Homepage  / Vedete româneşti

Inventar la 14 ani de „Neatza”: Dani Oțil a rămas cu 4 rate, iar Răzvan Simion s-ar putea însura

Inventar la 14 ani de „Neatza”: Dani Oțil a rămas cu 4 rate, iar Răzvan Simion s-ar putea însura

de Cătălina Matei,

Fără rate și cu mulți fani!  Cam așa ar arăta „inventarul” ideal pentru Răzvan Simion și Dani Oțil la aniversarea celor 14 ani de emisiune la Antena 1. Cum stau lucrurile, de fapt? Aflăm imediat chiar de la cei doi matinali!

14 ani de matinal la Antena 1, vreo 16 de la debutul vostru pe micul ecran… nu mai zic de când vă cunoașteți! Ce ați păstra și ce ați schimba la voi din tot acest răstimp?

Dani: Cum zicea bunicul, aş lua anii de atunci şi mintea de acum. Cred că avea mare dreptate când zicea că această combinată este mult mai câştigătoare. Şi, probabil, resursele de acum. Adică aş prefera să fiu tanăr şi să mă trezesc într-o casă, nu în aceeaşi garsonieră „obosită”, în care nici nu ştiu sigur dacă dormeam pe canapea, în pat sau pe jos.

Răzvan: Aș fi păstrat emoțiile începutului, dar aș fi schimbat puțin haosul de acum 16 ani, care atunci ni se părea creator, dar era puțin obositor pentru cei de acasă. Aș păstra banii de acum, dar energia de la începuturi.

Mai există lucruri pe care nu le știți unul despre celălalt?

Răzvan: Sper că mai există lucruri pe care nu le știm unul despre altul. Zona asta de mini-mister ajută ca în orice altă relație, deși sunt multe povești pe care le știm unul despre celălalt, ba chiar, uneori ni le împrumutăm atât de des, încât credeam că lucrurile povestite mi se întâmplaseră mie și nu lui Dani.

Dani: Dacă ar exista, cred că l-aş afla azi, dar deocamdată nu ştiu dacă există. Imediat ce aflu, o să mă apuc de cercetat. Nu cred că există.

Ați mai putea locui împreună?

Dani: Desigur, dar nu cred că aş avea loc de nenumăratele haine, mai exact sacouri ale colegului Răzvan. Cred că ar avea o parte din camere ocupate cu asta. Noi nu ne-am schimbat tabieturile, ne uităm în continuare cam la aceleaşi filme. Ce m-ar bucura este că aş putea în sfârşit să îl pun la treabă pe Răzvan, pentru că se laudă zilnic la emisiune că a învătat să gătească. Atunci când stăteam împreună găteam cu schimbul, duminica, şi nu ne ieşea. Eu tot n-am învăţat să gătesc, el, în schimb, da!

Răzvan: Probabil pentru un weekend, dar nu pentru mai mult. Mai împărțim câte o camera de hotel pe la diverse evenimente și ne mai aducem aminte de perioada în care am stat împreună de dimineața până seara.

Între timp… la câte rate ați ajuns? 🙂

Dani: Între timp am reuşit să închid una dintre ele, căci aveam cinci rate, deci am rămas cu 4 şi vreau să mă lecuiesc de rate.

Răzvan: 2021 mi-a adus o premieră. Este prima oară din 98’ până încoace când nu mai am nicio rată la bancă, dar este timp să fac alta nouă.

Credeți că ați fi avut același succes dacă ați fi mers pe drumuiri separate în ce privește televiziunea?

Răzvan: În niciun caz! Vorba aia cu ”unul e Răzvan și Dani” s-a tot confirmat. Nici nu ne vedeam altfel. Știți povestea noastră, prima oară la Timișoara ne-am angajat cu un singur demo, un singur CV și pe un singur salariu. Fiecare își are părticica lui în structura asta și fiecare face lucurile exact cum sunt ele gravate pe siglă, sunt două roți zimțate care nu se pot răsuci una fără cealaltă.

Dani: cu siguranță, nu! Mă uit şi acum la oameni care fac singuri televiziune şi îmi dau seama că au un mare minus şi că nu au pe ce să se bazeze, nu au un respiro, atunci când sunt şi ei obosiţi. Cu siguranţă, forţa noastră ar fi împărţită la 10, fiecare singur. Nu ştiu ce părere are Răzvan.

La prima oră

Dincolo de ce vedem noi pe micul ecran e o întreagă echipă. Cine a rămas încă de la început alături de voi?

Dani: Nucleul de bază e acelaşi, nu a plecat niciun om din el. Cred că suntem în jur de 10-11 oameni, fix aceiaşi din prima zi. În general nu am dat oameni afară, ci doar ne-am înmulţit echipa, pentru că a fost mai mult de muncă. Producător, regizor, regizor de montaj cameră mobilă, oamenii de redacţie, tot nucleul central. Dacă ar fi acum să oprim emisiunea cu totul şi să o repornim de la zero, fără oamenii pe care ii avcem de 14 ani în echipă nu s-ar putea reporni. Ar fi ca si cum ar muri Răzvan şi Dani. Fără cei 10 nu…

Răzvan: 90% dintre cei cu care am început emisiunea sunt în continuare alături de noi. Familia Neatza s-a mărit pe măsură ce orele de program s-au adăugat, pe măsură ce emisiunea a devenit mai dinamică și resursele au început să vină. Suntem mult mai mulți decât acum 14 ani, dar și timpul de emisie este dublu. Cerințele sunt altele și uite că am reușit în 2021 să obținem cea mai mare cifră, cotă de piață pe un an întreg, asta însemnând aproximativ 300 de ediții.

Nu e ușor să fii în formă la prima oră, într-un matinal care durează de 14 ani încoace… Ce faceți când rămâneți în pană de idei?

Răzvan: Nu cred că pana de idei va fi o problemă pentru noi. Resursele să le punem în aplicare! Uneori resursele înseamnă și niste ore de somn în plus sau poate două, trei minți luminate care să ne ajute să construim frumos. Ideile ne vin ca de 14 ani, din lucrurile ce ni se întâmplă în viață, dacă avem întâmplări, dacă universul conspiră ca noi să ducem o viață interesantă, ele se vor vedea în rubricile și în platoul Neatza.

Dani: Noi suntem în pană de idei de câţiva ani, doar că viaţa ne-a arătat că doar dacă ne punem la aceeaşi masă şi ne bem cafeaua apar idei noi. Iar când nu mai avem idei, exact ca într-o familie sau un grup de prieteni apropiaţi la munte, începem să ne luăm la roast sau să ne reproşăm lucruri şi asta este în sine o emisiune, când îi reproşezi celuilalt din familie ceva ce nu îţi place la el.

Ce se va întâmpla pe 1 februarie, când veți aniversa cei 14 ani de „Neatza” la Antena 1?

Dani: Evident va fi o petrecere, nu va fi chiar pe 1, ci în jurul acestei date, dar vom face o petrecere, ne vom îmbrăcafrumos si vom aniversa mai bine ca anul trecut , când ne-a fost aproape imposibil.

Răzvan: Anul acesta am decis ca de 14 ani să aniversăm pe 14 februarie cu toată gașca și cu toată trupa de la Neatza. Se întâmplă în fiecare an să fie un motiv de celebrare, de aducere aminte, un motiv în plus să dăm imagini cu noi de acum 14 ani. Sunt imaginile pe care cu greu le putem privi pentru că nu suntem schimbați, suntem modificați de-a dreptul… 😊

Bat clopote de nuntă

Dintre toate „vecinele” care s-au lansat de-a lungul timpului la „Neatza”, de cine vă este cel mai dor? Și care este cea mai amuzantă amintire legată de ea?

Dani: De multe dintre ele. Orice s-a scris în ziare despre ele, după sau chiar înainte, pot doar să vă spun că oricare dintrele, la noi a fost foarte serioasă, ca de asta a rezistat, cu noi a fost foarte corectă, că de aia am fost colegi, ar fi incorect să spunem că una a fost mai aşa sau una mai așa. Varful este desigur Ramona, ca este colega noastră de acum.

Răzvan: Ne e dor de toate cele care ne-au stat alături și cu care am reușit să schimbăm conceptul de asistentă TV, ele fiind vecine și nu asistente. Fiecare și-a avut rolul ei și partea ei, fiecare a jucat un personaj interesant de care ne e dor uneori. Ne e dor de toate în egală măsură.

Apropo de vecină, Ramona, actuala voastră „colocatară” de platou ne-a mărturisit că se gândește la nuntă și că v-ar vrea de nași… Dintre voi doi, cine s-ar potrivi mai bine? 🙂

Dani: Eu, din principiu, nu vreau să fiu naş pentru că mă costă bani. Şi nici nu vreau să îi dau înapoi Ramonei, ce a lăsat la nunta mea atât de repede , mi se pare economic ineficient, deci sunt total exclus din această poveste.

Răzvan: Dacă este vorba despre nuntă, singurul cu acte în regulă este Dani, eu rămân momentan pe botezuri și cumetrii.

Dar tu, Răzvan, te gândești la căsătorie?

Evoluția firească a lucrurilor așa ar spune, iar mie firescul îmi place cel mai mult.

Dani, ce îți place cel mai mai mult la viața de om însurat, la casa lui și cu copil?

Îmi place liniştea, îmi place faptul că în sfârşit nu-mi mai zice nimeni la emisiune fă şi tu un copil! sau tu să vorbeşti când ai şi tu un copil!, deci am scăpat de grijile astea! Şi, cel mai mult îmi place că acum când am invitate fără copii sau vorbesc cu Ramona, pot să zic eu tu să vorbești când…

Și ca să încheiem apoteotic… cum vă vedeți voi peste alți 14 ani?

Dani: Mi-aş dori să las moştenire emisiunea poate copiilor lui Răzvan, căci al meu o să fie încă prea mic. Şi mi-aş dori să nu mă mai trezesc aşa dimineaţă. Eu mă trezesc din 1998 pentru diverse matinale, devreme şi nu mai vreau, vreau să fiu un bătrânel peste 14 ani, retras 😊

Răzvan: Peste 14 ani, cine știe, poate o realitate augumentată, Neatza virtuală. Cine știe ce va fi la cât de rapid se întâmplă lucrurile în zona asta. Am ajuns să spunem despre televiziune că este un mediu tradițional de informare, am ajuns tradiționali. Peste 14 ani sper să fac același lucru, poate nu în fața camerelor atât de des, poate din spate, în postrura de consultant sau om care a trăit mult în mediul ăsta. Peste 14 ani o să îmi dau cu părerea doar dacă mi se va cere acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton