Homepage  / Telenovele

„Iubiri vinovate”, a doua cea mai lungă telenovela chiliană din istoria televiziunii. Ce post TV o difuzează în România

„Iubiri vinovate”, a doua cea mai lungă telenovela chiliană din istoria televiziunii. Ce post TV o difuzează în România
5

de Redactia Tvmania

„Iubiri vinovate” (”Perdona nuestros pecados”), telenovela-fenomen care a reușit să scrie istorie în Chile, arătând societatea actuală prin întoarcerea în timp, plasând acțiunea în perioada 1950 – 1960, va fi difuzată de Prima TV de luni până vineri, de la ora 13.00.

Perdona nuestros pecados” a fost cel mai mare succes de televiziune al deceniului în Chile. Dincolo de datele sale spectaculoase de audiență, a devenit un fenomen social și a demonstrat că telenovelele sunt încă la putere. ”Perdona nuestros pecados” („Iubiri vinovate”, titlul adaptat la Prima TV) are cele mai clasice ingrediente ale genului: iubiri imposibile, bogați și săraci, fete rele, băieți răi, ticăloși nebuni, copii care nu își cunosc originea, mame în căutarea copiilor pierduți, sarcini neașteptate (reale și false), infidelități, răzbunare, secrete din trecut și multe lacrimi.

„Iubiri vinovate”, o super-producție care a intrat în istorie

Este a doua cea mai lungă telenovela chiliană din istoria televiziunii, cu 312 episoade difuzate, fiind depășită doar de „Verdades Ocultas”. Ficțiunea de epocă este creată de scenaristul Pablo Illanes. Au fost 312 episoade regizate de Nicolás Alemparte, care împreună cu Daniela Demicheli, ca producator executiv, a condus o echipă de aproape 90 de oameni care, din decembrie 2016 până în iunie 2018, au muncit intens la realizarea sezoanelor.

Peste 65 de actori au făcut parte din distribuție în sezoanele difuzate. Și pentru a da viață celor 151 de scenarii scrise de echipa de scenarisți, a trebuit să fie folosiți peste 8.000 de figuranți, 582 de apariții speciale, 63 de locații ocazionale, 23 în aer liber – în special în Pirque, Cajón del Maipo, Huelquén și Paine, și 30 de automobile ale epocă, printre altele.

Întreaga desfășurare a acestui blockbuster al vremii a inclus, printre cele mai relevante repere ale sale, înregistrarea marelui cutremur din 1960, cel mai mare din istoria omenirii, și pentru care s-au folosit : 90 de figuranți, cinci tone de moloz, efecte speciale executate de 40 de profesioniști și experți, peste 2 mii de litri de apă, șase zile de înregistrare și trei luni de muncă neîntreruptă.

Când le-am spus celor mai apropiați că voi face un serial de televiziune de epocă, mi-au spus „De ce acum ?”, „Va fi un eșec!”, își amintește Pablo Illanes. „Aș minți dacă aș spune că a fost ușor. Când apar aceste fenomene de audiență, este imposibil să-i lași pe toți fericiți”, spunea scenaristul Pablo Illanes într-un interviu acordat „Economia y Negocios”.

Reacțiile șocante ale fanilor

Un vecin m-a lovit cu un plic în lift, din cauza nivelului de violență”, povestea scenaristul, care a tratat întâmplarea cu umor. „Aceasta a fost o telenovelă foarte viscerală, care nu a trecut prea mult prin sita corectitudinii politice. A răspuns unui context istoric și la ceea ce personajele ne-au indicat. Aceasta nu este o telenovelă pentru Disney sau Nickelodeon”.

De cealaltă parte a reacțiilor a fost cea stârnită de diverse personaje: ”Am fost impresionat de impactul pe care îl au Mechita și Bárbara, fetele lesbiene, și de modul în care povestea a fost urmărită în diferite țări. Uneori primeam tweet-uri în chineză sau filipineză. Știu că există fandom-uri în țări precum Bulgaria sau România”.

Iar intr-un interviu acordat publicației „Latercera”, Pablo Illanes povestea cum unul dintre cei peste 400 de mii de urmăritori de pe Twitter i-a trimis o hartă. Adeptul în cauză încercase să localizeze unde ar fi orașul fictiv Villa Ruiseñor, unde are loc serialul de televiziune, marcând localitățile efective care l-ar putea înconjura. Illanes, care se confrunta pentru prima dată cu un astfel de fenomen de audiență în era rețelelor sociale, a preluat sugestia și a început să includă aluziile geografice sugerate de fan în complot.

Este doar unul dintre semnele de obsesie generate de telenovela co-scrisă de Josefina Fernández și Mauricio López Fernández- despre acest oraș chiar chilian și despre relațiile amoroase imposibile. „Au spus că un fenomen ca acesta nu se va mai întâmpla niciodată, pentru că Netflix a sosit, au spus că nu va mai exista niciodată această dependență”, povestea Illanes.

Povestea „Iubiri vinovate”

La începutul anilor ´50, Maria, fiica unei familii puternice din înalta aristocrație chiliană se îndrăgostește, nepermis, de fiul unei servitoare!Preotul Reynaldo Suarez, nou venit în localitate, se îndrăgostește, la rândul său,  de Maria!

Pe cine să aleagă el? Credința sau iubirea? În această lume închistată în reguli și prejudecăți, dragostea, e singurul sentiment care circulă liber printre oameni și care dărâmă prejudecăți, provocând însă drame și suferințe!

Nimeni nu scapă de ˝vinovăția˝ de a iubi pe cine nu trebuie!  Poveștile de dragoste  incitante și tulburătoare, pline de suspans și romantism, trăite de personaje de neuitat, care amintesc de cele din ˝Pasărea Spin˝, se împletesc într-o superproducție fascinantă!

iubiri-vinovate-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton