Homepage  / Vedete româneşti

Iuliana Marciuc ne dă întâlnire vinerea la „Jurnalul cultural” (TVR Cultural)„Munca mea în televiziune este hobby-ul meu”

Iuliana Marciuc ne dă întâlnire vinerea la „Jurnalul cultural” (TVR Cultural)„Munca mea în televiziune este hobby-ul meu”

de Redactia Tvmania

La 10 ani după ultima ei emisiune în direct, Iuliana Marciuc, gazda emisiunii de la TVR 2 „Destine ca-n filme”, a revenit la live-uri. În fiecare vineri, prezintă la TVR Cultural „Jurnalul cultural”. Pe lângă munca în televiziune, Iuliana Marciuc e implicată în creșterea fiului ei, David, dar și în proiectele muzicale ale tatălui acestuia, cântărețul Adrian Enache. 

Ai revenit la pupitrul unei emisiuni în direct după o lungă perioadă. Cât timp a trecut şi ce te-a convins să faci acest pas?
Au trecut 10 ani de când am părăsit studioul „Confesiuni”, o întâlnire cu mari personalităţi, arhivă la care se apelează şi acum ori de câte ori dispare vreunul dintre ei. Mi-a fost dor de această lume, dar şi de energia specială a unei emisiuni în direct.

De ce ai ales „Jurnalul cultural”? Cum ai primit propunerea? Eşti la zi cu evenimentele culturale din Bucureşti şi din ţară?

Părinţii mei mi-au insuflat dragul de film, teatru şi expoziţii. Mergeam cu ei în fiecare duminică dimineaţă la matineu şi, din când în când, la muzee. Este o educaţie pe care i-am dat-o şi băiatului nostru şi, pentru a fi mereu la curent cu evenimentele, am simţit mereu necesitatea să am informaţii despre ceea ce se întamplă în capitală. De asta cred că-i foarte util „Jurnalul cultural”, de altfel unicat în peisajul media. Mă bucur să mă alătur unei echipe care munceşte foarte mult pentru a furniza informaţii şi reportaje zilnic şi pentru a dezvolta un post de televiziune pe care-l consider atât de necesar, TVR Cultural!

Cum se anunţă această vară în România si ce recomandări ai face la „Jurnalul cultural”, de la ora 21:00? Ce personalităţi te-ai gândit să inviţi în emisiune?

În Bucuresti şi în toată ţara constat o efervescenţă, o mulţime de evenimente culturale şi festivaluri, iar existenţa proiectelor independente face ca teatrul să nu intre aproape deloc în vacanţă. În ceea ce priveşte filmul, abia aştept să pot anunţa la Jurnal premiera filmului în care joacă David, „ -34 de grade”, alături de elevi ai „Academiei Studiourile Buftea” şi de Daniel Nuţa, tânărul actor pe care l-aş invita cu mare drag şi în studio.

„Destine ca-n filme” va avea o ediție specială „In memoriam” Aurelian Andreescu

Proiectul „Destine ca-n filme” va continua. Ce noi eroi vom cunoaşte? Ne poţi destăinui ceva despre poveştile pe care urmează sa le vedem?

Acest proiect este foarte drag sufletului meu, iar audienţele arată că avem un public constant care iubeşte poveştile noastre cu eroi adevăraţi, cu modele pentru fiecare dintre noi. Sezonul aceste se apropie de final şi au fost poveşti captivante, cea mai de impact cred eu aceea a unui fost dependent de droguri, acum un barbat cu o familie frumoasă şi un copil pe care doreşte din răsputeri să-l ţină departe de această lume atât de urâtă şi perversă în care am intrat prin destăinuirile lui. Iar ultima ediţie din luna iunie va fi „In memoriam” Aurelian Andreescu, completând seria acestui sezon cu ediţiile dedicate regretatului regizor şi om de televiziune Cornel Todea şi cu cel mai mare comentator sportiv şi mentorul meu, Cristian Ţopescu.

Eşti implicată în mai multe proiecte. Cum decurge o zi din viaţa ta şi care sunt momentele preferate ale zilei?

Îmi încep ziua cu drumul către şcoala lui David, îl mai duc cu maşina, pentru că în felul acesta intru dimineaţa la sala de sport. Când am câteva ore libere, pregătesc podcastul „Live-ul lu Enache”, un proiect personal pe care-l fac în online. Iar pentru că anul acesta nu am avut nici o implicare în producţia Eurovision, am avut timp să-l ajut pe Adrian, aşa ca să nu îmi ies din mână, în producţia de la Sala Palatului la care deja lucrăm pentru un nou spectacol în luna noiembrie.

Mai ai timp şi de hobby-uri? Care sunt pasiunile care te definesc şi cum le acorzi timp?
Am timp pentru mine şi pasiunile mele pentru că îmi fac timp, pentru că mă organizez în aşa fel încât să nu renunţ la a face ceea ce îmi umple sufletul de bucurie, sportul, plimbările, mersul la teatru şi spectacole cu băiatul meu, participarea la diferite evenimente pe care uneori le şi prezint, vacanţele în familie sau cu prietenii. Munca mea în televiziune este hobby-ul meu şi pentru asta consider că sunt o norocoasă. 

sursa foto: TVR

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton