De la zona potrivită în care îți poți pune o bijuterie, până la cât timp durează procedura, dar și cum să-ți întreții noul accesoriu, iată doar câteva dintre aspectele pe care este bine să le cunoști. Vrei un piercing ureche sau în sprânceană? Vezi aici toate informațiile care te interesează.
Piercing ureche sau sprânceană – unde să îți pui o astfel de bijuterie?
Pierce-urile de la nivelul sprâncenii sunt la modă încă din anii ’70, atunci când cultura punk era la modă. De la oameni simpli, până la artiști și celebrități, cu toții aveau pe atunci o astfel de bijuterie. Dacă și tu vrei să optezi pentru un piercing în sprânceană, este bine să știi că ți-l poți face fie în extremitatea stângă, fie în extremitatea dreaptă sau astfel încât pierce-ul să îți străpungă întreaga sprânceană, pe orizontal sau pe vertical.
Este procedura dureroasă?
Dacă îți faci griji în privința durerii pe care ai putea să o resimți atunci când îți faci un piercing la nivelul sprâncenei, atunci este bine să știi că într-adevăr, o astfel de procedură presupune un ușor disconfort. Dacă vrei să eviți, însă, durerea cu totul, ai posibilitatea să ceri artistului să amorțească temporar zona puncției. Acest lucru este posibil cu ajutorul lidocainei, de exemplu.
Ce fel de bijuterie să alegi la început?
De preferat este ca prima dată când îți faci un piercing să optezi pentru un accesoriu mai mare. Zona în care ți se face gaura s-ar putea să se umfle, iar atunci când ai o bijuterie mare, pielii îi este mai ușor să o accepte. În același timp, este recomandat să te orientezi către un accesoriu din aur, argint sau titan, adică materiale biocompatibile cu organismul, care îți vor fi mult mai ușor acceptate de către corp.
Evită, pe cât de mult posibil, să scoți pierce-ul în primele săptămâni de la realizarea intervenției. În caz contrar, riști ca gaura să ți se înfunde, iar apoi va trebui să reiei procedura.
Care sunt posibilele reacții adverse?
Fii foarte atent la modul în care se prezintă pielea ta în perioada imediat următoare aplicării pierce-ului. Dacă te confrunți cu una dintre următoarele reacții adverse, consultă un medic de specialitate:
- hipersensibilitate mai mult de 2 săptămâni de la realizarea piercing-ului;
- sângerări excesive;
- inflamație a membranei mucoase la nivelul ochilor;
- alergie care nu trece nici după aplicarea unui tratament adecvat.
Cea mai dificilă situație în care te-ai putea afla este aceea de a dezvolta o infecție sub piele.
Cum să îngrijești pierce-ul după aplicarea acestuia?
Foarte important este să înțelegi că pierce-ul nu este o jucărie. Așadar, evită să te joci cu acesta sau să tragi de el, pentru a preveni complicații inutile. În același timp, nu folosi alcool pentru a curăța bijuteria și nu folosi cremă ce conține antibiotic în zona pierce-ului. Nu dormi pe noul tău accesoriu și nici nu-l scoate până când pielea ta nu s-a vindecat complet!
Când este recomandat să mergi la un salon pentru a-ți face un piercing?
Dacă te-ai hotărât să îți pui o bijuterie în sprânceană, alege o zi în care starea ta de sănătate este una excelentă. Recomandat este să fii și foarte bine odihnit, întrucât astfel corpul tău va suporta mult mai ușor procedura de aplicare a pierce-ului.
InkStar.ro te așteaptă să îți schimbi look-ul! Acest salon piercing InkStar își deschide porțile pentru tine, iar pentru a-ți face o programare, nu trebuie decât să folosești datele de mai jos!
Date de contact:
Email: contact@inkstar.ro
Telefon: +4 0729 987 932