Homepage  / Vedete româneşti

Ioana Petric, despre bărbații care șușotesc și motivele care au făcut-o să renunțe la dans

Ioana Petric, despre bărbații care șușotesc și motivele care au făcut-o să renunțe la dans
15

de Cătălina Matei,

De peste 10 ani face parte din echipa Cârcotașilor de la Prima TV, iar pasiunea pentru televiziune se pare că e la fel de puternică precum cea pentru dans. Mai ales de când prezintă și emisiunea ”Hai cu fetele!”, la același post TV, alături de Giulia și de Gabriela Marin. Deși a absolvit Dreptul, Ioana, care a împlinit recent 31 de ani, nu se vede profesând în domeniu. Între timp, simpatica prezentatoare a fost nevoită să renunțe și la dans. Temporar. De ce?

Cum a decurs prima întâlnire cu colegele tale de la „Hai cu fetele!”?  De cât timp le cunoști?

De Gabriela (n.r. Gabriela Marin, actriță) mă leagă o prietenie strânsă şi o grămadă de amintiri care mai de care mai nebune, dar foarte frumoase, pe care le-am adunat în cei peste 10 ani de când suntem colege la „Cronică”. Cât despre Giulia, probabil nu multă lume ştie, dar noi am mai colaborat şi în trecut, pentru că am fost una din dansatoarele ei. Cu toate astea, abia acum cred că ne-am descoperit şi ne-am împrietenit cu adevărat. Eu m-am bucurat foarte tare că am reuşit să ne reunim pentru proiectul „Hai cu fetele!”. Am intuit din start că vom face echipă bună şi se pare că am avut dreptate.

La modul cel mai sincer, prima zi de filmare împreună a fost un haos total, pentru că a fost aşa un mix de emoţie şi entuziasm. Pe scurt, ne-a cam luat valul. Am vorbit mult şi deodată, am râs mult şi la final, când ne-am dat seama că nu aşa se face neapărat, am şi plâns împreună. Dar uite că în mai puţin de un an ne-am liniştit şi ne-am sudat ca echipă şi acum totul vine firesc, aşa că zilele de filmare sunt o reală plăcere.

Ce aveți voi în comun? 

O frumuseţe de emisiune pe Prima TV, zilnic, de la ora 15.00, care de curând a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună emisiune de divertisment de zi” la Premiile TVmania 2021 şi nu pot decât să vă mulţumesc pentru asta. Mă simt onorată. Acum, nu o să spun că suntem frumoase, inteligente, amuzante şi extraordinar de talentate, pentru că asta este evident! J Dar ne plac pisicile, ştim să apreciem un gin bun, avem opinii, o gândire deschisă şi sănătoasă, suntem anti-talent când vine vorba de Tik Tok, îi scoatem peri albi regizorului nostru Silviu Iliuță şi din ce spune lumea, suntem şi fete de gașcă. Cu toate astea, adevărul e că suntem cât se poate de diferite, dar ne completam frumos.

Câte ore petreceți împreună de luni până vineri? Vă vedeți și în afara emisiunii?

Ca să înţelegeţi, Gabriela are păturica şi perna ei la mine acasă şi sunt convinsă că şi Giulia ar avea la fel, dacă nu ar avea un soţ şi doi copii frumoşi acasă. Două zile pe săptămână le petrecem împreună, la filmări,  dar ne mai întâlnim şi la redacţie. Planul nostru este să plecăm cât de curând într-un mic teambuilding, aşa, ca fetele şi sper din suflet să ne şi iasă.

Cât de tare vă distrați în timpul filmărilor?

Nici nu ştiu de unde să încep…Dacă ai noştri colegi ar filma ce se întâmplă în pauzele de filmare am avea material pentru un reality show chiar reuşit. Totuşi, de departe, faza sezonului a fost momentul în care Gabi a încercat să înveţe handbal, ajutată de Dan Andrei Savenco şi aproape m-a decapitat cu lovitura ei periculoasă. Bine, colegii din regie au respirat uşuraţi când au văzut că victima am fost eu şi nu plasma din platou. Oricum, încă se râde pe tema asta. Şi să nu uităm de musca Țiți, pe care Giulia a încercat să o vâneze şi m-a nimerit, culmea, tot pe mine. Mă gândesc serios să cer un spor de periculozitate.

Până la urmă… crezi că femeile șușotesc mai mult decât bărbații? 

Exclus! E adevărat, statistic vorbind, s-a demonstrat că noi, femeile, vorbim mai mult decât bărbaţii, dar când vine vorba de şuşotit, ferească Dumnezeu să ajungi la gura bărbaţilor. Lăsând glumă la o parte, mă bucur să văd că deşi emisiunea noastră e una cu target feminin, exista şi foarte mulţi domni care ne urmăresc şi care găsesc subiectele tratate de noi utile sau interesante. 

Amintiri despre „Jocuri deocheate”

Ioana, cât de prezent mai este dansul în viața ta? 

Dansul face parte din mine. Asta sunt, îmi place la nebunie să dansez şi fac asta ori de câte ori am ocazia, chiar dacă la ora actuală, mai mult singură, la mine în sufragerie. Până în vara acestui an am făcut parte din baletul Teatrului Stela Popescu, dar din pricina programului foarte încărcat şi a unor mici probleme de sănătate, am fost nevoită să renunţ la acest proiect. Dar nu înseamnă că nu vor urma altele în viitor. Dansul pentru mine este terapie, mă face fericită şi îmi dă un sentiment de libertate şi împlinire, cum greu găsesc în altă parte. Cred că se şi vede uneori, la filmări, când spre amuzamentul tuturor, eu şi Gabriela efectiv nu ne putem abţine. Auzim o melodie şi parcă avem un buton de start, pentru că gata, începe nebunia. Avem şi o schemă pe care o tot exersăm. Încă nu ne-a ieşit, dar până la sfârşitul sezonului, îi dăm noi de cap. 

Ai mai dansa în vreun videoclip de-al Giuliei? Am revăzut de curând clipul Giuliei, „Jocuri deocheate”…

Doamne dar ce amintiri aţi răscolit! Îmi place că sunteţi foarte documentaţi, eu aproape uitasem de clipul ăsta. Întrebarea corectă cred că era: „Ar mai vrea Giulia să dansez în clipul ei?”  Nu ştiu ce părere are despre treaba asta, dar aş accepta oricând, cu mare drag. Cu o singură condiţie: să nu mai trebuiască să port jambiere şi moț în vârful capului.

Ce îți place să faci dincolo de televiziune? 

Profesional vorbind, mi-a plăcut la nebunie perioada în care am făcut matinal la radio, alături de colegii mei de la „Cronică”. Mi s-a părut fascinant şi am învăţat foarte multe de acolo, într-un timp relativ scurt. Dacă aş avea ocazia unui alt proiect de genul ăsta, cu siguranță nu aş spune nu. În rest, în timpul liber, sunt dependentă de călătorii şi în ultimii ani am dezvoltat o pasiune pentru sporturile în care am placă sub picioare: surf, snowboard şi mai mai nou, skateboard.  Vara asta am avut un proiect foarte drăguţ, „Hei România”, prin care am încercat să îmbin utilul cu plăcutul şi să prezint oamenilor locuri superbe, dar mai puţin cunoscute din ţara noastră, proiect pe care mi-aş dori să îl dezvolt în viitorul apropiat.

Dacă nu ai fi ales dansul, apoi televiziunea, spre ce alt domeniu te-ai fi îndreptat?

Mi s-a pus de multe ori întrebarea asta, dar chiar nu ştiu ce să răspund. Nu de puţine ori am încercat să mă abat de la drumul ăsta spre alte meserii. După cum probabil ştiţi, eu am terminat Dreptul şi o bună perioadă de timp am fost convinsă că o să şi profesez. Am cochetat şi cu partea de business, marketing, social media, dar am făcut ce am făcut şi tot la televiziune m-am întors. Cumva, aici e sufletul meu, asta ştiu să fac şi momentan nu vreau să renunţ la asta, pentru că mai am multe de spus şi arătat. 

Ioana-Petric-251961409_235625165227221_8588413174531272612_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton