Homepage  / Cinema

„Belle”, „Wolf Children” sau „Your Name” pot fi văzute la IZANAGI – Japanese Film Festival. A doua ediție a festivalului are loc în weekendul 4 – 6 martie 2022

„Belle”, „Wolf Children” sau „Your Name” pot fi văzute la IZANAGI - Japanese Film Festival. A doua ediție a festivalului are loc în weekendul 4 - 6 martie 2022

de Redactia Tvmania

Cea de-a doua ediție a IZANAGI - Japanese Film Festival va celebra iubirea. Sub titulatura „Anime și iubire”, festivalul de animație japoneză vă așteaptă în weekendul 4 - 6 martie 2022, la Cinemateca Eforie din București, cu anime-uri de Makoto Shinkai, Mamoru Hosoda și alții.

Toate filmele prezentate vor avea ca temnatică iubirea: pentru familie, pentru prieteni, iubirea romantică, iubirea de aproape, iubirea de sine, în toate instanțele vieții, atât reale, cât și fantastice.

IZANAGI – Japanese Film Festival este un proiect care își propune să promoveze cultura japoneză, cu ajutorul anime-urilor. Anul acesta, evenimentul va avea în program șapte pelicule semnate de Makoto Shinkai, Mamoru Hosoda, Naoko Yamada, Takahiro Mori și Yoshifumi Kondo și o conferință susținută de Alice Teodorescu.

Doctor în științele comunicării, specialist în studii culturale și autoarea cărții „Japanmania în spațiul cultural românesc”, aceasta va vorbi despre modul în care este percepută iubirea în spațiul japonez și cel autohton și importanța acestui sentiment atât la nivel personal, cât și la nivel colectiv, în societate.

[toc]

Programul IZANAGI – Japanese Film Festival

Vineri 4 martie 2022

ora 19.00 – „Kimi no Na wa” / „Your Name” (2016, r. Makoto Shinkai, 106’)

Premii: două nominalizări la Annie Awards 2017

Sinopsis: Doi adolescenți, Mitsuha și Taki, fac în mod inexplicabil schimb de corpuri, deși nu s-au cunoscut niciodată și sunt la mare depărtare unul de altul: el e un licean din Tokyo, ea trăiește într-un orășel. Pentru a se descurca în noua situație, încep să comunice și-și oferă instrucțiuni prin mesaje.

Trailer:

Sâmbătă 5 martie 2022

ora 10.00 – „Ookami Kodomo Ame to Yuki” / „Wolf Children” (2012, r. Mamoru Hosoda, 117’)

Premii: cel mai bun debut la Amsterdam Fantastic Film, șase trofee la Tokyo Anime Award

Sinopsis: Hana își întemeiază o familie cu un vârcolac. Când bărbatul moare, tânăra își va crește singură cei doi copii-lup, departe de ochii oamenilor.

Trailer:

ora 13.00 – „Ryū to Sobakasu no Hime” / „Belle” (2021, r. Mamoru Hosoda, 120’)

Premii: cinci nominalizări la Annie Awards 2022

Sinopsis: Viața timidei Suzu se schimbă când intră în lumea virtuală U, unde își creează un avatar iubit de toți pentru vocea sa, Belle. Într-o zi, concertul ei e întrerupt de un grup care vânează Bestia.

Trailer:

ora 16.00 – „Koe no Katachi” / „A Silent Voice” (2016, r. Naoko Yamada, 130’)

Premii: două trofee la Tokyo Anime Award, o nominalizare la Awards of the Japanese Academy

Sinopsis: Shouya Ishida hărțuiește o colegă care are de probleme de auz, până când fata nu mai poate suporta și se transferă la altă școală. Măcinat de remușcări, liceanul hotărăște să o caute pentru a-și cere scuze.

Trailer:

ora 19.00 – „Hotarubi no Mori e” / „Into the Forest of Fireflies’ Light” (2011, r. Takahiro Mori, 45’) și „Kotonoha no Niwa” / „The Garden of Words” (2013, r. Makoto Shinkai, 46’)

Este vorba despre două mediu-metraje care vor fi prezentate unul după altul, în aceeași proiecție.

„Hotarubi no Mori e” / „Into the Forest of Fireflies’ Light”

Sinopsis: Micuța Hotaru Takegawa se pierde în pădurea plină de spirite a Zeului-Munte și este ajutată de un băiat pe nume Gin. Acesta este un spirit care, dacă este atins de un om, va dispărea.

Trailer:

„Kotonoha no Niwa” / „The Garden of Words”

Sinopsis: Takao Akizuki, 15 ani, cunoaște o misterioasă femeie de 27 de ani, Yukari Yukino, și își fac un obicei de a se întâlni în zilele cu ploaie în parcul Shinjuku Gyoen din Tokyo. Între cei doi se leagă o prietenie bizară.

Trailer:

ora 20.30 – dezbatere cu Alice Teodorescu despre anime și iubire

Duminică 6 martie 2022

ora 10.00 – „Koe no Katachi” / „A Silent Voice” (2016, r. Naoko Yamada, 130’)

ora 13.00 – „Kimi no Na wa” / „Your Name” (2016, r. Makoto Shinkai, 106’)

ora 16.00 – „Mimi wo Sumaseba” / „Whisper of the Heart” (1995, r. Yoshifumi Kondo, 111’)

Sinopsis: La 14 ani, Shizuku Tsukishima citește și scrie versuri. La un moment dat, observă că pe cardurile de împrumut ale tuturor cărților pe care le citește apare numele Seiji Amasawa. Intrigată de băiatul care citise totul înaintea, încearcă să-l caute.

Trailer:

ora 19.00 – „Ookami Kodomo Ame to Yuki” / „Wolf Children” (2012, r. Mamoru Hosoda, 117’)

Cum puteți participa

Accesul la eveniment este gratuit, dar trebui să vă rezervați din timp un bilet pe site-ul IZANAGI, www.izanagi.ro.

IZANAGI – Japanese Film Festival respectă legislația în vigoare privind situația epidemiologică, așa că veți putea intra în sală pe baza certificatului verde.Festivalul este organizat de Prisma, în colaborare cu Ambasada Japoniei în România și Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru, cu sprijinul Movster și Luxury Invitations.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton