Homepage  / Știri / Televiziune

Iulia Vântur prezintă Festivalul Cerbul de Aur alături de Gabriel Garko

Iulia Vântur prezintă Festivalul Cerbul de Aur alături de Gabriel Garko

de Redactia Tvmania

Frumoasa Iulia Vântur se întoarce în România la sfârşitul lunii august pentru a prezenta alături de starul italian Gabriel Garko serile de concurs şi Gala Festivalului Cerbul de Aur.

Actriță și cântăreață, cu o carieră ascendentă în India, Iulia se va reîntâlni cu fanii din țara noastră la Cerbul de Aur, eveniment difuzat în direct de TVR 1. Fosta vedetă Pro TV îi va introduce pe cei 18 concurenţi în atmosfera Festivalului, dar și pe artiștii care vor susține recitaluri în spectacolele din 30, 31 august și 1 septembrie: Nicole Scherzinger, Amy Macdonald, James Blunt, Eleni Foureira, Edvin Marton, Loredana, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Motans și Carla’s Dreams. Iulia Vântur va urca pe scena din Piața Sfatului alături de actorul italian Gabriel Garko, cunoscut publicului din România grație rolului pe care l-a interpretat în serialul difuzat de TVR 2, „Onoare şi respect”.

Festivalul va debuta pe 29 august cu o seară de gală, prezentata de Aurelian Temişan şi Ilinca Avram, prezentatoarea matinalului de la TVR Moldova. Spectacolul va fi o sărbătoare a laureaţilor festivalului, de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Corina Chiriac sau Răzvan Krivach. Pe 29 august, publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă”. În prima seară vor susţine recitaluri: Gigliola Cinquetti – câştigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediţie a Cerbului de Aur, în anul 1969, Andra – laureată a ediţiei din 2005, interpretul de fado Paulo Braganza şi trupa The Humans.

Seara a 5-a a festivalului, și ultima, care va avea loc pe 2 septembrie, de la 20.30, este dedicată folclorului autentic, dar și reinterpretat, precum și Centenarului Marii Uniri, gazda şi producătorea spectacolului fiind Iuliana Tudor. „Am construit un spectacol al tradițiilor românești, o sărbătoare care aduce folclorul în modernitate și care va fi în în ton cu întregul Festival. Așa cum merită o ediție specială. Prima parte va fi dedicată folclorului autentic, a doua parte, folclorului reinterpretat, în variante moderne, iar la final, partea a 3-a va fi un proiect evocare istorică – „Toți K1 pentru România””, ne-a spus vedeta TVR.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton