Homepage  / Știri

Ioan Gyuri Pascu a murit la doar 55 de ani. Program „in memoriam”, la TVR

Ioan Gyuri Pascu a murit la doar 55 de ani. Program "in memoriam", la TVR

de Redactia Tvmania

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, informează Agerpres.

ioan-gyuri-pascu

 

„Două echipaje SMURD s-au deplasat la fața locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil”, a declarat coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Născut pe 31 august 1961, Ioan Gyuri Pascu a jucat în filme precum „O vară de neuitat” (regia Lucian Pintilie) și „Occident” (regia Cristian Mungiu), dar si în multe piese de teatru, printre care „Take, Ianke și Cadîr”. De asemenea, în urmă cu 29 de ani, el a devenit membru în grupul Divertis, unde a abordat în special satira politică.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MEbaZFG1ntk[/youtube]

Ioan Gyuri Pascu a suferit, acum câțiva ani, un atac cerebral care l-a dus pe patul de spital şi i-a oprit proiectele profesionale.

“Viaţa fiecărui om e ca o ceapă”

Într-unul din rarele interviuri TV acordate după accidentul vascular suferit pe când avea 49 de ani, Ioan Gyuri Pascu spunea că „viaţa în sine este o rugăciune cu tot ce înseamnă ea: cu boală, cu sănătate, cu iubire şi disperare, iar miracolul vieţii este acum şi aici”.

Artistul nu îşi mai făcea planuri de viitor şi prefera să lase imprevizibilul să intre în viaţa lui, ca parte din frumuseţea existenţei.

Recuperat după o perioadă dificilă în care sănătatea i-a fost pusă la grea încercare, Ioan Gyuri Pascu avea propria părere despre teama oamenilor de a-şi manifesta sentimentele: „E important să înţelegem că nu boala naşte suferinţă, ci suferinţa naşte boală”.

Ioan Gyuri Pascu se definea drept un simplu om ,,cu extrem de multe frici”,  dar care nu uita de rolul nostru pe pământ. ,,Când simţim importanţa fiecăruia dintre noi şi conştientizăm că suntem o picătură în ocean care creează noi contexte, atunci începe miracolul. Poate tocmai din acest motiv  ar trebui să avem o altă abordare”.

TVR a pregătit programe in memoriam Ioan Gyuri Pascu

gyuri-pascu

După anunţul că Ioan Gyuri Pascu a murit, postul TVR 2 a decis să reorganizeze grila de programe din 26 septembrie, difuzând o ediție a emisiunii „Ieri – Azi – Mâine” care îi este dedicată acestuia, se arată într-un comunicat de presă remis redacției noastre. Astfel, astăzi, de la ora 16.00, telespectatorii TVR 2 pot vedea o ediție specială a programului prezentat de Corina Dănilă, in memoriam Ioan Gyuri Pascu.

Totodată, pe postul TVR 1, de la ora 21.50, este programată emisiunea „Stele de 5 stele” In memoriam Ioan Gyuri Pascu. Din această cauză, filmul „Flăcări și petrol”/„Hellfighters” (1968, cu John Wayne și Vera Miles), programat inițial la ora 22.10, va fi difuzat începând cu ora 22.50.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton