Homepage  / Vedete româneşti

Irina Ursu, dependentă de sport și căști. „Ador să ascult muzică”. EXCLUSIV

Irina Ursu, dependentă de sport și căști. „Ador să ascult muzică”. EXCLUSIV
9

de Cătălina Matei,

De mai bine de jumătate de an, Irina Ursu prezintă „Observatorul de weekend”, de la 19.00, la Antena 1, iar adaptarea la noul său program de lucru a decurs cât se poate de firesc. Se bucură din plin în timpul săptămânii de activitățile relaxante pe care cei mai mulți dintre noi le avem doar în weekend. Mai ales că are parte și de susținerea jumătății sale.

Irina Ursu (28 de ani) și-a început cariera ca reporter la Pro TV Cluj, a lucrat vreo doi ani în PR, apoi în radio, a revenit în televiziune la Aleph News, iar din vara trecută a semnat cu Antena 1, unde a preluat pupitrul „Observatorului de weekend”, prezentat înaine de Octavia Geamănu.

Iar de ceva timp, Irina Ursu trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de medicul Cristian Drăghiceanu, specialist în osteopatie, amândoi având o legătură strânsă cu sportul. Mai multe, aflăm chiar de la prezentatoarea „Observatorului de weekend”…

Au trecut aproape șase luni de când prezinți Observatorul de weekend, de la 19.00. Cum a fost acomodarea?

Am simțit inițial o presiune, pentru că am primit un tronson extrem de important și știu cât de multă muncă este în spatele acestor programe de știri, astfel că mi-am dorit ca prestația mea să fie impecabilă. A fost o provocare pentru mine să trec de la un stil de emisiune în care abordarea și exprimarea era mai liberă și relaxată, la rigoarea unui program de ora 19.00. Am exersat destul de mult partea de retorică, ritm și dicție, astfel încât să mă aliniez cerințelor „Observator”.

Pentru că sunt o perfecționistă, mai ales în meserie, am lucrat constant astfel încât adaptarea să se producă cât mai rapid. Am avut și teama că nu mă voi integra suficient de repede în echipă, însă pot spune că realitatea mi-a demonstrat că temerile mele erau exagerate.

Chiar dacă a trecut jumătate de an de când fac parte din echipa „Observator”, muncesc constant, astfel încât să dau cea mai bună energie la fiecare program de știri.

De ce anume ți-a fost cel mai tare teamă în prima zi la Antena 1?

De eșec. Asta este marea mea temere în general. Atunci când o persoană nouă vine în fața unui public, de obicei, acesta este reticent sau are niște așteptări foarte mari. Așa că mi-am dorit să am programe de știri foarte bune, să dau dovadă de profesionalism, astfel încât să câștig încrederea acestui public.

Mi-am dorit de asemenea să răsplătesc prin prestația mea oamenii care au avut încredere în mine și m-au sprijinit de-a lungul carierei, așa că am vrut să le arăt evoluție constantă.

Ce faci în restul săptămânii, dacă în weekend ești la job?

Înainte să intru în echipa „Observator”, aveam un program extrem de aglomerat care nu îmi prea permitea să fac și lucruri pentru mine. Acum, am reînceput să gătesc și am redescoperit cât de relaxantă poate fi această activitate, să citesc știri sau cărți – sunt pasionată de cărți de psihologie sau în general cărți de non-ficțiune, mă bucur de o cafea bună dimineața, fac sport. Firește că nu stau departe de știri, urmăresc programele, mai ales „Observatorul orei 19”.

Materialele care fac parte din campaniile „Observator” sunt preferatele mele, le urmăresc cu interes. Subiectele abordate sunt inspirate din viețile oamenilor, din problemele cu care se confruntă sau sunt povești care merită să fie auzite și să îi inspire și pe ceilalți.

Îmi place de asemenea să ascult muzică sau podcast-uri internaționale pe diverse teme. Sunt un om care își pune multe întrebări și îmi place să ascult păreri diferite și unghiuri de abordare diferite pe temele momentului (tranziția spre transportul verde, economia digitală, relații internaționale, egalitatea între sexe, mediul de lucru, rasism, psihologie).

Cred că înțelegerea vine din capacitatea noastră de a vedea „the big picture” și de a înțelege că nu e totul doar alb sau negru.

Și cum te distrezi în timpul liber?

Îmi plac foarte mult călătoriile. Îmi plac și vacanțele mai lungi, însă preferatele mele sunt citybreak-urile. Mă încarcă foarte mult, mă întorc de fiecare dată cu lucruri noi învățate și cred că tocmai faptul că sunt scurte aceste vacanțe, ne fac să ne bucurăm din plin de momentele pe care le trăim în acele locuri. În general, sunt un om sociabil și extrovertit care se simte bine când este înconjurat de oameni.

Îmi place să ies la evenimente, festivaluri, îmi place mult să dansez și să mă distrez. Însă am uneori nevoie și de momente cu mine și mă bucură și activitățile mai liniștite, cum ar fi o seară cu prietenii sau o cină romantică.

Ce spune partenerul tău de viață despre noul program?

Am avut inițial teama că vor exista nemulțumiri între noi pe tema asta. Pentru că nu e chiar ușor să rămâi în București când toată lumea pleacă peste tot. Însă am discutat amândoi înainte să accept propunerea de a intra în echipa Antena 1 și am încercat să ne închipuim cum am putea face să ne bucurăm de cât mai mult timp împreună și în weekend.

Am simțit că e important să înțelegem de la început ce presupune asta și să ne asumăm această decizie întru totul. Mă simt totuși norocoasă că am un partener care mă sprijină și înțelege cât de importantă este cariera pentru mine, cât am muncit de-a lungul anilor să ajung aici și cât de important este să mă bucur de această etapă.

Amândoi sunteți foști sportivi… Tot de la sport a pornit și povestea voastră?

Povestea noastră nu are legătură cu sportul, nu în acest context ne-am întâlnit, deși prima dată ne-am văzut într-o sală de fitness, fără să interacționăm. Eu m-am lăsat de foarte mulți ani de sport, de vreo 10 ani, iar el încă mai practică. Dar ce pot spune cu siguranță, e faptul că pasiunea comună pentru sport și istoricul de sportiv ne-a ajutat.

Avem amândoi un tip de disciplină, suntem destul de activi, nu ne place prea mult să lenevim și e o dinamică a zilelor care ni se potrivește amândurora. În plus, sportul ne-a făcut pe amândoi sociabili, adaptabili și competitivi, lucruri care ne ajută în viețile de adult.

Ce urmărești la TV? Dincolo de știri, bineînțeles!

Este clar că nu există zi în care să nu urmăresc programele „Observator”. Uneori le urmăresc și pe Antena Play, atunci când nu reușesc să le văd live.

Cel mai des urmăresc seriale, însă nu pot să spun că sunt un fan înrăit. Nu sunt genul care să facă binging câte o zi întreagă. Dacă e să urmăresc ceva, urmăresc doar 2-3 episoade.

Urmăresc și emisiunile de divertisment de la Antena 1, cum ar fi show-urile „Chefi la Cuțite”, „Stand Up Revolution ”sau „Asia Express”, care va fi în curând „America Expres”.

Simt uneori nevoia să mă deconectez de la informație și știri, care uneori pot fi destul de apăsătoare. Îmi place de asemenea să mă uit la documentare pe diverse teme (nutriție, economie, medicină, sociologie, trenduri internaționale, psihologie). 

Sunt un om căruia îi place foarte mult să învețe, așa că, dacă știu ceva în plus după ce am urmărit un program, este un câștig.

Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut până acum?

Depinde cum definim nebunesc. În general am un sentiment mai mare de libertate când sunt în străinătate. Am făcut Karaoke în baruri de peste hotare, lucru pe care nu l-aș face în România, am făcut băi în mare noaptea în vacanțe, sau bai îmbrăcați în piscine, petreceri spontane pe plaje cu alți turiști străini.

La fel de nebunesc poate părea pentru cineva să faci activități care în general necesită grup, singur. Să mergi la cluburi singur și să te distrezi, să mergi să mănânci în restaurant singur sau să mergi în cinema, teatru sau operă singur, doar cu tine. Am făcut și astfel de lucruri.

Și ce nu-ți lipsește niciodată din geantă? În afară de acte, portofel și chei….

Cu siguranță căștile. Ador să ascult muzică (în casă o și cânt), simt că mă încarcă de energie. Le folosesc și pentru a asculta podcast-uri. Uneori cu mie mai iau și o carte și mă bucur de lectură când sunt timpi mai lungi de așteptare.

Cum l-ai întâmpinat pe 2023? Și ce îți dorești cel mai tare să se întâmple în noul an?

Seara de 31 Decembrie și cea de 1 ianuarie m-au găsit la job. Am avut misiunea de a aduce în casele românilor emoția celor mai frumoase evenimente ale sfârșitului și începutului de an. Iar noaptea dintre ani am petrecut-o într-un mod restrâns alături de prieteni. Nu sunt o tipă prea petrecăreață de Revelion, fac asta suficient în timpul anului. 2022 a fost un an destul de plin pentru mine, a adus multe schimbări, destul de mult necunoscut, dar și foarte multe satisfacții.

De la 2023 mi-aș dori stabilitate și echilibru și energie pentru proiecte frumoase, care să mă împlinească. Sper să reușesc să călătoresc cel puțin la fel de mult cât am făcut-o în 2022.

irina-ursu-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton