Homepage  / Seriale / Netflix

Iubiri din alte vremuri: 5 seriale spaniole romantice de la Netflix

Iubiri din alte vremuri: 5 seriale spaniole romantice de la Netflix

de Redactia Tvmania

Doamnelor și domnișoarelor care vor o alternativă la ce oferă televizorul sau care sunt, pur și simplu, în căutarea unui serial de epocă în care nu sar monștrii din dulap și nici sângele pe pereți, le recomandăm următoarele titluri. Sunt cinci producții spaniole, toate realizate cu o mare atenție pentru decoruri și costume, cu distribuții și povești remarcabile.

Seriale spaniole romantice de la Netflix

„Velvet”

Lansat în Spania pe 17 februarie 2014, la postul Antena 3, serialul de epocă a ajuns să cucerească telespectatorii din întreaga lume timp de 4 sezoane. Producția, difuzată în trecut și de Happy Channel, poate fi urmărită în prezent integral la noi la Netflix.

Acţiunea are loc în Madridul anului 1958, aflat sub regimul lui Franco. În capitala Spaniei, printre vălurile şi mătăsurile Galeriilor Velvet, se naște o frumoasă poveste de dragoste între Ana Ribera (Paula Echevarria, Lucia din „Gran Reserva”), o simplă croitoreasă, care nu a renunţat la visul ei de a deveni designer, şi Alberto Marquez Navarro (Miguel Angel Silvestre), moştenitorul magazinului. De-a lungul celor 55 de episoade, relaţia celor doi trece prin multe transformări și este pusă la încercare în momentul în care Alberto, înglobat în datorii, decide să facă un mariaj de conveniență cu Cristina Otegui (Manuela Velasco, Eugenia din „Cavalerul nopţii”), fiica unui afacerist.

Succesul acestui serial s-a datorat și relației bune dintre cei doi protagoniști. „Îmi place foarte mult să lucrez cu ea, avem o chimie bună împreună, este foarte drăguţă”, a spus la un moment dat, într-un interviu, Miguel Angel Silvestre despre colega sa, Paula Echevarria.

„Velvet” a avut și un spin-off cu două sezoane, „Velvet Colección”, difuzat între 2017-2019, de Movistar+ și de asemenea disponibil pe Netflix la noi. Miguel și Paula au avut doar apariții scurte în acest spin-off, protagoniștii fiind Marta Hazas („Gran Hotel”, „Internatul”) și Asier Etxeandía („Sky Rojo”). Iar episodul special de Crăciun al acestei producții poate fi vizionat la noi separat, sub numele „Colecția Velvet: Finalul”.

„Mările nimănui”

Serialul „Mările nimănui” (în original „Alta mar”) a avut premiera la Netflix în 2019 și are 3 sezoane, ultimul lansat în august 2020. Deși anul trecut cei de la Netflix anunțaseră și sezonul patru, până la urmă au decis să termine producția odată cu cel de-al treilea. În centrul poveștii se află Carolina (Alejandra Onieva) și Eva (Ivana Baquero), două surori care, în anii ’40, călătoresc la bordul unui vapor de lux din Spania în Brazilia, în căutarea unui viitor mai bun. Pe vas îl cunosc pe ofițerul Nicolás Vázquez (Jon Kortajarena), alături de care încearcă să deslușească crima misterioasă a unei femei, prima dintr-un lanț de decese enigmatice.

Celebrul model spaniol Jon Kortajarena, care din 2009 a debutat și în actorie, poate fi văzut la Netflix și în comedia nominalizată la Oscar, „Concursul Muzical Eurovision: Povestea trupei Fire Saga” (2020). Revista Forbes l-a inclus pe Kortajarena în 2009 în top 10 „Cele mai de succes modele ale lumii”.

„Centralistele”

Producția „Centralistele” (în original „Las chicas del cable”) a fost difuzată în Spania între 2017 – 2020. Timp de cinci sezoane și 42 de episoade, disponibile la noi la Netflix, telespectatorii pot urmări destinele a 4 tinere, care, în anii 1920, se angajează ca operatoare la o companie de telecomunicații din Madrid.

Fiecare dintre acestea are un motiv diferit pentru a se alătura companiei. Alba Romero (Blanca Suárez) caută un loc de muncă pentru a finaliza o misiune secretă. Angeles Vidal (Maggie Civantos) este o mamă care lucrează pentru a-și ajuta familia. Carlota Senillosa (Ana Fernández) își dorește un post pentru a scăpa de tatăl ei care o controlează și de viața ei rigidă din înalta societate, în timp ce Marga Suarez (Nadia de Santiago) se alătură companiei pentru a începe un nou capitol din viața ei.

Cele patru se împrietenesc și încearcă să mențină un echilibru între viața sentimentală și serviciu. Serialul face o incursiune în istoria telefoniei spaniole, dezvăluind totodată greutățile și restricțiile cu care s-au confruntat femeile în societatea spaniolă a anilor 1920, o societate dominată de bărbați și măcinată de Războiul Civil. Din distribuția serialului mai fac parte și alți actori cunoscuți precum Yon González, Concha Velasco și Itzan Escamilla (Samuel din „Elita”).

„Vremuri de război”

Serialul „Tiempos de Guerra” (titlul englez este „Morocco: Love in Times of War”) a fost lansat în 2017, la postul spaniol Antena 3, iar în prezent poate fi văzut și la noi la Netflix. În anul 1921, pe fundalul Războiului Rifului (Rif e o regiune din Maroc), câteva femei de rang înalt din Madrid, în frunte cu Ducesa Victoria (Alicia Borrachero), pleacă în orasul Melilla, de pe coasta marocană, pentru a deschide un spital de campanie. Chiar dacă nu au pregătire medicală, acestea încearcă să salveze cât mai multe vieți. Julia (Amaia Salamanca) se alătură asistentelor cu speranța de a-și regăsi fratele și logodnicul, plecați pe front. De-a lungul celor 13 episoade, printre rafale de gloanțe și răniți, infirmierele de lux simt și fiorii unor noi iubiri. Actorul Álex García („La novia”, “Tărâmul lupilor”) apare și el în serial în rolul Fidel Calderón Santacruz.

„Bucătăreasa din Castamar”

În original „La cocinera de Castamar”, acesta e un serial de epocă romantic, cu 12 episoade, comparat cu celebrul serial britanic „Downton Abbey”. Producția are la bază romanul omonim al scenaristului și producătorului Fernando J. Múñez, iar filmările sale au avut loc la Madrid, Segovia și Cuenca.

„Bucătăreasa din Castamar” a fost lansată în februarie 2021, pe platforma de streaming spaniolă Atresplayer Premium, iar acum poate fi văzută la noi la Netflix. Actrița Michelle Jenner, pe care o știm din „Oamenii lui Paco” și din serialul SF „Jocurile timpului” („El ministerio del tiempo”), difuzat de TVR 1, dă viață Clarei Belmonte, personajul principal al acestei povești plasate în secolul al XVIII-lea.

Clara este o tânără de familie bună, care, după dispariția tatălui ei pe câmpul de luptă, începe să sufere de agorafobie. Această întâmplare dramatică scoate la iveală și marea ei pasiune: gastronomia. Clara se simte în siguranță numai în spațiul familiar și ocrotitor al bucătăriei, unde face tot felul de mâncăruri alese. Calitățile ei de bucătăreasă nu trec neobservate, iar în curând ajunge să se afirme la curtea lui Diego, Ducele de Castamar (Roberto Enríquez).

Rămas văduv de ceva vreme, Diego începe să se aproprie de frumoasa Clara. Povestea lor de iubire va fi însă presărată cu multe intrigi venite mai ales din partea mamei Ducelui, Doña Mercedes (Fiorella Faltoyano), care dorește să-l însoare cu nobila Amelia Castro (María Hervás). În serial apare și Hugo Silva („Jocurile timpului”), în rolul perfidului Enrique de Arcona, marchiz de Soto, în timp ce interpretul lui Diego, Roberto Enríquez, pe care l-am văzut în „Hispania” și „Jocurile timpului”, mai poate fi văzut la Netflix și în serialul thriller „El desorden que dejas”, tradus în română „Haosul din urma ta”.

  • Vezi mai multe seriale de dragoste pe Netflix!
  • Urmărește-ne pe Google News

    Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

    Abonează-te
    buton