Homepage  / Rețete

Învață să prepari pas cu pas: Tartă de bezea cu lămâie

Învață să prepari pas cu pas: Tartă de bezea cu lămâie

de Redactia Tvmania

INGREDIENTE

 

  • 300 g făină alba
  • 80 g zahăr pudră
  • sare
  • un vârf de scorțișoară măcinată
  • 175 g unt
  • 30 g nucă de cocos rasă
  • 7 gălbenușuri
  • 800 ml lapte condensat
  • 170 ml zeamă de lămâie
  • 4 ouă întregi
  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă la temperature camerei

 

Timp: 90 de minute

Calorii: 535/porție

 

1.Într-un vas, cerneți făina și adăugați un vârf de sare, scorțișoara, 60 g zahăr pudră, untul, nuca de cocos și 2 gălbenușuri de ou. Amestecați bine, apoi înveliți aluatul într-o folie de plastic și dați la frigider pentru 30 de minute. Între timp, încălziți cuptorul la 175 °C și ungeți o tavă cu unt. După ce ați scos aluatul de la frigider, rulați o foaie și întindeți-o în tavă, apoi dați la cuptor aproximativ 13 minute până devine ușor aurie.

 

2.Pentru cremă, puneți laptele într-un vas, adăugați sucul de lămâie, 5 gălbenușuri și 4 ouă întregi, amestecând ușor cu o spatula până se combină. După gust, mai puteți adăuga zeamă de lămâie. Adăugați peste aluatul precopt și mai coaceți 25 de minute, micșorând temperatura la 160 °C, până când crema este prinsă bine. Scoateți de la cuptor și micșorați temperatura la 150°C.

 

  1. Cât se coace crema, pregătiți bezeaua. Puneți 50 g zahăr într-un vas și amestecați cu 50 ml apă, apoi dați la foc mediu, amestecând continuu, timp de 10 minute. Într-un alt vas, bateți 2 albușuri cu restul de zahăr până obțineți o bezea tare. Adăugați ușor sucul de zahăr anterior obținut, bătând continuu și adăugați bezeaua peste tarta coaptă. Presărați 20 g zahăr pudră și dați din nou la cuptor timp de 20 de minute (sau mai mult), până partea de deasupra e tare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton