Homepage  / Articole

Iuliana Tudor prezintă Festivalul „Maria Tănase”

Iuliana Tudor prezintă Festivalul „Maria Tănase”

de Redactia Tvmania

În perioada 23-25 noiembrie, Iuliana Tudor va fi gazda celei de-a XXI-a ediţii a festivalului-concurs naţional al interpreţilor cântului popular românesc „Maria Tănase”. Evenimentul va fi difuzat de TVR 3, prin intermediul Studioului teritorial Craiova, în direct de la sala Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

45 de interpreţi consacraţi, 60 de tineri debutanţi, 20 de judeţe ale ţării, premii de 5.000 de euro şi 3 zile de festival… sunt cifrele care fac din oraşul Craiova gazda celui mai important festival de folclor din zona Olteniei.

Ediţia din acest an va fi una pentru toate gusturile, ea aducând în faţa publicului interpreţi din toate zonele ţării. Printre vedetele care vor urca pe scenă sunt Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Margareta Clipa, Cristian Pomohaci, Ana Pacatiuş, Mariana Ionescu Căpitănescu, Steliana Sima, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Viorica Flintaşu, Florica Zaha, artişti care vor fi acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, condusă de maestrul Nicu Creţu, şi de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău – dirijor Nicolae Botgros.

„E o bucurie să mă aflu din nou pe scena acestui festival, care a devenit o tradiţie în universul celor preocupaţi de folclor. Îmi amintesc că am prezentat una dintre ediţiile festivalului avându-l alături pe Tudor Gheorghe. E una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele de pe acea scenă”, mai spune Iuliana, care a mai prezentat festivalul şi în 2001, 2005, 2007 şi 2009.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton