ca imagini, culori, atmosferă, arată mai bine, pentru că noi utilizăm locația la maximum – stăm mai mult sub apă sau în mijlocul oceanului. Jumătate sunt filmări speciale (subacvatice, cu dronă, superslowmotion), iar restul e 4k, editat ulterior în Full HD.

 

Care este formatul? 

Este un reality-show de 60 de minute, 13 episoade, unul pe săptămână, difuzat la TVR 1 miercurea de la 22.00 și, în reluare, vinerea de la 23.00. Cei 10 concurenți trăiesc o aventură pe care niciun turist obișnuit care pleacă pe bani mulți nu o poate avea, pentru că ei sunt implicați în experiențe unicat, care includ mai multe premiere mondiale. Ei vor parcurge probe individuale și de echipă, care de care mai spectaculoase, fiecare obținând un punctaj. Punctele se vor cumula de-a lungul edițiilor, iar la final aflăm câștigătorul.

 

Ce probe vi s-au părut cele mai spectaculoase?

De la pescuit pește spadă, ton galben, răpitori, la fotbal pe un banc de nisip în mijlocul Oceanului, curse de crabi, dresaj de… nuci de cocos… Dar cele mai spectaculoase au fost subwing și paddleboard printre rechini.

 

Care este rolul dumneavoastră?

Eu sunt prezentator și arbitru în același timp. Omul care cronometrează, dă cartonașe, trage la sorți, dar le și explică regulile jocului și îi ghidează pe parcursul probelor. Sunt prietenul tuturor, dar, în același timp, imparțial și obiectiv. 

 

Care este premiul pentru suporterul care câștigă competiția?

Cei 10 suporteri ai celor mai iubite 10 echipe de fotbal din țară se luptă pentru titlul de „Microbist de România”, suporterul nr. 1 al țării. Câștigătorul beneficiază și de un city-break la Istanbul, unde este tratat… ca un sultan! 😊

 

Va exista și un al doilea sezon?

Așa ne dorim. Pentru sezonul 2, cele 10 echipe (sau poate mai multe) vor fi stabilite cu ajutorul aplicației „Microbist de România”. Oricine poate descărca aplicația de pe Google Play sau poate intra pe www.microbistderomania.ro, pentru a-și alege echipa favorită. Aplicația livrează inclusiv un Pașaport de microbist. Trei suporteri norocoși vor deveni vedete în follow-up-ul emisiunii, filmat în aceași locație ca și emisunea. În plus, fiecare dintre cei trei va putea veni însoțit de parteneră.

 

Anul acesta au loc și Jocurile Olimpice. Veți pleca în Japonia?

Voi face emisuni de la București pe timpul Jocurilor. În calitate de broadcaster oficial, TVR va dedica atunci un spațiu amplu transmisiunilor directe și emisiunilor dedicate Jocurilor Olimpice.

 

Tudor Furdui_Microbist de Romania (20)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton