Homepage  / Știri

Iulia Vântur: “Nu sunt o vulpe care nu ajunge la struguri”

Iulia Vântur: “Nu sunt o vulpe care nu ajunge la struguri”

de Redactia Tvmania

Iulia Vântur a revenit de la Bollywood – unde a jucat recent în filmul “O teri” - şi ne-a povestit cum a fost această experienţă.

Cum a început această aventură a ta la Bollywood?

M-am „avânturat” în această experienţă pentru că mi s-a părut interesantă, o provocare, iar eu sunt o femeie căreia îi plac provocările. În timp, am mai primit propuneri de a apărea în filme indiene, însă acest proiect m-a convins, pentru că are o poveste frumoasă, aveam încredere în talentul regizorului şi al producătorilor care au în palmares filme de succes în India. Totul a început… în paşi de dans :). Producătorii filmului „O teri” (ce are premiera în ţara natală în martie) m-au văzut dansând, le-a plăcut energia mea, exprimarea mea în dans, bucuria. Au vizualizat câteva momente din „Dansez pentru tine”, au fost încântaţi de prezenţa mea pe ecran şi astfel a venit propunerea de a face parte din acest proiect. Pentru caracterul feminin din song, aveau nevoie de o prezenţă exotică, western, diferită de tipologia femeii indiene, care să exprime energie, bucurie, senzualitate. Ei au considerat că rolul acesta mi se potriveşte perfect. Şi, sincer, chiar aşa a fost.

M-am simţit în elementul meu, mi-a plăcut foarte mult această experienţă chiar dacă am muncit de dimineaţa până seara. Am început cu câteva zile de repetiţii, imediat după ce am aterizat în Mumbai, apoi 2 zile de filmare pline. Echipa cu care am lucrat m-a făcut să mă simt ca acasă, confortabil. Oamenii cu care am lucrat sunt adevăraţi profesionişti, plini de energie şi de pasiune pentru munca lor. Mi-a plăcut dedicarea lor, implicarea cu tot sufletul, faptul că se bucurau de fiecare clipă de filmare. Pe platou era o stare de bine molipsitoare.

A fost greu, a fost uşor?  

M-am simţit în elementul meu, mi-a plăcut foarte mult această experienţă chiar dacă am muncit de dimineaţa până seara. Am început cu câteva zile de repetiţii, imediat după ce am aterizat în Mumbai, apoi 2 zile de filmare pline. O altă parte interesantă a fost că am şi cântat în hindi, o limbă pe care nu o vorbesc.

Cum ţi s-a părut experienţa?

E o experienţă ce a meritat a fi trăită. M-a încărcat, mi-au plăcut decorurile, felul lor creativ, spontan, deschis de a lucra, chiar dacă exista un plan bine pus la punct. M-au impresionat buna dispoziţie, relaxarea şi implicarea lor în munca pe care o fac. E o întreagă lume acolo, plină de senzaţii, culori şi sunete, aşa e India.

A existat ceva care te-a luat pe nepregătite sau care te-a impresionat în mod deosebit la modul lor de a lucra?

Da, întreaga filmare. Trei zile am repetat întreaga coregrafie a song-ului, de dimineaţa până seara, să o învăţ perfect, cu avertismentul că paşii pot suferi modificări. Am muncit mult, pentru că îmi doream să fiu pregătită. Însă pe set, multe din mişcări, paşi s-au modificat în funcţie de cadre. Asta mi-a plăcut, pe loc se năştea o altă idee creativa. În plus, era foarte multă deschidere, comunicare pe set.

Vrei să repeţi această experienţă sau a fost o întâmplare de genul “încerc să văd cum este”?

Am primit acest proiect ca pe o experienţă, nu mi-am făcut planuri în acest sens. Am învăţat să primesc lucrurile aşa cum vin, să învăţ din fiecare experienţă, să mă bucur şi să împărtășesc mai departe. Ăsta este planul meu de viaţă. Pentru fiecare lucru apărut în viaţa noastră, există un motiv, nimic nu e întâmplător.

“Cochetezi” cu India de ceva vreme de acum şi, cel puţin din pozele pe care le postezi pe contul tău de Facebook, ai zice că ţi-ai construit acolo o altă viaţă. Ce anume înseamnă viaţa ta acolo?

India este o ţară cu care am rezonat din prima clipă, energia acelui loc mă face să mă simt bine. De 3 ani, vacanţele mi le petrec acolo, pentru că simt că am încă multe de descoperit acolo. Căutând răspunsuri şi adevăruri despre viaţă, oameni… m-am descoperit pe mine. Mă simt bine acolo, mi-am făcut mulţi prieteni cu care păstrez legătura şi când mă întorc acasă. Pentru că acasă înseamnă România şi aşa va fi mereu, indiferent unde călătoresc sau îmi trăiesc unele dintre cele mai frumoase experienţe ale vieţii. Acolo fiecare zi vine cu o nouă descoperire, găsesc noi sensuri, viziuni despre viaţă, oameni, trăiri şi, cel mai important, despre mine. Acolo călătoresc, mă plimb, petrec timp cu prietenii, fac mişcare, sport, mă bucur de remediile lor de relaxare.

Ce îţi place cel mai mult la această ţară?

Energia Indiei. Îmi place India, pentru că este plină de viaţă, de senzaţii, culori, sunete şi… miresme 🙂 Îmi plac acceptarea condiţiei oamenilor de acolo, toleranţa şi bucuria de a trăi clipa.

Ce ştiai despre filmele indiene înainte de această experienţă?

Când eram copil, la cinematograf vedeam multe filme indiene. “Lanţul amintirilor”, “O floare şi doi grădinari” au stors multe lacrimi româneşti :). Înainte de a filma pentru acest proiect, am văzut multe producţii noi indiene, mărturisesc am rămas plăcut surprinsă de nivelul lor, de subiectele abordate, de sensibilitatea lor şi de producţiile în sine.

De ce Bollywood şi nu Hollywood?

Foarte multe vedete de la Hollywood apar în productii indiene, pare a fi un „must”. Asta pentru ca americanii au realizat cât de importantă este această piaţă. În urmă cu câţiva ani am avut o apariţie şi într-un film de Hollywood ce s-a filmat în România, „Bunraku”, cu Demi Moore, Woody Harreleson, Josh Hartnett. Pâna la urmă, nu contează locul, contează ce te face să te simţi bine. Şi nu sunt o vulpe care nu ajunge la struguri, pur si simplu nu am avut în plan să încerc o carieră la Hollywood. Mie îmi plac experienţele, nu titlurile. Cu asta ne umplem sufletele.

Ce alte proiecte mai ai pentru următoarea perioadă? Cât mai rămâi în România?

Proiectele mele sunt în faza de început. Voi vorbi despre ele atunci când vor fi finalizate. Sunt mereu în România, oriunde aş călători.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton