Homepage  / Știri / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL. Maria Buză: „Râd și știu să mă distrez din te miri ce”

INTERVIUL ALTFEL. Maria Buză: „Râd și știu să mă distrez din te miri ce”

de Redactia Tvmania

I se spunea „Creața”, din motive evidente, îi place de Tim Roth, o admiră pe Iuliana Tudor și nu prea se omoară cu uitatul al televizor. Doamnelor și domnilor, Maria Buză!

 

Săptămâna asta te-a uimit la tv… „că nu știu ce «vedetă» s-a plictisit de silicoane și ar vrea să și le schimbe. Pe cine interesează așa ceva?”.

Ultima emisiune tv la care ai nimerit zapând și te-a prins imediat a fost… „«A doua emigrare», pe TVR 2. Ce titlu interesant! Cum să emigrezi în țara ta natală? E, asta li se întâmplă românilor care se întorc acasă și vor să fie din nou lângă familiile lor, lângă cei dragi și să muncească aici, printre ai lor, nu printre străini. Oameni deosebiți! Îi felicit din toată inima și sper să întâmpine cât mai puține greutăți și să nu regrete o clipă decizia asta, că deh… ca acasă nu e nicăieri!”.

Cel mai trăsnit personaj tv al momentului ţi se pare… „Mihai Bendeac”, pentru că… „reușește prin talentul și măiestria lui să descopere esența lucrurilor fie bune, fie rele și să și le asume în cea mai dezinvoltă manieră”.

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „artiștii – personaje – de la ruleta «Te cunosc de undeva». Nu spui cineeee…..Sâc!”.

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „«Deadpool»”.

Plăcerea ta vinovată la tv este… „că merge fără să se uite cineva. E frustrant. Uităm de el, săracul! Dar nu e o plăcere, e o delăsare”.

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „faptul că oamenii îmi zâmbesc pe stradă când mă recunosc. E cel mai frumos gest și nu e nevoie de niciun cuvânt. Un zâmbet și atât! (Vă mulțumesc!)”.

Cel mai mult îl/o respecţi în tv pe… „Iuliana Tudor”, pentru că… „este o luptătoare, ambițioasă și ca om în sânul familiei și ca om în televiziune. Lucrează în echipă și știe să-și motiveze întotdeauna oamenii și împreună să realizeze lucruri frumoase prin admirația pe care le-o poartă. Mi-e tare dragă!”.

Personajul tău preferat din seriale este… „Tim Roth (actorul care interpretează personajul dr. Cal Lightman, n.r.) din serialul «Lie to me – Psihologia minciunii»”, pentru… „inteligența cu care a construit personajul. Minunat!”.

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „cel din mâna mea… telefonul”.

Din primul tău salariu, ţi-ai cumpărat… „Nu am cumpărat ceva anume, ci pur și simplu mi-am scos părinții la masă. Braseria Athene Palace părea să fie un loc în care nu vor ajunge niciodată. Era cam scump și nu-și permiteau. Așa și era… Acum ce să vă zic… m-a costat ceva! Le-am spus să comande tot ce le poftește inima și… așa au și făcut!”.

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „De mâine??!!! Aoleo! Acum îmi spui… Păi, mâine am filmări! Încotro s-o apuc?”.

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Dacă aș avea un Oscar?… Nu l-aș da. Păi, când mai văd eu altul…”.

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o este… „Când am auzit ultima dată o glumă bună? Nu mai țin minte, dar știu că am zis eu una bună mai sus un pic! :)”.

Când chiuleai/după ore, pierdeai vremea în… „Când chiuleam, chiuleam! Nu făceam mare lucru, chiuleam pur și simplu și atât. Cam se pierdea vremea că nu prea aveai ce să faci. Pe urmă îți părea rău… dar nu erai elev «model» dacă nu fugeai un pic de la ore. După ore? E, aici nu vă mai privește…”.

În şcoală, mergeai des la olimpiada de… „Eu ți-am vorbit frumos!”.

Profesorul tău preferat a fost… „doamna dirigintă Cristescu din ciclul gimnazial V-VIII de la Școala nr. 92. O iubesc”.

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie ai… „Că plângeam fără să mă opresc de luni, când mă lăsau la internat săptămânal la Săftica, până vineri când veneau să mă ia acasă. Atunci mă mai linișteam, dar minunea avea să țină două zile doar că pe urmă… o luam de la capăt”.

Porecla ta în adolescenţă era… „Creața. Aveam părul negru și creț, foarte frumos. Toată lumea mă invidia și eu îl uram de nu mai puteam”.

Locul tău preferat din Bucureşti este… „Acasă la mine, în București”, pentru că… „nicăieri nu e ca acasă!”.

Când ai râs ultima oară şi la ce? „Nu-mi scapă niciun prilej de amuzament! Râd și știu să mă distrez din te miri ce… din nimicuri. Asta-i frumusețea!”.

Cel mai frumos răsărit/apus de soare l-ai prins în… „toată vara am stat pe litoral. Răsăritul și apusul, din minunățiile zilei, începutul și sfârșitul, au devenit momente cât se poate de firești. Așa-i omu’! Nu ești aproape… tânjești, te apropii… obosești”.

Ce te ţine trează noaptea? „Serviciul!”.

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „Vise, tată, vise!!!”.

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut a fost… „în scenă, când tehnic intervine o problemă, spontan cu o replică salvezi momentul. Nu se întâmplă des. Cam pe-astea le țin minte, că-mi bate inima așa de tare că n-am cum să uit”.

Eşti cel mai mândră de… „Cea mai mândră sunt de puiul meu, Andrei”.

Viaţa e prea scurtă ca să nu… „te plictisești. Decât o viață lungă și fără rost, mai bine una scurtă și să mori la timp, nu?”.

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „Istoria (adevărată) a României”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton