Homepage  / Vedete / Vedete străine

James Cameron dă 18 milioane de dolari pentru „Titanic 3D”

James Cameron dă 18 milioane de dolari pentru „Titanic 3D”

de Redactia Tvmania

Regizorul canadian James Cameron (57 de ani) e ocupat momentan cu procesul de convertire a peliculei „Titanic” în 3D şi a povestit, pentru techradar.com, că totul i se pare covârşitor de complicat.

Noua versiune a filmului din 1997 va fi lansat la cinema pe 6 aprilie 2012, pentru a coincide cu împlinirea a 100 de ani de la scufundarea navei. Convertirea de la 2D la 3 D îl costă pe regizor 18 milioane de dolari, va dura un an întreg (acum Cameron abia a ajuns la jumătatea procesului) şi canadianul nu se distrează deloc în studio:

„Nu-mi place deloc procesul. Dacă stau şi mă uit cu plăcere când se filmează în 3D, o convertire e exact la polul opus. E un proces complicat de creare subiectivă a adâncimii. E ceva de genul «Dacă omul ăsta e mai mare ca celălalt, atunci trebuie să fie mai apropiaţi, pune-i acolo». E ca şi cum ai tunde peluza cu o unghieră”, a explicat regizorul.

Acesta transformă nu doar fiecare scenă, ci ia la puricat fiecare cadru filmat din pelicula care la final a avut 194 de minute!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton