Homepage  / Vedete

Jack Gleeson este mulțumit de rolul său din „Urzeala tronurilor”

Jack Gleeson este mulțumit de rolul său din „Urzeala tronurilor”

de Redactia Tvmania

Mulți dintre actorii care „au murit” în „Urzeala tronurilor”, și sunt ceva actori, s-au reorientat spre filme Disney, francize cu supereroi sau biografii spectaculoase. Nu este însă cazul lui Jack Gleeson. La scurtă vreme după ce King Joffrey, abominabilul personaj interpretat de el, a murit, în 2014, actorul de 24 de ani a lăsat în urmă lumea bugetelor uriașe și s-a concentrat pe teatru.

jack-gleeson-2

A fost prins la New York Comic Con, unde Vulture a discutat cu el despre vechiul său rol din „Urzeala tronurilor”.

Jack Gleeson a ajuns în serial după ce a dat o mică audiție, a povestit actorul. Cei doi creatori ai serialului de la HBO, Dan Weiss și Dave Benioff, erau de față și i-au dat câteva îndrumări. „Îmi amintesc că se distrau, și m-am gândit că râd din cauză că interpretarea mea era foarte proastă, dar ei se bucurau de fapt de cât de crudă era portretizarea mea”, a povestit irlandezul.

Înainte de audiția pentru „Urzeala tronurilor” nici măcar nu auzise de cărțile lui George R.R. Martin: „Pentru că sunt un idiot. Dar înainte să filmez primul sezon, am citit primul volum. Mai întâi pentru a-mi forma o părere despre Joffrey și apoi pentru a vedea cam care este universul în care se scaldă”.

S-a oprit însă din citit după prima carte: „Pentru că nu citesc astfel de cărți. Să nu mă înțelegeți greșit, îi apreciez pe cei care o fac, dar pe vremea aceea studiam filosofia la universitate și nu prea mai era spațiu în capul meu pentru altceva. Nu eram capabil să urmăresc atâtea personaje. Aveam nevoie de o diagramă sau să-mi iau notițe. Nu că nu mi-ar fi plăcut cărțile, îmi plăceau, dar simțeam că nu aș fi putut spune nimic despre ele după ce le citeam pe toate…”.

Regele Joffrey a rezistat patru sezoane în „Urzeala tronurilor”, iar Jack Gleeson crede că e suficient: „Patru sezoane e suficient. Trebuie să știi să pui punct. Tatăl meu mi-a spus întotdeauna că e bine să pleci de la petrecere când lumea încă se distrează. Niciodată nu trebuie să fii ultimul care pleacă, când toți sunt adormiți, amorțiți și plictisiți. Trebuie să pleci un piculeț mai devreme. Cred că am plecat exact la țanc!”.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Alte articole:

1. Fani, pregătiți-vă! „Urzeala tronurilor” pleacă în concert

2. Jack Gleeson (Regele Joffrey în „Urzeala tronurilor”) știe cine va sta pe Tronul de Fier

3. Va fi sau nu va fi Jason Momoa în sezonul 7 din „Urzeala tronurilor”

4. Daniel Radcliffe vrea să joace şi să moară în „Urzeala tronurilor”

5. Weiss și Benioff nu vor face vreun spin-off la „Urzeala tronurilor”

6. „Urzeala tronurilor” şi „The People v. O.J. Simpson”, marii câştigători la Emmy

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton