Homepage  / Vedete româneşti

Invitație la un duet pe canapea, cu Alexandra Ungureanu. „Îmi face mare plăcere să descos alţi artişti”. EXCLUSIV

Invitație la un duet pe canapea, cu Alexandra Ungureanu. „Îmi face mare plăcere să descos alţi artişti”. EXCLUSIV
7

de Cătălina Matei,

După ce o bună perioadă de timp emisiunea ei, „Duet cu Alexandra”, s-a difuzat exclusiv pe YouTube, o dată cu lansarea Kanal D2, Alexandra Ungureanu a ajuns pe micul ecran. Formatul prezentat de ea îi aduce în studio pe cei mai cunoscuți artiști din România, care se dezvăluie publicului un pic altfel... povestesc și cântă.

Alexandra Ungureanu (41 de ani) s-a lansat în industria muzicală românească în 2001, alături de trupa Sistem. Însă celebritatea a venit după hit-urile lansate cu Crush. În ultimii ani însă, artista s-a concentrat mai mult pe televiziune și social media.

În 2020, Alexandra Ungureanu câștiga „Bravo, ai stil! Celebrities” și de atunci drumul ei s-a apropiat mai tare de TV. Mai multe detalii aflăm din cele ce urmează…

După ceva timp pe YouTube, emisiunea moderată de tine a ajuns pe TV. S-a schimbat ceva în formatul emisiunii o dată cu noul mijloc de difuzare?

Kanal D2 mizează pe un mix al publicului, cel din online şi TV; după ce a avut succes în mediul online, emisiunea e difuzată acum la Kanal D2, unde speram să aducă în fata micului ecran cât mai mulţi telespectatori; de asemenea, îi aşteptăm să urmărească la Duet cu Alexandra”, la Kanal D2, în fiecare sâmbătă, de la 14:00, şi pe fanii mai vechi ai formatului, cei care îl urmăreau pe TheXclusive.

Nu sunt schimbări majore legate de conţinut, în continuare venim cu dialoguri cât mai interesante şi reprezentanţii live, atmosferă frumoasă, relaxată, de weekend. Într-adevăr, mă responsabilizează foarte mult această schimbare, mai ales pentru că la TV lucrurile sunt cumva mai atent structurate, mai migălos şi strict alcătuite.

 Apropo de format… cum ai ajuns să faci parte din acest proiect?

După proiectul „Bravo, ai stil!” am rămas aproape de familia Kanal D şi de proiectele desfăşurate aici. M-am simţit onorată când mi s-a propus acest format, „Duet cu Alexandra”. M-a onorat de asemena şi faptul că îmi poartă numele şi că producătorii s-au gândit la mine ca fiind potrivită să fiu prezetatoarea emisiunii. Mă regăsesc în aceast format pentru că este despre muzică, dar şi despre atmosfera, prietenie, dialoguri vii, relaxate, autentice. Am învăţat mult în toată această perioadă de când exista „Duet cu Alexandra”, iar acum, de când emisiunea e pe Kanal D2, despre realizarea unei emisiuni pentru TV.

 Pe canapeaua ta (verde!), au ajuns până acum multe voci cu care ai făcut duete. Cum alegeți invitații?

Invitaţii îi aleg împreună cu echipa, sunt artişti care cânta diverse genuri muzicale, vin din diferite generaţii, unii sunt mai cunoscuţi, alţii mai puţin cunoscuţi, dar care au ceva important de spus, de oferit.  De la prima înregistrare mi-am dat seama că îmi face mare plăcere să descos alţi artişti şi să pot să privesc şi de partea cealaltă a barcicadei faţă de cum eram eu obişnuită; să povestim cum au luat naştere anumite piese, să vorbim despre momente grele prin care au trecut. Discuţiile se leagă firesc.

Și cine dintre ei a fost cea mai neașteptată surpriză pentru tine?

Pe Prinţesa de Aur am văzut-o la o nuntă în vara anului trecut cântând muzică lăutărească veche, autentică, şi mi-am spus că trebuie să o am invitată în emisiune. Povestea a venit foarte firesc, natural, a fost foarte spontană, sinceră şi plăcută publicului. M-am bucurat, de asemenea, să stau de vorbă şi să cânt alături de artişti cu care mi-aş fi dorit să cânt dar nu s-a întâmplat până atunci: Connect-R, Alex Velea, Elena Gheorghe, Feli, Andia, Emaa… Cu Emaa am făcut şi piesa după emisiune. Toate ediţiile de la „Duet cu Alexandra” se lasa cu invitaţii la cafea măcar, dacă nu cu invitaţie în studio. Sau cu invitaţie la o porţie de sarmale, de peşte, de tiramisu, în funcţie de ce ştie să facă fiecare.

Ce ai descoperit nou la tine de când realizezi această emisiune?

Am descoperit că este o zonă care îmi face mare plăcere, cea de host, că e un proces exact invers a celui prin care tu, ca artist, încerci să te pui în faţă şi să fie doar despre tine. În emisiune este despre invitaţii mei.

alexandra-ungureanu-duet-cu-alexandra-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton